Marianne Weber

Marianne Weber boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Marianne Weber.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Al ruim 25 jaar draait Marianne Weber mee op het allerhoogste niveau! Meer dan 1 miljoen geluidsdragers zijn er verkocht. En de zangeres die zich altijd heeft ingezet voor het échte Nederlandse (levens)lied, blijft dat doen. Zo begeleidt ze diverse Nederlandse artiesten en schrijft ze nieuwe muziek.

Marianne Weber de ‘Koningin van het Levenslied’

Maar haar hart… Dat ligt bij het Nederlandse publiek! Tijdens de optredens in het land wordt een keuze gemaakt uit het brede repertoire dat de zangeres rijk is. Repertoire dat door de jaren heen is bekroond met Gouden en Platina Awards. Maar ook de onlangs gescoorde hits ontbreken niet. Tijdens een optreden weet de zangeres jong en oud aan haar te binden. Marianne Weber staat garant voor een feest der herkenning. Een optreden van allure! 

De hits waar je Marianne Weber van kent zijn o.a.: 

  • 'n Meisje huilt
  • Als ik met jou op de wolken zweef (met Frans Bauer)
  • Als dit geen liefde is

Boeken of een optie plaatsen voor Marianne Weber?

Voor meer informatie over Marianne Weber kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Marianne Weber

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 157134 mensen

Specificaties van Marianne Weber

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Marianne Weber

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 10.

Plein Open Air

  • Locatie: Udenhout
  • Datum:

Zeer goed. Ingevuld door: John Otten

Waardering:

10

Biografie van Marianne Weber

Marianne Weber, de in Utrecht geboren zangeres van het levenslied, werd door wijlen Mary Servaes zelf voorgesteld als haar logische opvolgster. Na het spijtig verlies van de Zangeres Zonder Naam, is Marianne dan ook, zonder twijfel, de enige zangeres die aanspraak zou mogen maken op de felbegeerde titel van ‘Koningin van het Levenslied’.

De solocarriиre van Marianne begon toen ze ruim 12 jaar geleden op zoek ging naar een nieuw producersteam. Deze zoektocht resulteerde in een samenwerking met de succesvolle producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, die de hitsingle ‘Ik weet dat er ’n ander is’ voor Marianne Weber schreven en produceerden. Marianne voelde nooit echt de drang zich op te dringen als een ster aan het Nederlandse Hit firmament, echter toen de single ‘Ik weet dat er ’n ander is’ in 1993 werd uitgeroepen tot ‘hit van het jaar’, bleef het succes niet uit. De nuchtere Hollandse zangeres stond aan het begin van een veelbelovende zangcarriиre. Toen ook haar tweede single ‘Schrijf me nooit geen mooie brieven meer’ binnen twee weken een nummer 1 notering in de Nederlandstalige top 20 behaalde, kon haar succes niet meer worden ontkend; Marianne Weber werd een echte zangeres van en voor het volk.

Diverse malen ontving zij gouden CD’s. Eйn daarvan werd in een feestelijke ambiance uitgereikt door haar eerder genoemde vriendin en voorbeeld Mary Servaes. Een onvergetelijk moment, dat haar tot de dag van vandaag is bijgebleven.
De erkenning vanuit de platenbranche ontving Marianne later in de vorm van een Edison voor haar album ‘Diep in mijn hart’. Er volgden nog vele successen, zoals te horen is op haar albums ‘Marianne Weber’, ‘Alles in het leven’, ‘Morgen wordt het anders’ en ‘Jou vergeet ik niet’ en ‘Alleen voor jou’.
In totaal verkocht Marianne meer dan 800.000 exemplaren van haar albums. Een resultaat waar menig artiest jaloers op kan zijn. Eйn van haar grootste successen was de duet-CD met, de toen nog rijzende ster, Frans Bauer. De combinatie Weber en Bauer bleek een enorm succes. Na het succes van de hitsingle ‘De regenboog’ brak het album alle toenmalige records. Op ййn dag werden er meer dan 302.000 exemplaren van het album verkocht. Dit resulteerde in een vermelding in het Guiness Book of Records. Marianne Weber, uiteraard vereerd met dit succes, vond het vooral een enorme opsteker voor het, destijds altijd nog ondergeschoven, populaire Nederlandstalige repertoire.

Drie jaar na dit alles overtreffende succes, na de vuurwerkramp in Enschede, besloten Frans Bauer en Marianne Weber dat ze opnieuw de handen ineen moesten slaan. Het duo besloot een single op te nemen waarvan de opbrengst naar Giro 777 ging, ten bate van het nationaal rampenfonds. Deze hitsingle ‘Wat ik zou willen’ werd gevolgd door een compleet nieuw album van Frans Bauer en Marianne Weber. Het album bestaat uit legendarische hits die in een nieuw jasje zijn gestoken. In de Maaspoort in Den Bosch gaf het koningsduo van het levenslied een overweldigend concert ter introductie van dit album.

Eind 2001 verraste Marianne Weber haar fans met het bijzondere album ‘Country & Weber’, een prachtig album met bekende countryhits, die op een fantastische eigen wijze door Marianne worden vertolkt. De Amerikaanse country muziek en het Hollandse levenslied versmelten op een wel heel bijzondere wijze in songs als ‘‘k wacht niet tot morgen’ (‘Rose Garden’), ‘Ik doe wat ik wil’ (‘Achy Breaky Heart’) en ‘Sneeuwwitte Vredesduif’ (‘On The Wings Of A Dove’). De fans waarderen de unieke combinatie van de twee volkse muziekstijlen, wat blijkt uit het feit dat het succes van het album ‘Country & Weber’, werd bekroond met een gouden plaat, die de populaire zangeres uit handen van Jan Smit mocht ontvangen.


Ook als bьhneperformer heeft Marianne haar kwaliteiten inmiddels al lang en breed bewezen tijdens de vele optredens in het land die zij gedurende de afgelopen jaren heeft gedaan. Tijdens haar optredens krijgen zowel ‘feest’ als ‘emotie’ de kans. Ze wil de mensen dicht bij zich hebben, voor haar geen donkere zalen, ze wil haar publiek kunnen zien tijdens de optredens. ‘Anders is het gevoel bij me weg’, aldus Marianne.

Om haar publiek te kunnen laten genieten van de vele hits die de zangeres door de jaren heen heeft gehad, startte Marianne Weber in januari 2001 met de theatervoorstelling ‘Marianne Weber Live in Concert’. Zonder aarzeling sleepte Marianne het publiek mee in een meer dan 2 uur durende beleving van een lach en een traan. Haar repertoire komt volledig tot zijn recht in de theaters en menig theaterdirecteur was danig onder de indruk van haar prestaties met als gevolg dat er al snel een tweede tournee gepland werd in 2002.

Eind 2003 gaf Marianne de ‘Live in Concert tour 2003’. Ook deze derde theatertournee was een groot succes en werd razend enthousiast ontvangen door het publiek. Meer dan 15.000 bezoekers vlijden zich in het rode pluche en lieten zich vermaken en verrassen. De uiteindelijke meningen zijn unaniem, Marianne Weber hoort thuis in het theater!

In juni 2002 vierde de zangeres van het levenslied haar 10-jarige artiesten jubileum in het Fortis Circus Theater te Scheveningen; een nieuw hoogtepunt in haar glansrijke carriиre. Tijdens het eenmalige twee en een halfuur durende jubileumconcert ontving Marianne Weber diverse gastartiesten zoals onder andere Jan Smit, de Zusjes van Wanrooy en uiteraard Frans Bauer, met wie Marianne een volledig nieuw duet ten gehore bracht. Onder begeleiding van een live orkest kwamen naast de diverse duetten, alle hits van de afgelopen jaren ruimschoots aan bod.

Een registratie van dit bijzondere en eenmalige concert is in het najaar van 2002 uitgekomen op CD, DVD en VHS. ‘10 Jaar Marianne Weber’ geeft perfect weer waar Marianne al jaren lang voor staat: liedjes over het leven, gezongen vanuit het hart.

Het levenslied ligt Marianne nauw aan het hart. Ze houdt van Hollandse muziek en ziet het als een stukje van haar cultuur; die muziek zit in haar bloed. Ze kan zich niet voorstellen ooit ander repertoire te gaan zingen. Het ‘levensliedgenre’ is voor haar een eerlijke en vooral ook begrijpelijke manier om de boodschap over te brengen bij haar, alsmaar groeiende, publiek. De zangeres geeft haar fans graag liefde, troost en vriendschap door middel van liedjes die direct uit het leven zijn gegrepen.

Begin 2004 is Marianne Weber daarom de studio in gegaan om het album “Hartje van Goud” op te nemen met pure levensliedjes. Met dit nieuwe album, dat begin mei is uitgebracht, wordt eindelijk het gat gedicht dat de Zangeres Zonder Naam achter zich liet. Als geen ander brengt Marianne Weber op meeslepende wijze sentimentele liedjes met de voor haar kenmerkende snik. Haar liefde voor het Nederlandse levenslied klinkt door in nummers zoals “Moeders laatste briefje”, “Hartje van Goud” en het bijzondere duet met Johnny Hoes “Er drijven rozen op de golven”. Oprecht en liefdevol brengt de sympathieke zangeres een lach en een traan. Het album is met recht een bekroning voor Marianne Weber als Koningin van het Levenslied.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Marianne Weber

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Marianne Weber kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.