Marianne Weber en Sieneke genomineerd voor Beste zangeres

21/08/2012

Vanaf vandaag kan er in vier categorieën gestemd worden op de genomineerden voor de ‘Buma NL Awards’, die volgende maand worden uitgereikt. Slechts drie artiesten zijn genomineerd in de categorie ‘Beste zangeres’.

De afgelopen twee jaar werd Glennis Grace al uitgeroepen tot ‘Beste zangeres’. Het afgelopen jaar was opnieuw zeer succesvol voor de zangeres, die momenteel ook te zien is in het nieuwe seizoen van ‘Ranking the stars’. De kans is derhalve groot dat Glennis Grace er drie op een rij van gaat maken wat betreft de ‘Buma NL Awards’.

De genomineerden van 2012:

Glennis Grace. In 2011 scoorde ze met ‘Afscheid’ haar eerste nummer één-hit, een prestatie die beloond werd met een ‘Buma NL Award’. Samen met Edwin Evers scoorde Glennis Grace vlak voor de afgelopen jaarwisseling opnieuw een top vijf-hit met ‘Wil je niet nog 1 nacht’ (#3). Die single werd afgelopen voorjaar gevolgd door het hitje ‘Ik ben niet van jou’ (#27).

Koningin van het levenslied

Marianne Weber. Als koningin van het levenslied is het uiteraard terecht dat Marianne Weber in deze categorie is genomineerd. Toch is het enigszins opmerkelijk, aangezien ze het afgelopen jaar weinig succes had. Eind 2011 scoorde ze zelf een hitje met ‘Vraag me niet waarom’ (#31) en verleende ze haar medewerking aan de single ‘Onze kracht’ (#54) van de Hollandse Kerst Sterren. Buiten de korte naweeën van die singles scoorde ze in 2012 geen hit meer.

Sieneke. Sinds haar deelname aan het ‘Eurovisie Songfestival’ met de Hollandse meezinger ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’ (1X#1), die in Europa niet aansloeg, is de carrière van Sieneke zeer snel gegaan. Eind vorig jaar zong ze mee op ‘Onze kracht’ (#54) van de Hollandse Kerst Sterren en dit jaar scoorde ze met ‘Hé lekker ding!’ (#20) haar vijfde eigen hit. Daarnaast bracht ze met veel succes haar tweede album ‘Eindeloos’ (#9) uit, die net als het debuutalbum ‘Sieneke’ (#7) uit 2010 in de top tien van de ‘Album Top 100’ belandde.

De ‘Buma NL Awards’ worden op 20 september in ’s Hertogenbosch uitgereikt.

Tekst: Ivo Schimmel

Boeking of een optie plaatsen voor Marianne Weber

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Marianne Weber kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.