Biografie van DJ Timon Jacobs

Timon Jacobs werd geboren op 1 januari 1973 in Utrecht. Al vroeg ontwikkelde hij een grote interesse voor muziek. Dit kwam vooral tot uitdrukking in het entertainen van de buren waarbij hij trachtte om zo veel mogelijk lawaai? te maken. De professionele muziekcarrière van Timon begint op zijn 17e in de plaatselijke discotheken. Direct na zijn schooltijd zoekt hij werk in de evenementen wereld, waar hij het uiteindelijk schopt tot manager van een evenementenbureau. Zowel voor als achter de schermen weet hij dus wat nodig is voor een geslaagd feest.

Maar er was meer in het leven dacht Timon: Radio! Zijn grote droom van een eigen radioprogramma moest verwezenlijkt worden. Eind 1999 werd hij aangenomen bij Noordzee FM . Hij ondersteunde ’werkend Nederland’ mentaal met de programma’s: ’80’s Flashback’ & ’At work hits’. Na anderhalf jaar verhuisde hij naar de avonduren waar hij ’Het Avontuur’ presenteerde. Vanaf februari 2003 tot juli 2005 was Timon elke werkdag te horen in het programma ’Goedemorgen Gordon!’ Door zijn passie en energie in het discjockey vak, zijn continue zoektocht naar vernieuwing met als basis kort en bondigheid, toonde de nieuwe radiozender Q-music interesse en sinds 1 september 2005 is hij iedere werkdag te horen tussen 19.00 tot 21.00 uur op 100.7 FM! Timon is dus in zeer korte tijd geïnfiltreerd in het rijtje van gevestigde namen in radioland.

Ook is Timon volop in het land bezig. Want naast radio verstaat hij de kunst om de muziek te gebruiken, de dansvloer te vullen en de zaal naar een hoog energie level te tillen. Ondanks zijn jarenlange ervaring ziet hij in elk feest een nieuwe uitdaging en geeft hij zich voor 100%. Door geheel ten dienste te staan van het publiek en de klant was hij een graag geziene DJ op inmiddels meer dan 1000 feesten. De muziekstijl waar Timon zich op heeft toegelegd zijn 80’s, 90’s en de groovy dancehits van nu, maar ook een goed ’fout’ feest gaat hij zeker niet uit de weg!