Biografie van Goochelaar Richard Top Kindershow

De passie voor goochelen had hij al op jonge leeftijd. Als jonge Hagenaar genoot hij van de goocheltrucs die hij zag. Hij vond goochelen geweldig en wilde dat ook graag leren. Maar waar? Pas in 1994, toen Richard 30 jaar was, besloot hij zijn interesse voor de goochelwereld verder te ontwikkelen. Hij was terecht gekomen bij Jan Monnikendam, een goochelwinkel in Haarlem.

Zijn eerste show was toen zijn vrouw 30 jaar werd. Een verrassing voor iederéén. Richard wilde echter meer. Zo begon hij zich te ontwikkelen als veelzijdig goochelaar en magisch entertainer. Er kwam vraag naar meerdere goocheldisciplines. Hij goochelt graag aan tafel maar ook graag voor kinderen. En de vraag kwam: ‘Kan je meer?’.

Zo ontwikkelde Richard zijn veelzijdige kindershow met poppenkast, goochelen en ballon modelleren. Met zijn poppenkast verraste hij 6 jaar lang het jeugdige publiek tijdens Leidsontzet in Leiden op 3 oktober.

In 1998 richtte Richard samen met enkele collega’s de ‘Magische Kring Haaglanden’ op. Bij deze zogenoemde goochelclub leren de leden telkens weer van en met elkaar.

In 2003 kwam Richard Top in contact met JB Productions. Samen werd er een traject uitgezet om de disciplines Mobile-Magic en Kids-Magic te ontwikkelen naar de acts zoals deze vandaag de dag ingehuurd worden door menig feest organisator.

Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen voelt hij zich als een vis in het water. De close-up shows zijn een geliefd onderdeel van zijn optredens. Hij wandelt van de ene tafel naar de andere en laat er zijn verbluffende trucs zien. Het goochelen voor kids is heel anders, maar even bevredigend.

Tijdens de grootschalige viering van Wereld Dierendag op 4 oktober 2003, gedurende de Clown Jopie Fanclubdag, was Richard de oorzaak van een oorverdovend applaus. Het geklap van het ruim 2.000 kinderen tellende publiek is kenmerkend voor zijn succesvolle show.

In 2003 was hij enkele weken te zien met een speciale Sinterklaas Goochelshow op de TV-zender Nickelodeon/KinderNet.

In 2004 veroverde Richard tijdens een Artiestenbeurs de harten van de bezoekers met zijn optreden op het hoofdpodium van deze populaire beurs.

Een citaat van Richard dat duidelijk maakt hoe gedreven hij zich inzet voor zijn vak: ‘…overal ben je welkom als artiest. Dit maakt het werk voor mij zo leuk. Het applaus. Hier is waar het allemaal om gaat. Het vermaken van mijn publiek’.

Met Richard Top haalt u een getalenteerd goochelaar en magisch entertainer in huis. Een keuze waar u absoluut geen spijt van krijgt.