Biografie van Sister Sledge

Sister Sledge is een Amerikaanse muziekgroep uit Philadelphia, opgericht in 1972. Sister Sledge bestaat uit vier zussen; Joni, Kathy, Debbie en Kim Sledge, die allen in de groep zingen. De groep is voornamelijk bekend van discohits als: “We are family”, “He’s the greatest dancer” en “Lost in music”.

In 1979 scoort de groep grote hits met “We are family”, “He’s the greatest dancer” en “Lost in music”. De nummers zijn afkomstig van het album: “We are family”, geproduceerd door Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic. Het succesvolle album wordt in 1980 opgevolgd door het eveneens door Rodgers en Edwards geproduceerde “Love somebody today”, waarop onder andere de kleine hit “Got to love somebody” staat.

Hierna veranderde de groep van producer en werd Narada Michael Walden aangenomen voor de productie van “All American Girls”, waarvan het titelnummer een grote hit werd in 1981. In latere jaren nam de populariteit van de groep een beetje af. De laatste originele hot was “Frankie” uit 1985. Wel wisten ze nog succes te bereiken met remixen en opnieuw uitgebrachte nummers: Een remix van “Lost in music” werd bijvoorbeeld een grote hit.

Sister Sledge heeft in de loop der jaren veel prijzen en onderscheidingen gekregen in hun bestaan, waaronder de Grammy Awards. Kathy bracht in 1992 een soloalbum uit: “Heart” en in 1995 de single “Another star” (een cover van Stevie Wonder).

In 1997 kwam de groep weer bij elkaar en namen een nieuw album op: “African eyes”.