Nieuw Album Frans Duijts vanaf heden verkrijgbaar

24/10/2016

Voor Frans Duijts is het gevoel bij muziek Tijdloos.

Het beroert bepaalde periodes uit zijn leven. Zo kan hij de muziek uit de jaren 50 – 60 en 70 vaak luisteren en luistert hij een andere periode weer de muziek van nu. Graag wil hij zijn fans meenemen op een muzikale reis die hij tijdens het tot stand komen van dit album heeft gemaakt. Het verleden, heden en de toekomst zijn verweven in de liedjes.

Frans: “Ik ben nu 37 jaar oud en ben op een punt in mijn leven waar ik nieuwe mensen ontmoet, maar helaas ook mensen om mij heen verlies. Het geeft me dan ook een goed gevoel dat alles wat ik met muziek heb mogen bereiken, dat dit vereeuwigd is. Als ik er niet meer ben, dan leeft mijn muziek voort. Een mooie nalatenschap voor mijn kinderen zodat ze altijd mijn stem nog even kunnen horen”.

“Op de vreemdste plekken en de gekste momenten ontstaat vaak de inspiratie voor mijn liedjes.

De track “Hij Is Niet Goed Voor Jou” is bijvoorbeeld ontstaan terwijl ik mee zat te luisteren naar een gesprek tussen 2 mensen terwijl ik zelf net aan het lunchen was. Mijn gedachten draaiden overuren en opeens hoorde ik de woorden vallen ‘hij is niet goed voor haar’, die uiteindelijk uitmonden in een nieuw geschreven track. Het was een heftig gesprek tussen beiden en het zette mij aan tot inspiratie”.

“Het maken van een album is een proces dat je zou kunnen vergelijken met het maken van een schilderij. Bij een schilderij gebruik je een palet aan kleuren die bij elkaar passen of elkaar sterker maken. Bij de ontwikkeling van een album is dit net zo. Je kiest de verschillende kleuren uit en uiteindelijk wordt het een geheel. Soms staat het zo op doek en soms doe je er jaren over. Zoals de track “Papa”. Daarmee liep ik al 7 jaar in mijn hoofd. Ik heb al die tijd nodig gehad om het zo op papier te krijgen dat al mijn gevoelens erin verwerkt zijn zonder al te veel woorden, maar wel herkenbaar voor iedereen”.

Het leven is niet alleen leuk, maar kent ook minder mooie momenten.

Er gebeuren dingen die je wellicht niet zo bedacht had en je komt dan in een situatie terecht waar je liever niet in terecht had willen komen. “Dit maakte ik mee en binnen een paar dagen werd dit opgepakt door de media. Dan smult heel Nederland ervan. Maar dit soort situaties brengen ook weer mooie dingen met zich mee. Zo stond er 2 dagen later een man bij me op de stoep genaamd Frank. Hij heeft een demo bij zich getiteld: “Wat Is Dan Liefde”. Het verhaal van deze song is weliswaar aangedikt, maar het heeft veel herkenningspunten vanuit de situatie waarin ik was terecht gekomen. Ook ik maak weleens fouten”.

“De track “’t Is Mooi Geweest” gaat over een gezellige avond. Eigenlijk wil je nooit meer naar huis. Ik heb dit heel vaak. Als ik eenmaal lekker aan de borrel zit, dan heb ik het prima naar mijn zin en wil ik het liefst nog heel lang blijven. Ik roep dan ook heel snel als men naar huis wil: nou, nog eentje dan!”

“Zo kan ik eigenlijk over alle liedjes een verhaal of achterliggende gedachte vertellen. Maar een ding staat vast: muziek is emotie en Tijdloos!”.

Boeking of een optie plaatsen voor Frans Duijts

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Frans Duijts kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.