Gerard Joling reageert op commotie over column

10/07/2012

Vorige week schreef zanger Gerard Joling een pittige column op zijn website, waarin hij onder de titel 'Links gelul' flink uithaalde naar een aantal politieke zaken die hem niet zo aanstaan. Die mening werd gehoord, en met vele tienduizenden lezers kon een stukje kritiek dan ook niet uitblijven. Gerard besloot om wéér te reageren.

Gerard voorspelde in zijn column onder meer dat 'we allemaal naar de klote gaan'. Zo schreef hij: "Politici kunnen en willen niet toegeven dat ze al meer dan dertig jaar verkeerde keuzes hebben gemaakt. Dus gaan we door op de oude, foute voet. Tot we allemaal naar de klote gaan en failliet zijn." En dat leverde hem flink wat reacties op.

Gerard schrijft nu in zijn vervolgcolumn onder meer: "Regelmatig schrijf ik een stukje op mijn internetsite over zaken die in de media verschijnen, aangaande showbizz of over mijn bevindingen van de afgelopen week. Daar krijg ik altijd veel reacties op...", zo constateert hij.

Al waren het er dit keer wel érg veel: "Verwensingen van positieve, maar ook veel negatieve reacties waren niet van de lucht. Actie -en reactie, nou dat is gelukt kan ik wel zeggen. EditieNL, Show Vandaag,  Haagsche Post, Metro, Volkskrant, Telegraaf, RTL Nieuws, Boulevard, SBS Shownieuws, HP de Tijd, Spotlight, Novum Nieuws en vele andere hebben hier melding van gemaakt."

Maar vervolgens vraagt hij zich af: "Wat is er mis aan het feit dat ik mij  zorgen maak over bepaalde zaken. Heb eerlijk gezegd dat ik géén wereldverbeteraar ben en politiek ook niet heel erg onderlegd ben, maar als je kranten leest en TV kijkt heb je daar toch een gevoel bij, en ook ‘ik’ zei de gek. Hoe leuk of hoe niet leuk je dit ook vind. Ben me helemaal lam geschrokken van alle reacties."

Hij neemt vervolgens wél de tijd om even in te gaan op een aantal van de opvallendste reacties. Zoals deze: "Geer naar 30 zetels!", merkt een fan op. Waarop Gerard antwoordt: "Nee dank u, ik heb al een bankstel".

Boeking of een optie plaatsen voor Gerard Joling

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Gerard Joling kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.