Nathalie Makoma

Nathalie Makoma Boeken of Inhuren? | JB Productions Nick van Ormondt

Nathalie Makoma boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Nathalie Makoma.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Nathalie is een podiumdier met een verhaal. Ze is méér dan die energieke diva met de onnavolgbare stem. Tegelijkertijd is ze een ingetogen, haast verlegen persoonlijkheid. Pas op het podium verandert ze in iemand die alles durft!

Van Dance classics tot de nieuwste hits, allemaal komen ze voorbij in Nathalie’s show.

Er staat echt een persoonlijkheid op het podium met de uitstraling van een superster. Met haar stem en enthousiasme kan niemand blijven zitten en binnen no-time is dan ook de dansvloer gevuld. Niets is Nathalie te gek en de energie van deze powervrouw werkt aanstekelijk.

Nathalie's deelname aan Idols

Van ‘Proud Mary’ van Ike en Tina Turner tot ‘Stayin’ Alive’ van The Bee Gees: bij elk nummer gaat het dak eraf. Jerney Kaagman noemt haar een ‘bühnebeest’, terwijl Gordon haar vergelijkt met Jocelyn Brown, Tina Turner en Beyoncé (Nathalies grote voorbeeld). Uiteindelijk wordt Nathalie in een zinderende finale tweede. 

Ze trad de afgelopen jaren op tijdens o.a. de Radiobitches Awards, het FunX nieuwjaarsfeest, Live38 en de uitreiking van de Martin Luther King award. Op veel bedrijfsfeesten verzorgde zij de spetterende finale-act en tijdens de optredens voor bijvoorbeeld de “Milleniumdoelentour” en de Human Rights award-uitreiking op het Binnenhof zong zij heel integer en met gevoel de juiste songs. Nathalie was ook te zien tijdens de “Mattheus Masterclass” waar zij voor het eerst dit klassieke stuk voor de nationale televisie mocht zingen.

Momenteel is ze druk bezig met het schrijven van nieuwe songs. Songs zoals Nathalie het zelf wil… met oa soul, funk, dance, pop en rock invloeden. Nathalie staat aan het begin van een prachtige carrière als singer/songwriter én muzikant. Want naast het zingen, schrijft Nathalie zelf ook songs én daarnaast bespeelt ze ook nog diverse instrumenten!

“Met haar immense bos krullen, volle stem en energieke aanwezigheid is het een verrassend plezierige show om naar te kijken.” – uit: OOR over Nathalie Makoma!

“Nathalie heeft een mooie stem die de hoge en lage noten goed haalt. Haar bandleden geven extra schwung aan de show, en dat benadrukt de waarde die een live band kan hebben. Zelfs het pittige ‘Proud Mary’ wordt met verve door Nathalie vertolkt. Ze heeft het talent om het ver te gaan schoppen.” – uit: 3VOOR12

Boeken of een optie plaatsen voor Nathalie Makoma?

Voor meer informatie over Nathalie Makoma kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Nathalie Makoma

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekend door TV shows om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 83424 mensen

Specificaties van Nathalie Makoma

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Nathalie Makoma

Nathalie is een podiumdier met een verhaal. In Nederland kennen we haar van haar spetterende optredens tijdens Idols 4. We herinneren ons allemaal nog de zinderende finale waarin ze uiteindelijk tweede werd. Maar Nathalie is meer dan die energieke diva met de onnavolgbare stem. Tegelijkertijd is ze een ingetogen, haast verlegen persoonlijkheid. Pas op het podium verandert ze in iemand die alles durft.

Jonge jaren
Nathalie Makoma wordt op 24 februari 1982 geboren in Kinshasa (DR Congo) als jongste telg in een gezin met zes kinderen. Ze heeft drie broers en twee zussen. Als Nathalie drie maanden oud is, vlucht het gezin echter om politieke redenen naar Nederland. Tot haar zevende woont Nathalie in Rotterdam, maar omdat het gezin geen verblijfsvergunning krijgt, zijn Nathalie en haar familie genoodzaakt om naar Duitsland te verhuizen. Vlak voor het vertrek schrijft Nathalie een brief naar koningin Beatrix, waarin ze vraagt of zij en haar familie niet toch in Nederland mogen blijven.

Al op haar zevende is Nathalie ontzettend veel met muziek bezig. Rond die tijd zingen haar broers en zussen samen in een gospelband: Makoma. Nathalie mag echter nog niet meedoen, omdat ze te klein is en nog niet kan lezen. Dit vindt ze zo erg, dat ze ieder vrij uurtje oefent met lezen. En uiteindelijk weet ze haar broers en zussen te overtuigen. Na verloop van tijd groeit het succes van Makoma. Vooral in Duitsland wordt de gospelband bekend, maar ook vanuit andere Europese landen wordt Makoma gevraagd om te komen optreden.

Ongekend gospelsucces
Nathalie is veertien jaar als haar familie, mede dankzij haar brief aan de koningin, alsnog een verblijfsvergunning in Nederland krijgt. De Makoma’s verhuizen weer naar Nederland. Nathalie gaat naar de middelbare school en volgt daarna de opleiding Onstage Performance aan de Rockacademie in Tilburg. Tegelijkertijd neemt het succes van Makoma ongekende vormen aan. De band reist de hele wereld rond, brengt in totaal drie albums uit en wint een African Music Award voor de beste gospelgroep van Afrika. Omdat het drukke schema van Makoma voor Nathalie moeilijk te combineren is met haar opleiding, stopt ze met de Rockacademie.

In 2004 besluit Makoma er een punt achter te zetten. Nathalie wil graag verder in de muziek, maar omdat ze niet weet waar ze moet beginnen, besluit ze ‘gewoon’ werk te gaan zoeken. Ze gaat in Engeland en later in Ierland aan de slag als supportmedewerker voor een computerproducent. Haar allround talenkennis komt daarbij uitstekend van pas. In 2007 houdt Nathalie het voor gezien in Ierland en keert ze terug naar Nederland. Opnieuw vindt ze een baan in de ICT. Maar eigenlijk wil ze niets liever dan een carrière in de muziek …

Idols
Eigenlijk durft Nathalie niet mee te doen aan talentenjachten, omdat ze naar eigen zeggen niet voldoet aan het ideaal van een lange, blonde en slanke popster. Een nichtje van Nathalie denkt daar echter anders over. Zij schrijft Nathalie in bij Idols. Nathalie weet niet of ze een kans maakt, maar toch gaat ze er met haar kenmerkende positieve instelling naartoe. Ze probeert erin te geloven.
En dat helpt. Iedere show opnieuw weet Nathalie publiek en jury te overweldigen met haar bruisende optredens. Van ‘Proud Mary’ van Ike en Tina Turner tot ‘Stayin’ Alive’ van The Bee Gees: bij elk nummer gaat het dak eraf. Jerney Kaagman noemt haar een ‘bühnebeest’, terwijl Gordon haar vergelijkt met Jocelyn Brown, Tina Turner en Beyoncé (Nathalies grote voorbeeld). Uiteindelijk wordt Nathalie in een zinderende finale tweede. Niettemin sleept ze net als winnares Nikki een contract bij Sony BMG in de wacht. Direct na Idols volgt er een heftige tour, samen met Nikki en Charlene. In vier maanden tijd levert het drietal meer dan 150 vurige shows af.

Eerste single
Op dit moment is Nathalie’s eerste single, ‘I Won’t Forget’ af. In januari zal deze officieel gereleased worden. Nathalie zal er alles aan doen om een heel grote artiest te worden. En dat gaat helemaal goed komen. Want Nathalie geeft nooit op. Als ze iets wil, dan gaat ze ervoor. Niet voor 100%, maar voor 200%!

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Nathalie Makoma

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nathalie Makoma kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.