Dolly Dots

De Dolly Dots inhuren of boeken | JB Productions Rob Verhorst

Dolly Dots boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Dolly Dots.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

De Dolly Dots zijn de meest beroemde meidengroep die de Nederlandse muziekindustrie ooit heeft voortgebracht.

In 1979 samengebracht door 2 producers bouwden de meiden een carrière op waarbij ze platina scoorden in Japan, een speelfilm opnamen in de Verenigde Staten en optredens verzorgden tot aan IJsland toe!

Na een spraakmakend afscheidsconcert in 1988 blijven de meiden dikke vriendinnen en als ze in 2007 worden gevraagd om te komen optreden tijdens De vrienden van Amstel LIVE! stemmen ze direct toe. Dit bevalt echter zo goed dat ze nog eens 3 eigen concerten laten organiseren in Ahoy.

Dolly Dots, vanaf heden toch weer te boeken.

Na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 besluiten de meiden niet meer op te treden totdat ze worden benaderd door Toppers in Concert. Drie uitverkochte ArenA’s later zijn de Dolly Dots weer helemaal terug.

Vanaf vandaag is de agenda geopend en kunnen aanvragen voor besloten optredens worden gedaan.

Hits waar je de Dolly Dots van kent zijn o.a.

  • Boys (tell it all about) 
  • Radio
  • Love Me Just A Little Bit More 

Boeken of een optie plaatsen voor Dolly Dots?

Voor meer informatie over Dolly Dots kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Dolly Dots

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 39668 mensen

Specificaties van Dolly Dots

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Begeleiding: 5 personen
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Dolly Dots

Angela Groothuizen - zang
Angéla Kramers - zang
Anita Heilker - zang
Esther Oosterbeek - zang
Patty Zomer - zang
Ria Brieffies - zang

1979
Angéla Kramers wordt als eerste door Peter van Asten en Richard Dubois benaderd om een meidengroep op te richten. Vervolgens worden Kramers' mede-danseressen van het TROS Top 50-ballet, Anita Heilker, Esther Oosterbeek (een jaar eerder succesvol als zangeres/danseres in The Surfers en zangeres in The Rhinestone All Stars) en Patty Zomer gevraagd. Aangezien de vier jonge meiden vrijwel geen zangervaring hebben, gaan Peter en Rcihard op zoek naar een ervaren zangeres. Ze vinden Ria Brieffies (The Vips) die haar vriendin Angela Groothuizen (Howling Hurricane/The Rhinestone All Stars) weet over te halen ook mee te doen. In juni scoren de Dolly Dots hun eerste hit met Boys. Europa toont ook interesse. Oktober: Radio is de tweede hit en verkoopt 100.000 exemplaren in Japan. December: Rollerskating.

1980
De hits blijven komen: We Believe In Love en Hela-Di-Ladi-Lo bereiken de Top 10. Ook in de buurlanden wordt met succes verkocht.

1981
April: TV-spotjes voor de K-TEL verzamelaar Forever. Juni: grote Japanse tournee.

1982
Het tij keert in Nederland voor de meeste meidengroepen (Luv, Babe, Sugar & Lollipops) maar de Dolly Dots gaan onverdroten door met het scoren van hits.

1983
Augustus: de Dolly Dots akteren zelf de hoofdrollen in hun eigen 6-delige TV-serie. In oktober starten ze met een uitgebreide schouwburgtournee met een liveband. Love Me Just A Little Bit More wordt geboycot door Toppop, omdat de jarenlange traditie dat het programma primeurs heeft is verstoord. Misschien door het gebrek aan TV-overexposure behalen de Dots de eerste plaats van de hitparade.

1984
Februari: She's A Liar is de laatste Top 10 hit. In juni zijn de Dolly Dots over heel Europe op TV te zien in het grote Montreux Golden Rose Festival. Eind die maand staan ze op het befaamde Haagse Parkpop.

1985
Op zoek naar een meer volwassen geluid beëindigen de Dolly Dots na zes jaar de samenwerking met De Bois en Van Asten en gaan ze in zee met Jochem Fluitsma & Eric van Tijn. Dubois emigreert naar de Verenigde Staten. Anita Heilker kan het drukke schema van de groep niet combineren met het moederschap en verlaat de groep.

1986
Succes stagneert verder. Na twee en een half jaar krijgt het plan voor een speelfilm eindelijk groen licht. De film is het initiatief van het Amerikaanse Cannon Motion Pictures. Van ex-Dolly Dot Anita verschijnt de door het duo Van Asten/DeBois geproduceerde solosingle You've Got Me Keyed Up.

1987
Vanaf februari is Dutch Treat in de bioscopen te zien. De film is geen succes. Aan het akteren van Dots ligt het niet, des te meer aan de Amerikaanse hoofdrolspelers en tevens regisseurs David Landsberg en Lorin Dreyfuss. Augustus: om een Europese doorbraak te forceren wordt het succesvolle producerstrio Stock, Aitken and Waterman benaderd een hitsingle te schrijven voor de Dolly Dots. What A Night brengt de Dots voor het eerst in lange tijd terug in de Top 20, maar de teleurstelling blijft groot als verder Europees succes uitblijft.

1988
Februari: de groep maakt bekend te willen stoppen. 2 Oktober vindt een afscheidsconcert plaats in The Escape te Amsterdam.

1993
Met het compilatie-album Gold bestijgen de Dolly Dots wederom de albumlijsten. Ook wordt er een remix gemaakt van het nummer Love Me Just A Little Bit More. 

1998
De eerste tekenen van een Dots-revival dienen zich aan. Fans maken een eigen officiële Dolly Dots-site en BMG brengt een nieuw compilatie-album uit getiteld The Collection. Hierop staan alle singles die ooit zijn uitgebracht plus de nieuwe single (een remix van What A Night). Op aandringen van vele fans en van Paul de Leeuw besluiten de Dolly Dots nog één maal samen op het podium te staan. Op 1 oktober zingen ze, in de voltallige originele bezetting, drie nummers bij het VARA-programma Laat De Leeuw. Het blijft echter niet bij één keer: het lukt Princess, een fabrikant in huishoudelijke apparaten, om de Dolly Dots te strikken voor een optreden op het personeelsfeest. Op 17 december brengen ze, begeleid door Cor Bakker en zijn orkest, al hun hits ten gehore. Naast het Princess-personeel waren via een loting twee honderd fans uitgekozen om erbij te zijn. 

2004
In september gaat Love Me Just A Little Bit More in première met Froukje de Both en Linda Wagenmakers in de hoofdrollen. Het verhaal gaat niet over de Dolly Dots, maar in de musical speelt de muziek van de meidengroep wel een belangrijke rol.

2005
Op 10 juli wordt Esther Oosterbeek in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hersenbloeding. Na een operatie is zij op 5 augustus weer thuis.

2007
De Dolly Dots komen weer bij elkaar.
8 dagen Vrienden van Amstel Live in het Rotterdamse Ahoy vormt de opmaat naar een groot live-concert, op 26 mei in datzelfde Ahoy.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Dolly Dots

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Dolly Dots kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.