Biografie van Renate Verbaan - Gerschtanowitz

Op 27 oktober 1979 wordt Renate Verbaan geboren in Rotterdam.
De liefde voor muziek uit zich al heel vroeg tijdens het playbacken van de Dolly Dots.
In haar eindexamen jaar wordt Renate, tijdens het shoppen, ontdenkt door een modellenbureau. Ze doet een fotoshoot en reist vervolgens 8 jaar lang de wereld over als model. Ze woont in Tokyo, Sydney, New York en Parijs. Na al het reizen besluit Renate dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Renate heeft een grote passie voor muziek en is verslaafd aan videoclips. Hierdoor verzamelt ze al haar moed en doet een screentest voor de muziekzender ‘TMF’. En met succes! Tijdens de TMF Awards in 2004 wordt ze door de kijkers gekozen als nieuwe VJ.
Renate gaat weer op reis. Nu als presentatrice van het programma: ‘De Travelfacts’. Inmiddels heeft ze voor diverse programma’s bij TMF artiesten als; ‘Alicia Keys’, ‘Shakira’, ‘Destiny’s Child’, ‘Jamie Cullum’ en ‘Westlife’ geïnterviewd.

Na één jaar TMF staat Renate in april 2005 in Ahoy om de tiende editie van de TMF Awards te presenteren. Dagelijks presenteert Renate het programma: ‘Re:action’. Een live programma waarbij ze diverse gasten ontvangt en veel interactie heeft met de kijkers. Renate heeft de juiste keuze gemaakt, want ze gaat iedere dag met plezier naar haar werk!

Op 13 oktober 2006 presenteert Renate de TMF Awards en neemt hiermee afscheid van TMF. Ze maakt de overstap naar RTL5, waar ze op reis gaat voor ‘RTL Travel’s Hotlist’. Haar eerste reportage maakt ze in Zuid-Afrika. Ook presenteert Renate samen met Matthias Coppens het programma: ‘Beauty & de Nerd’.