Biografie van Patty Brard

Petula Louise (Patty) Brard (Sorong, Nederlands Nieuw-Guinea, 25 maart 1955) is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid en voormalige zangeres in de meidengroep Luv'. 

Biografie
Patty Brard is een dochter van een Indisch-Nederlands echtpaar van gemengde afkomst. Haar vader ontleent zijn achternaam aan een Franse voorvader en haar moeder zou een Duitse voorvader hebben die naar Indië ging. Het gezin verhuist naar Nederland wanneer Brard elf jaar oud is en gaat in Den Haag wonen. Muziek
Brard doet Schoevers en krijgt een baan als secretaresse bij de omroep. Hier wordt ze in 1977 ontdekt door Hans van Hemert en gevraagd voor de nieuw op te richten meidenband Luv'. Na vier jaar houdt ze het voor gezien en stapt ze uit de band. In 1981 scoort ze een bescheiden hitje met haar eerste solo-lp All this way. In 1982 brengt ze een tweede lp uit, maar ook dit wordt geen succes. In 1985 brengt ze nog een lp uit.

In 2003 richt Brard een nieuwe meidenband op, Enuv, met de voormalige Frogettes Anouskha de Wolff en Marian van Noort. Het wordt geen succes, de band gaat al na een paar maanden uit elkaar.

In 2006 is er een reünie van de dames van Luv'. In een real-life soap worden ze gevolgd in de aanloop naar hun optreden tijdens het concert van Froger, Joling en Gordon (de Toppers) eind mei 2006 in de Amsterdam ArenA. De band zou in 2006 weer stoppen maar wegens succes werd besloten de optredens door te laten gaan.

Televisie
Begin jaren '80 wordt Brard gevraagd Ralph Inbar te assisteren bij het TROS-programma Bananasplit. Wanneer in 1989 de commerciële televisie zijn intrede doet, begint ze voor zichzelf en maakt ze voor RTL-Véronique enige tijd het programma met verborgen camera Gaan met die banaan.

Vanaf halverwege de jaren '90 begint ze een reeks programma's te maken als Brard gaat extreem en Absolutely Patty. Ook presenteert ze in 2001 de derde reeks van het programma Big Brother. Vanaf 2003 heeft ze drie programma's gemaakt die de kijker een blik in haar leven gunnen: Patty's Posse, Patty's Fort en Pat's Life. In 2005 stopt Patty al haar energie in het oplossen van liefdesproblemen van andere mensen, dit programma heet "Lieve Patty" [2]. In 2006 is Brard te zien in een real-life soap rond de reünie van Luv genaamd Back In Luv'. Het programma wordt verkocht aan het Vlaamse VTM en wordt ook daar uitgezonden. Eind 2006 houden de werkzaamheden op voor Brard bij RTL en trekt zich terug met haar man op Ibiza.

Wanneer Brard in 2007 meedoet aan een speciale voorronde van Sterren dansen op het ijs zijn miljoenen mensen getuige van hoe Brard een spagaat doet op het ijs. Uiteindelijk eindigt ze als tweede, waarmee ze niet doorgaat naar de eigenlijke uitzendingen. Na dit avontuur op het ijs wordt Brard aangenomen door SBS 6, waar ze nu wekelijks Shownieuws presenteert [3].

Film
Costa (moeder van Georgina Verbaan en Peggy Jane de Schepper)

Huwelijken
Brard ontleent een deel van haar bekendheid aan haar vele huwelijken. Haar eerste echtgenoot is televisiepresentator Ron Brandsteder; het paar houdt het nog geen jaar uit. In 1983 trouwt Brard met de rijke Italiaan Carlo Nasi. Met hem verhuist ze naar Los Angeles. Het paar krijgt een dochter, Priscilla. Ze gaan in 1989 uit elkaar. In de jaren '90 trouwt Brard met de Groningse zanger René Muthert; ook dit huwelijk houdt geen stand. De ondergang van dit huwelijk is te zien op TV in een van de realityprogramma's van Brard. Brard zelf ontkent het huwelijk. Brard en Muthert zijn getrouwd in Las Vegas maar Brard bestrijdt de rechtsgeldigheid van dit huwelijk - overigens met weinig succes. Op 4 september 2006 stond haar 4e huwelijk gepland, dit keer met architect Antoine van der Vijver, maar dit werd uitgesteld [4][5][6]. Afgezien van haar huwelijken heeft Brard tal van andere relaties gehad, de bekendste is de relatie met Eric Peute. Eric Peute is onder andere uitgever. Onder zijn leiding geeft zij het blad Brard! uit. Dit blad gaat al snel ter ziele. Ondertussen heeft de weinig succesvolle zakenman Peute veel van zijn zaken ondergebracht bij ondernemingen die op Brards naam staan. Peute heeft niet veel succes met zijn ondernemingen en gaat in 1993 failliet. Omdat alle zaken op naam van Brard staan, is het niet Peute die voor de schulden opdraait, maar Brard. Om de schulden af te betalen besluit Brard weer programma's te gaan maken. Het eerste is "Hart van de stad". Een groot deel van het geld dat ze in die jaren verdient verdwijnt meteen richting schuldeisers.

RTL
Brard gaat Extreem (1994) RTL5
Patty's Posse (2003-2004)
Pat's Life (2004)
Patty's Fort (2005)
Patty in Love (2005)
Back in Luv' (2006)

Veronica
Brard gaat Extreem (1997 & 1998)

SBS
Sterren dansen op het ijs (2007)
Shownieuws (2007-)
Wie Ben Ik (2008)
De Nieuwe Uri Geller (als presentatrice en vaste gast) (2008,2009)

Discografie

Singles
1981 Hold On To Love
1981 Brazilian Love Song /Sambaman
1983 You Stole Little Piece Of My Heart
1983 Never My Love
1985 Woman In Love
1985 Mystery Theme
1986 Red Light
1986 Tender Lover (duet met Eddie Kendricks) van The Temptations
1986 Over My Head
1996 Ik ga extreem
1997 Hij gaat voor C! (BN'ers voor BNN)
2003 Smile (Theme from Patty's Posse)
2004 Huilen is voor jou te laat (met Jacques Herb)
2005 That's Life (met Derrick)
2006 Ik wil knallen (met Ome Henk)

Albums
1981 All This Way
1982 You're In The Pocket
1985 Red Light