Biografie van DJ Maurice

Resident-DJ van de Apres Skihut Rotterdam.
DJ Maurice werkt sinds dag 1 bij de Apres Skihut (dus vanaf 30 januari 1997) en is vanaf die dag full-time bezig met alles wat met muziek te maken heeft bij en voor de Apres Skihut.
In de beginperiode werkte hij vele,lange avonden in de week op het Stadhuisplein.
Het was niet altijd even makkelijk om in een nieuwe zaak met eennieuw concept te draaien maar de Après Skihut is ondertussen een gevestigd begrip in heel Nederland (en daarbuiten !)

De muziekstijl van de Apres Skiht (en van DJ Maurice) is;
veel verschillende muzieksoorten die elkaar (zeer) snel afwisselen zodat iedereen in korte tijd zijn/haar favoriete muziek voorbij hoort komen, maar niemand verveeld wordt door (te) lange nummers zodat de stemming de hele avond top blijft!)
Echte voorbeelden had Maurice niet. (Hij kwam weinig in andere horeca-gelegenheden en afkijken was er niet bij want de Apres Skihut in Rotterdam was de eerste (en nog steeds de enige echte) skihut van Nederland!

DJ Maurice doet meer bij de Après Skihut dan draaien, hierna vind u enkele voorbeelden van zijn werkzaamheden.

Après Skihut CD’s
Al een aantal jaar maakt DJ Maurice de Après Skihut cd’s.
Tot nu toe heeft dat 10 gouden platen opgeleverd en zijn deze
Cd’s nog steeds één van de best verkopende verzamel cd’s van Nederland !!!
Hij maakt ook veel van de liedjes die op deze cd’s staan, vaak ook onder andere namen. Veel van deze nummers zijn op deze site terug te vinden.
Après Skihut on Tour
Samen met het licht en geluidsbedrijf Firstlove lights & concepts en natuurlijk de eigenaar van de Après Skihut, heeft Maurice de Après Skihut on Tour show opgezet.
Dit is een 4 uur durend megafeest worden met een dj en een zanger uit de Rotterdamse Après Skihut. Zij worden begeleid door 2 vrolijke danseressen, een technisch team , een mooi winterdecor , licht en geluid
Sinds de zomer van 2000 gaat deze show met hele land door(van Limburg tot Friesland en van studentenfeest tot bedrijfsfeest)
Dat het een superfeest is blijkt wel uit het feit dat we bijna overal gelijk worden teruggevraagd!

Buitenland
Al vele jaren zijn nederlandse artiesten in het buitenland aktief om daar de nederlanders op vakantie te vermaken.
Begin 2001 werden wij benarderd door de directie van het Heineken Cafe op Gran Canaria of het mogelijk was dat de Après Skihut daar de hele zomer het entertainment kon regelen. Dit leek Maurice wel een leuke uitdaging. Samen met Chiel Jongejan (de eigenaar van de Après Skihut) bracht hij een bezoek aan Gran Canaria en begon DJ Maurice met de voorbereidingen.
Het was een hoop werk om genoeg (goede) zangers en dj’s te vinden die (21 weken lang !!!) afwisselend naar Gran Canaria konden. Er werd veel promotie aan gedaan (oa de Après Skihut cd’s, posters, T-shirts werden ontworpen/aangepast om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat de Après Skihut op Gran Canaria zou zijn die zomer.
Het was een groot succes dat voor zowel het Heineken Cafe en de Après Skihut veel positieve reacties heeft opgeleverd.
In de zomer van 2003 was de Après Skihut weer te gast in het Heineken Cafe.

Omdat dit zo goed beviel is DJ Maurice halverwege die zomer naar Oostenrijk afgereisd om daar ook een horeca gelegenheid te zoeken die geschikt was voor de Après Skihut on tour.
In de winter van 2001 begon de tweede tour in het buitenland in Kirchberg in Tirol.

Produceren
Dj Maurice is momenteel veel tijd aan het steken in het zelf produceren van platen. Veel platen worden al lange tijd (grijs) gedraaid in het uitgaanscircuit.
(zoals: Hands Up, Naar de klote, door ’t lint, Opblaaskrokodil, Dromen zijn bedrog, div. platen van Huub Hangop en Ome Henk en verschillende house platen.
De singles van de Après Skihut zijn allemaal geproduceerd door DJ Maurice (meer info hierover, kijk bij “Produkties” op deze site).

DJ’s opleiden.
De Après Skihut werkt alleen met vaste dj’s (er zijn een hoop dj’s in nederland die zeggen dat ze bij de Après Skihut werken omdat ze dan vaak meer werk krijgen in het land, maar dit zeggen ze meestal ten onrechte.
Af en toe is de Apres Skihut op zoek naar nieuwe dj’s (als er een goede kandidaat is gaat deze een tijd mee draaien met oa DJ Maurice zodat ze (nog) beter worden en uiteindelijk zelf de Après Skihut (on tour) op z’n kop kunnen zetten.

Uit je Skihut
In de winter van 2002-2003 is Maurice 7 weken in Oostenrijk geweest om het programma Uit je Skihut (van V8) te begeleiden.
Dit programma werd gemaakt in samenwerking met Flugel en de Après Skihut en is tijdens deze winter uitgezonden.
Ook was Maurice enkele malen te zien in dit programma.
Natuurlijk heeft Maurice ook enkele malen in het gezellige Oostenrijk gedraaid (oa in Gerlos, Mayrhofen, Westendorf, Kirchberg, Saalbach-Hinterglemm).
Aangezien Maurice een fanatiek skiër en snowboarder is zal hij de komende winter wel weer een aantal maal hier te vinden zijn.