Nieuw album Gerard Joling

29/04/2013

Vrijdag 26 april is het nieuwe album van Gerard Joling, getiteld Ik Ook Van Jou, uitgebracht op Vosound Records. Het album bevat zowel prachtige ingetogen nummers als een flinke hoeveelheid vrolijke, up-tempo stukken. “Met heel veel plezier en toewijding heb ik aan dit nieuwe album gewerkt. Het is een echt ‘Gerard’ album geworden, gezongen met hart en ziel en ingespeeld door geweldige live muzikanten,” aldus Gerard.  De productie van het album was in handen van Edwin de Groot en Marcel Fisser, die beide ook een aantal nummers hebben geschreven.

Met de eerste single van het album, De Nacht Voorbij, zette Gerard Joling dit voorjaar zijn tiende nummer één hit op zijn naam. Als opvolger van de hit verschijnt vrijdag 10 mei het aanstekelijke, zomerse liedje Mijn Liefde op single, dat Gerard heeft opgenomen met cabaretier Jandino Asporaat. De tekst van het liedje is geschreven door Dino Canterburg, alias Damaru, met muziek van Marlon Francis.
 
Het album bevat, naast liedjes van de hand van o.a. Jan Smit en Jan Dulles, ook een cover van het nummer Mijn Hoofd Weer Op Je Schouder, waarmee Willeke Alberti in 1985 een hit scoorde. Ronald Schilperoort  schreef het nummer Leve Boerenliefde, dat tevens de themasong is van de gelijknamige, nieuwe, Nederlandse speelfilm van regisseur Steven de Jong, die in mei in première zal gaan in de Nederlandse bioscopen.
 
Ook de nummer 1 hit Echte Vrienden, die Joling vorig jaar samen met Jan Smit uitbracht, staat op het album, alsmede een cover van de Andre Hazes klassieker Mama, waarmee Gerard een ode aan zijn moeder brengt. Het ontroerende liedje Vijftien Jaar heeft Gerard speciaal opgenomen voor Romy, de dochter van zijn goede vriend en manager Wino, als cadeau voor haar 16e verjaardag.
 
“Veel nummers hebben voor mij toch een speciale betekenis en juist door de keuze van de liedjes staat dit album heel dicht bij mij,” aldus Gerard.
 
Om dit gevoel te delen is er een speciale DVD opgenomen, waarop de fans een kijkje kunnen nemen achter de schermen tijdens de opname van het album. Een kleine real life soap, waarvoor Gerard een aantal dagen op de voet is gevolgd door een cameraploeg. De DVD wordt gratis toegevoegd aan de eerste oplage van de cd.
 

Boeking of een optie plaatsen voor Gerard Joling

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Gerard Joling kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.