Biografie van Presentatrice Fatima Moreira de Melo

Fatima Moreira de Melo timmert niet alleen aan de weg als meer dan verdienstelijk hockeyster. De midden-midden van Rotterdam en het Nederlands Elftal wil ook haar muzikale ambities waarmaken en hierin de top bereiken. Op het sportieve vlak heeft ze reeds de nodige successen behaald, waaronder een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Sydney en zilver op het WK in Perth. Nu vindt Fatima dat het tijd is om een gooi te doen naar muzikaal succes.

Fatima zingt sinds kleins af aan, en sinds 3 jaar is ze serieus bezig met muziek. Enkele studio-opnames en een live optreden in het televisie programma "Studio 2" heeft ze inmiddels op haar naam staan. In de zomer van 2001 heeft ze het thema nummer ingezongen van het "Year Of The Youth" van de Wereld Hockey Bond. Tijdens de finale van het WK kwalificatie in Edinburgh zong ze voor een overvol stadion dit nummer.

In 2001 komt Fatima in contact met een ambitieus producersduo uit Rotterdam. Ze besluiten om met z'n drieën de muzikale uitdaging aan te gaan. Fatima is enthousiast over de demostukken van dit duo en zij zijn op hun beurt onder de indruk van haar warme stem en energieke uitstraling.

Lange sessies volgen, werkend aan de juiste sound en teksten waar Fatima zich goed bij voelt. Uiteindelijk resulteert het harde werken in nummers die op haar lijf geschreven zijn: qua geluid, qua tekst en qua gevoel. Vijf van deze songs zijn in Rotterdam opgenomen en op een demoCD gezet. Hoe je de muziek het best kunt omschrijven is natuurlijk aan de luisteraar zelf. Fatima vindt het "relaxte rock-pop met een funky sausje". Veel gehoorde vergelijkingen zijn een combinatie tussen Crowded House en the Cardigans.

Voor de live-optredens wordt Fatima ondersteund door een vijfkoppige formatie waarvan de muzikanten hun sporen in andere projecten en bij andere artiesten reeds verdiend hebben:
* Olaf (drums; ex-Jetland)
* Ermin (bas; producer Fatima)
* Stan (toetsen; ex-Mathilde Santing)
* Mark (gitaar; Tasha's World).