Je hebt er alles aan gedaan om van jouw evenement een succes te maken. Maar heb je ook gedacht aan de minder leuke kanten van een evenement? Wat te doen als je door 1 van je gasten aansprakelijk gesteld wordt voor schade opgelopen tijdens de festiviteit? Of je feest valt letterlijk in het water. Zowel afgelasten als verplaatsen neemt hoge kosten met zich mee. Of het nu gaat om een groot bedrijfsfeest of het boeken van alleen een artiest, een ongeluk zit in een klein hoekje. De volgende 5 grote gevaren voor je event liggen op de loer.
1. Regen tijdens je evenement?
Op de dag van je evenement komt het met bakken uit de hemel. Er zit niets anders op dan je event af te lassen of te onderbreken. Natuurlijk staat de veiligheid van je bezoekers voorop, maar krijg je te maken met extreem weer is het fijn als je een speciale regenverzekering hebt. Let op; deze verzekering dien je minimaal 30 dagen voor je evenement af te sluiten. Zie je een dag van te voren op buienradar dat er slecht weer op komst is, dan ben je helaas te laat.
2. De geboekte artiest is ziek, wat kun je hieraan doen?
Jij en je gasten verheugen zich al maanden op de hoofdact van je feest. Dan slaat de schrik je om het hart. Je krijgt een telefoontje dat de geboekte artiest ziek is. Natuurlijk gaat het boekingsbureau waar je de artiest geboekt hebt op zoek naar vervanging. Lukt het niet om vervanging te vinden dan is het fijn dat je terug kunt vallen op je evenementenverzekering. Oorzaken van het niet verschijnen van personen kunnen o.a. zijn: een ongeval, ziekte of in het ergste geval een overlijden.
3. Help, ben ik aansprakelijk tijdens schade?
Natuurlijk wordt er van jou als organisator verwacht dat je aan alle veiligheidseisen voor je evenement hebt voldaan. Mocht ondanks jouw voorzorgsmaatregelen een bezoeker van je evenement letsel of schade oplopen, kan het zijn dat je hiervoor als organisator aansprakelijk gesteld wordt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat 1 van je medewerkers schade heeft toegebracht aan een bezoeker, ook dit valt onder je evenementenverzekering.
4. Feesttent ingestort? Schade aan objecten.
Bij evenementen wordt natuurlijk veel materiaal gebruikt. Denk aan: geluidsinstallatie, lichtinstallatie, podium, feesttent, tafels, stoelen en een biertap, om maar eens een paar dingen te noemen. Materiaal dat speciaal gehuurd is voor je evenement. Wil je je indekken voor dit risico? Hiervoor kun je een objectdekking afsluiten op je evenementenverzekering.
5. Je evenement kan niet doorgaan
Niets is zo vervelend als na maanden van voorbereidingen je evenement niet door kan gaan. Dit kan natuurlijk gebeuren buiten jouw schuld om. Denk bijvoorbeeld aan ernstige schade aan de feestlocatie door brand of een neergestort vliegtuig. Maar ook bij Nationale rouw door b.v. het overlijden van een lid van het Koninklijk Huis. Een bomaanslag, het uitvallen van water-, gas- of elektriciteittoevoer vallen onder deze dekking. Door overmacht kan het ook gebeuren dat de catering niet op tijd aanwezig is, bijvoorbeeld door een ongeval met een vervoersmiddel van de cateraar.
Welke evenementen kun je laten verzekeren?
-
Bedrijfsfeesten
-
Jubilea
-
Buurtfeesten
-
Verjaardagsfeesten
-
Openingsfeesten
-
Seminars
-
Dealerdagen
-
Concerten
-
Congressen
-
Tentoonstellingen
-
Sportevenementen
-
Braderieën
-
Bruiloften (hiervoor is een speciale Bruiloftverzekering)
-
Sinterklaasfeesten
Wil je meer weten over de mogelijkheden van een evenementenverzekering? Of wil je jouw evenementverzekering via ons regelen? Neem dan contact op met 1 van onze entertainmentadviseurs.