Nieuwste videoclip Vengaboys '2 Brazil' stevent af op virale hit

26/05/2014

'Meer dan 1 miljoen kijkers binnen 48 uur, ondanks leeftijdsblokkade YouTube'

Amsterdam, 26 mei 2014 - De nieuwste Vengaboys videoclip '2 Brazil' heeft kort na de lancering al zowel succes als ophef veroorzaakt. In deze videoclip maken kijkers kennis met een vindingrijke choreografie uitgevoerd door tientallen vrolijk bedekte dansende borsten. De beelden stemden YouTube echter minder vrolijk en het populaire videokanaal besloot er direct een leeftijdsblokkade op te plaatsen. Dit zorgde ervoor dat enkele grote internationale sites de videoclip zijn gaan doorplaatsen, maar nu zonder een leeftijdsblokkade. Het gevolg: meer dan 1 miljoen kijkers binnen 48 uur en talloze discussies in de (sociale) media. 

Goede toeters

De bandleden zelf over deze tumult: "Na de vuvuzela's van vier jaar geleden is de wereld wel eens toe aan een paar goede toeters vonden wij. Iedereen moet dit kunnen zien! We hadden echt niet verwacht dat tepelversieringen zoveel weerstand zouden oproepen."
 

14 Nederlandse ontwerpers

De videoclip, geïnspireerd door het Braziliaanse carnaval werd geregisseerd door het Amsterdamse tweetal Ine & Sanne. Zij hebben 14 Nederlandse ontwerpers gevraagd om opvallende, mooie of juist hele vreemde nipple covers voor de dansende borsten te creëren. Zo waren onder andere Bas Kosters en ByBorre verantwoordelijk voor de ontwerpen, met als doel: een nieuwe definitie geven aan de term 'sex sells'.

WK Brazilië 2014

Vengaboys braken in 1998 intern ationaal door met 'Up & Down' en scoorden onder meer met 'We Like To Party!', 'Boom Boom Boom Boom!!' en 'We're Going To Ibiza' wereldhits. Vengaboys zijn Nederlands meest succesvolle pop act ooit. De hit 'To Brazil', oorspronkelijk uitgebracht in 1997, is speciaal voor het WK in Brazilië opnieuw uitgebracht in een geheel vernieuwde 2014 dancemix. 
 

Boeking of een optie plaatsen voor Vengaboys

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Vengaboys kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.