Het Goede Doel

Het Goede Doel boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Het Goede Doel.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Het Goede Doel is in 2012 weer live te zien op de Nederlandse podia, de band van Henk Westbroek en Henk Temming zal optreden en alle hits spelen tijdens festivals en evenementen. De twee artistiek gelijkgestemde Henken zijn de componisten en vertolkers van hits als ‘Belgie’, ‘Nooduitgang’, ‘Sinterklaas’, ‘Gijzelaar’, ‘Alles geprobeerd’, ‘Hou Van Mij’, ‘Alles geprobeerd’, etc, het Goede Doel is ook te boeken als tape act.

In 2008 werkten Henk en Henk intensief samen aan het album ‘Gekkenwerk’, tijdens deze samenwerking bleek de magie tussen Henk en Henk nog steeds erg bijzonder te zijn. Daarom werd besloten ook weer samen de planken op te gaan en eerder dit jaar verscheen de opvolger van ‘Gekkenwerk’ genaamd ‘Liefdewerk’, waarmee de band ter promotie een succesvolle clubtour deed.

Eerder, in december van het jaar 2001, kwam de band al éénmalig bij elkaar om twee concerten te geven in de HMH te Amsterdam. Deze optredens stonden in het teken van ’10 jaar gelukkig uit elkaar’ en de beeldregistratie die hiervan werd gemaakt verscheen vorig jaar op DVD en was qua verkoop een groot succes.

Tevens zullen beide heren een optreden verzorgen tijdens de symphonica in rosso concerten dit jaar.

 

Henk Westbroek en Henk Temming: een combinatie die uniek blijft.

Boeken of een optie plaatsen voor Het Goede Doel?

Voor meer informatie over Het Goede Doel kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Het Goede Doel

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 34796 mensen

Specificaties van Het Goede Doel

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 90 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Het Goede Doel

Het Goede Doel is het geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek. Zij starten de groep begin ‘79 en schrijven het Nederlandse repertoire waarmee de groep aanvankelijk in het linkse circuit opereert. Met optredens op FNV-manifestaties, woningnoodspektakels en andere vormingsavonden ontwikkelt de groep haar muziek, die de twee Henken omschrijven als mooi ritmisch, net niet meeslepend en zeer divers van karakter en structuur.

Het Goede Doel bestaat in die periode uit Temming en Westbroek, pianist Sander van Herk, bassist Dennis Ringeling, toetsenist Ronald Jongeneel en ex-Superjones drummer Hans Boosman. Ringeling wordt al spoedig vervangen door Steven Wienjus.

Na een succesvol optreden in Vara’s Popkrant, waaraan Westbroek een baan als presentator overhoudt, maakt de groep eind ‘81 de single ‘In ‘t leven’. Met de tweede single, het controversiële ‘Gijzelaar’, haalt de groep enkele maanden later voor het eerst de hitparade. De echte doorbraak komt eind ‘82 met de single ‘België (Is er leven op Pluto…)’ en het gelijknamige album. Beide platen schieten naar de hoogste regionen van de hitparade, waarin Temming & Westbroek op dat moment ook al vertegenwoordigd zijn met het voor de grap opgenomen ‘Sinterklaas (Wie kent hem niet?)’.

Terwijl de Nederlandstalige popmuziek hoogtij viert weet Het Goede Doel een groot publiek aan te spreken met geestige teksten en geraffineerde, orkestrale pop. Dankzij singlesuccessen als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ is het album ‘België‘ binnen korte tijd goud. De band ontvangt een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp. In mei ‘83 vertrekt drummer Hans Boosman naar De Munck, zijn vervanger Ab Tamboer is afkomstig uit Earth & Fire.

Begin ‘84 verschijnt ‘Tempo Doeloe‘, voorafgegaan door de single ‘Eenvoud’. Deze plaat wordt aanzienlijk minder enthousiast onthaald. De composities zijn zwakker en de teksten komen gezocht over. Onder de naam ‘HGD’ en ‘The Good Cause’ probeert de band ook in het buitenland voet aan de grond te krijgen. Er komt een Duitstalige versie van het album ‘België’ en een Engelstalige single ‘België’ (’Luxembourg’). Verder dan een optreden in het Eurovisieprogramma Euro A Go Go komt de band helaas niet.

Eind ‘84 maakt Het Goede Doel een speciale kerstsingle met zangeres Annie Schilder (ex-BZN), ‘Eeuwige Kerst’. Enkele weken daarna komt het bericht dat de groep stopt met optreden. Westbroek verwerft landelijke bekendheid als presentator bij de Vara, onder meer van de Popkrant, het programma waarin hij eens zelf debuteerde.

In ‘86 verschijnt ‘Mooi en Onverslijtbaar‘, waarop Het Goede Doel blijkt ingekrompen tot het trio Westbroek, Temming en Van Herk. Met het geïnspireerd klinkende ‘Mooi en Onverslijtbaar’ scoort Het Goede Doel opnieuw enkele hits en weet de groep het prijsgegeven terrein weer terug te winnen. In de zomer van ‘87 tekent de groep een sponsorcontract met prisdrankgigant Coca Cola voor een komende concerttournee. Van deze toer, waarbij het trio terzijde wordt gestaan door sessiemuzikanten, verschijnt de live-elpee ‘Live!!!‘. Intussen doen Temming en Sander van Herk steeds meer van zich spreken als producersduo, onder andere voor Herman van Veen. Het componistenduo Temming/Westbroek levert geregeld materiaal aan voor ‘Kinderen voor Kinderen’.

In ‘88 doet Het Goede Doel de naam eer aan door ‘Iedereen is anders‘ te maken ten behoeve van de stichting Colombine. Op deze plaat schrijven Temming en Westbroek liedjes en verzorgt de groep de begeleiding voor elf Nederlandse vocalisten waaronder Marco Bakker, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Peter te Bos en René Froger. Aanvankelijk verkoopt de plaat niet zo goed, maar nadat René Froger’s ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ op verzoek van een discjockey op single wordt uitgebracht en een enorme hit wordt, kan de stichting Colombine alsnog een aanzienlijk bedrag aan royalties bijschrijven.

Eind ‘89 verschijnt ‘Souvenir‘, een vrij pretentieuze plaat die qua verkoop wat bij de voorgangers achterblijft. Kort na het verschijnen van ‘Souvenir’ krijgt Het Goede Doel een Gouden Notekraker uitgereikt, de onderscheiding van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond’. In het voorjaar van ‘90 maakt de groep een theatertournee onder de titel ‘Theatertoerisme’, waarbij het materiaal van ‘Souvenir’ centraal staat. De reacties zijn het er echter over eens dat de verbindende sketches lang niet zo leuk zijn als de liedjes zelf.

In juni 1991 bereikt de single ‘Als Ik De Bouw Van Arnold Schwarzenegger Had’ de tipparade. Het blijkt de zwanezang van Het Goede Doel. Ernstige meningsverschillen maken een einde aan één van Nederlands meest succesvolle componistentandems.

Beide Henken slagen er echter wel een succesvol vervolg te geven aan hun carrière. Westbroek als radiopresentator en solozanger (goed voor de evergreen Zelfs Je Naam Is Mooi). Temming als producer en (co-)componist van onder meer De Kast en City To City. Sander van Herk en Henk Temming beheren in Utrecht de StuStuStudio.

Westbroek, Temming en Van Herk kunnen het toch niet laten en staan op 20 en 22 december 2001 als Het Goede Doel op het podium en vieren in de Heineken Music Hall te Amsterdam het feit dat ze tien jaar uit elkaar zijn. Hun nieuwe single heet ‘Alle Mensen Op De Aarde’. Tegelijkertijd met het optreden verschijnt de cd-box Geef ‘De Mensen Wat Ze Willen’ met daarop 25 nog niet eerder op cd verschenen nummers, alle 35 hits van Het Goede Doel en de solo hits van Henk Temming en Henk Westbroek.

Bijna vijf jaar later, in februari 2006, verschijnt de DVD-box ‘ Alsof er niets gebeurd is…’ met daarop een concertregistratie van het reünie concert uit 2001 met diverse extra’s.

In april 2008 gaat het avontuur verder. Wat begon als een soloplaat van Henk Westbroek eindigde als een nieuw volwaardig Het Goede Doel album met medewerking van de beide Henken . Titel van de plaat is ‘Gekkenwerk’ en wordt door één van de grootste IT-detacheerdersbedrijven van Nederland; IT-Staffing, betaald en gratis (en legaal) via internet aan het publiek aangeboden. Aangezien Henk en Henk het nieuwe album voor een groot publiek aan willen bieden wordt de reguliere verkoop via het winkelkanaal overgeslagen.

Ter ondersteuning van de nieuwe CD wordt er vanaf 4 april getourd langs zalen en festivals. In november 2008 start de theatertournee van Henk en Henk in Koninklijk Theater Carré en zal door heel Nederland te zien zijn tot en met februari 2009, waar de tournee in Utrecht zal eindigen.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Het Goede Doel

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Het Goede Doel kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.