Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller

Ramana boeken of inhuren? | JB Productions Corné van der Stelt

Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Entertainment. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
De mysterieuze acts van Ramana zijn zowel op artistiek als op magisch niveau van ongekende kwaliteit. 

Magie die de mens raakt en die je nooit meer vergeet

De indrukwekkende Indian magic vindt plaats in direct contact met het publiek, waarbij hij hen doet verbazen en in verwondering achter laat. Ook verwondert Ramana zijn publiek met andere acts, waaronder zijn beroemde zweefact, waarbij hij in stilte meer dan een meter boven de grond zweeft.
 
Deze unieke magier is opgeleid in de alleroudste magische traditie ter wereld en heeft les gehad van legendarische Indiase Jadugars (magiers) en twee Amerikaanse grootmeesters. Zijn magie is zo bijzonder dat hij nationaal en internationaal voorpagina nieuws haalde. Ook verscheen Ramana in verschillende televisie programma’s zoals Barend en van Dorp, Paul de Leeuw, TMF, NOS journaal en Jensen! In 2008 werd Ramana de winnaar van de SBS6 televisie show “De Nieuwe Uri Geller”.

Ramana staat in volle zalen, maar ook in intieme gelegenheden

Zo gaf hij o.a. een optreden voor de voormalig hofdame van prinses Beatrix en koningin Maxima en Christopher Forbes (Forbes Magazine). Bovendien gaf hij in India privé-optredens voor de minister van cultuur en is daar onderscheiden met de poonaada (het gouden kleed), dit is de hoogste culturele onderscheiding ooit aan een westerling gegeven.
 
Naast optredens in vijfsterren hotels en soortgelijke entourages treedt Ramana ook regelmatig op straat op en heeft veel ervaring met de meest uiteenlopende gezelschappen.

Ramana kan het onmogelijke mogelijk maken!

Boeken of een optie plaatsen voor Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller?

Voor meer informatie over Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller

Deze act is bekeken door 29455 mensen

Specificaties van Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller

  • Tijdsduur: 12 tot 40 minuten
  • Begeleiding: 1 persoon

Biografie van Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller

Biografie Ramana
Magician Ramana (drs. Wouter Bijdendijk) studeerde Museologie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Op jonge leeftijd bestudeerde hij al oude, aan magie gerelateerde wetenschappelijke studies en boeken van zijn grootvader. Hierdoor geboeid ging hij op zoek naar magie en mystiek en reisde hij de wereld rond om over magic te leren. Egypte, Perzië en andere plaatsen in het Midden-Oosten brachten hem uiteindelijk naar de magie van India. Gedurende zijn studie heeft hij daar verschillende reizen heen gemaakt en besloot hij zijn carrière te gaan wijden aan magic.

Ramana studeerde in India aan de Academy of Magical Sciences en aan de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic. Hij leerde zijn kunst van verschillende beroemde Indiase magiërs zoals Gopinath Muthukad en Pradeep Houdini. Door zijn talenten werd hij toegelaten in de zevende kamer van de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic. Daar is aan hem de geavanceerde geheime kennis van de Indiase magie overgedragen en kreeg hij zijn naam als magician. Na te zijn ingewijd in de verborgen kunst der magie werd hij professioneel Magician (Jadugar).

Eind 2005 opende hij Mazma, het grootste streetmagic-festival van India, met zijn open air levitatieact. Daarnaast zat hij in de jury van het magician kampioenschap. Hij gaf een privé optreden aan minister van cultuur A.P. Anilkumar. In India werd Magician Ramana namens de regering door minister N. Saktan onderscheiden met de ponnaada (het gouden kleed), één van de belangrijke culturele onderscheidingen die India kent. Wegens zijn grote succes en kwaliteiten verscheen hij in verschillende Indiase kranten en op de Indiase televisie.

De nieuwe Uri Geller
SBS 6 organiseerde in samenwerking met Uri Geller 'De Nieuwe Uri Geller show'.
Hierin streden 10 mentalisten in een competitie om de eer, zich in Nederland zijn opvolger en dus 'de nieuwe Uri Geller' te mogen noemen.

De winnaar, in een zinderende finale uitzending werd Ramana, die met trots deze titel verwierf, onder meer onder het goedkeurend oog van de vaste studiogast Patty Brard. Ramana vond middels emotionele energie een sieraad van Mari van der Ven terug bij iemand in de zaal, waar iedereen een wit masker had opgezet om te voorkomen dat de gelaatsuitdrukking de persoon zou verraden. Uit de handen van Henkjan Smits en Tooske Ragas ontving hij de glazen award met daarin een gebogen lepel, het bekende symbool. Uri Geller is trots op deze opvolger die hij iemand noemt 'met veel charisma en energie'.

Naar aanleiding van zijn optredens en magische demonstraties was Ramana meerdere malen te zien in de Nederlandse en buitenlandse media

Indian Magic
Magie is een eeuwenoude kunst die door de eeuwen heen heeft bestaan en zich steeds verder ontwikkeld heeft. De eerst bekende afbeeldingen van een magisch optreden zijn gevonden in Egypte. Op een tempelwand vonden archeologen afbeeldingen van de beroemde cups & balls waarbij de magiër onder drie kopjes kleine balletjes laat verschijnen en verdwijnen.

In India wordt de kunst van oudsher op straat en voor maharajas in paleizen opgevoerd. De jadugars zijn door de toeschouwers omringd en laten van dichtbij wonderbaarlijke dingen plaatsvinden.

India kent grote magiërs die het onmogelijke aan hun publiek laten zien. Op straat en in theaters floreert deze kunst als in geen ander land ter wereld. De magiërs en jadugars reizen van dorp naar dorp en laten daar hun wonderbaarlijke kunsten zien. Hierbij wordt ook muziek gemaakt om een magische sfeer neer te zetten. Vaak zijn Indiase magiërs uitzonderlijk bedreven in sleight of hand. Veel magicians zijn ook snake charmer en beheersen de kunst van de hypnose en mentalisme. Eeuwenoude acts worden nog steeds opgevoerd. De Indian rope trick en het gedachten lezen zijn daarvan misschien wel de bekendste.

In India wordt magie als wetenschap gezien Er zijn nu nog steeds traditionele magiescholen te vinden voornamelijk in de provincie Kerala en in en rondom de stad Calcutta. Aan het hoofd van een dergelijke magieschool staat een grootmeester van de magische kunsten. Jaarlijks zijn er bijeenkomsten van grootmeestermagiërs die dan hun kennis uitwisselen en wedstrijden organiseren.

In het westen zijn op dit moment vooral de Amerikaanse grote sterren zoals David Copperfield en Chris Angel bekend.

Shows
Magician Ramana heeft nationaal en internationaal opgetreden op zeer uiteenlopende gelegenheden. Hij trad op voor zowel de Nederlandse Koningin als voor de toevallige voorbijganger op de hoek van de straat, in top restaurants, nachtclubs en cocktailbars maar ook voor verschillende grote televisieshows en hij schokte de Amerikanen met een zweef act voor het hek van het Witte Huis.

Ramana doet zijn optredens op straat met evenveel plezier en toewijding als voor beroemdheden. Hij heeft dezelfde motivatie tijdens een privé optreden voor de Indiase minister van cultuur als voor Indiase straat kinderen. Hij brengt op een eigentijdse manier oeroude magie in wonderen en mysteriën naar een zeer gevarieerd publiek.

De magische demonstraties die Ramana verzorgt zijn 'close-up-magic-acts' waarbij hij zich tussen of heel dicht bij het publiek begeeft. Hij treedt bijvoorbeeld op met de befaamde Indiase levitatie demonstratie, waarin hij meer dan een meter boven de grond zweeft. Hij is een meester in de kunst van de levitatie en kan objecten door de kamer laten zweven.

Hij is een specialist in het creëren van illusies van het bovennatuurlijke, zoals psychokinese en gedachten lezen. Gedurende de demonstraties wordt het publiek erbij betrokken. Zijn magie vindt vaak direct plaats in de handen van de toeschouwers waarbij hij hen doet verbazen en in verwondering brengt.

Ramana is als mysterie-entertainer in te huren voor speciale gelegenheden, evenementen en feesten. Hij ontwikkelt en verzorgt samen met zijn creatief compagnon Chriss verschillende soorten optredens, indoor of outdoor uit te voeren.

Magic op maat
Een bijzondere specialiteit is het ontwikkelen van magische acts die gebruikt kunnen worden voor reclamedoeleinden.Ramana producties ontwikkelt hoogwaardige acts voor het promoten van een idee, product of merk. Hierdoor wordt positieve commotie opgewekt in de maatschappij.

Zijn acts halen regelmatig de (inter)nationale media aandacht. Heeft u een bijzonder of nieuw bedrijfsconcept of een visie die u met veel impact aan een bepaalde groep mensen duidelijk wilt maken? Uw visie wordt verpakt in een verhaal dat geïllustreerd en ondersteund wordt met de kracht van magie, illusie en wonderen. Alles is mogelijk.

Ramana zweefde 10 meter hoog in de lucht in een reclame campagne voor verzekeringsmaatschappij RVS. Het resultaat: meer dan 100.000 mensen hebben de zwevende RVS adviseur real life gezien op verschillende druk bezochte plekken. Free publicity: In verschillende kranten waaronder het Parool en de Telegraaf stonden grote foto's en de real life RVS zwever verscheen in verschillende nieuws uitzendingen op TV.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ramana - Winnaar de Nieuwe Uri Geller kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.