Wolter Kroes

Wolter Kroes boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Wolter Kroes.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrière startte pas later, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen. Enkele jaren later kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.
 
In 1989 bracht Wolter Kroes zijn eerste single ''Ik mis je elke dag een beetje meer'' uit. Zijn echte doorbraak was echter in 1995, toen hij een hit scoorde met de single Laat me los. Dit nummer was afkomstig van het gelijknamige album waarop hij ook een duet met Willeke Alberti zong. Het album werd een grote hit succes en stond wekenlang in de Album Top 100. 

Na dit eerste grote succes had Wolter Kroes de smaak te pakken en bracht hij meer grote hits uit. 

In 2000 scoorde hij een grote hit met Ik heb de hele nacht liggen dromen en met Sjalalala haalde hij in 2009 de top 10 van de Single Top 100. In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer - 1 hit met het nummer Viva Hollandia. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. 
In 2014 bereikte Wolter weer een nummer - 1 positie in de Single Top 100 met het nummer Ik ben je prooi.
 
In het najaar van 2016 kwam zijn album Formidabel uit. Op dit album wordt hij begeleid door een volledig orkest en steekt hij grote klassiekers in een nieuw jasje, namelijk met een Nederlandse tekst. In 2019 vierde Wolter de prachtige mijlpaal van 30 jaar in het vak met een uitverkocht concert in Carré en aanvullend een groots concert in AFAS Live. Ook bracht hij zijn nieuwste album We gaan nog even door uit. 

Optreden doet Wolter Kroes graag en veel, met als resultaat altijd één groot feest

Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live). Ook was hij al twee keer te zien met een eigen show in de Nederlandse theaters.

Boeken of een optie plaatsen voor Wolter Kroes?

Voor meer informatie over Wolter Kroes kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Wolter Kroes

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 143879 mensen

Specificaties van Wolter Kroes

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: inclusief monitor/inprikset
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Wolter Kroes

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 10.

Plein Open Air

  • Locatie: Udenhout
  • Datum:

Zeer goed. Ingevuld door: John Otten.

Waardering:

10

Biografie van Wolter Kroes

De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter een contract aangeboden door Willem van Kooten.

In 1995 breekt Wolter door met de single 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit. Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen zoals de nummers die iedereen kent en inmiddels tot ware evergreens zijn uitgegroeid, en dan hebben we het over: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’.

Bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode Loterijshow is Wolter een graag gezien gast. Inmiddels heeft Wolter dan de status van bekende Nederlander bereikt.Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Wolter tot nu toe 5 keer in de Ahoy en 5 keer in de Heineken Music Hall voor een uitverkochte en uitzinnige zaal heeft gestaan.

Op 1 juni 2007 treedt Wolter in het huwelijk met Tessa. Onder grote belangstelling voltrekt het huwelijk zich op een romantische locatie in Heemskerk.Eind 2007 neemt Wolter “samen met Andre Hazes” het duet ‘Donker om je heen’ op voor het album ‘Samen met Dré’, die de status van 3x platina behaalt. De single behaalt de negende plek in de hitparades. Op 26 mei a.s. treedt Wolter Kroes op in de Amsterdam Arena bij het ‘Samen met Dré concert’ 9 mei 2008 is alweer zijn 10de album Echt Niet Normaal verschenen met daarop 19 gloednieuwe liedjes, een bonus DVD met live-beelden van zowel Ahoy als HMH, videoclips en een fotogalerie van het laatste concert in de Heineken Music Hall. Verder staat natuurlijk de titelsingle en Top 5 hit Niet Normaal, het duet met Andre Hazes, Donker om je Heen er op en ontbreekt ook zijn laatste hitsingle Viva Hollandia niet.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Wolter Kroes

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Wolter Kroes kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.