Birgit Schuurman

Birgit Schuurman boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Birgit Schuurman.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films ( oa Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal, Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester, Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.

Birgit Schuurman leef voor het theater en de muziek

In Gevangenis Monologen 1 & 2 speelde Birgit het waargebeurde verhaal van een ex-gedetineerde. Na de voorstelling voor theaterpubliek gespeeld te hebben volgden nog tours langs gevangenissen en jeugdinstellingen voor de gedetineerden zelf. Voor Birgit is dit een van haar meest intense en heftige spel-ervaringen. “Echter wordt t niet…”

In 2019 bracht Birgit na lange tijd weer muziek uit: A FOOL FOR LOVE. Met een nieuw geluid liet Birgit eindelijk weer muzikaal van zich horen.
Het album werd zeer positief ontvangen en belandde in verschillende playlists.

Begin dit jaar gaf Birgit aan voor het eerst in het Nederlands liedjes te gaan schrijven en deze zomer zal Birgit de studio induiken om haar EP op te nemen. Het beloofd eerlijk, klein en prachtig te worden….

Boeken of een optie plaatsen voor Birgit Schuurman?

Voor meer informatie over Birgit Schuurman kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Birgit Schuurman

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 34048 mensen

Specificaties van Birgit Schuurman

  • Tijdsduur: 1 x 60 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Birgit Schuurman1977 – 1982
Birgit Schuurman werd op 1 juli 1977 geboren in Utrecht. Zij groeide op in Bunnik, waar haar zangcarrière op 5-jarige leeftijd al van start ging. Met haar opa nam Birgit een intro en het nummer “In de maneschijn” op een cassette op.

1982 – 1994
Van haar 11e t/m 16e speelde Birgit saxofoon, maar op haar 16e besloot Birgit zich meer met zingen te gaan bezighouden. Vanaf haar 17e, het moment dat ze er écht serieus mee bezig was begon ze zichzelf als zangeres te ontwikkelen. Ze begon op deze leeftijd met het volgen van zangles en speelde in haar eerste bandjes In het begin betroffen dit vrij onbekende projecten, in de R&B en dance.

1995 – 1998
Samen met haar zus Katja werd Birgit de zangeres van het bandje Jeunes Turcs en later van de formatie In*Tense. Op haar 18e begon Birgit ook met acteren in de series “Voor hete vuren” (EO) en “Ik ben je moeder niet” (Tros). Een jaar later speelde ze ook een rol in de TV-serie “Westzijde Posse” (Veronica).
1999 – 2000
Birgit werd een platencontract aangeboden welke zij natuurlijk niet aan zich voorbij liet gaan. Bij platenmaatschappij “Mercury” bracht Birgit 3 singles uit. “A little famous” “Maybe the wine” en “Shy”. Met de eerste 2 singles had ze een bescheiden hit. Ondertussen werd het album “Curious” opgenomen maar door de tegenvallende verkoopcijfers van de singles werd besloten het album niet uit te brengen. In 2000 speelde Birgit een rol in de videoclip “Onderweg” van de band “Abel”. Ze presenteerde ook een jaar lang het programma “Wacky wake-up” op de kinder Tv-zender “Fox Kids” waar ze met kinderen eropuit ging.

2001
Birgit tekende een nieuw platencontract bij platenmaatschappij “Virgin”. Dit resulteerde in de doorbraak bij het Nederlandse publiek. De singles “I Know” en “Few Like You” stonden weken lang in de top van de top 40 en ook de derde single “Lover” deed het erg goed. Ook kwam het debuut album “Few like me” uit waarvan zo’n 25.000 exemplaren van zijn verkocht. Voor dit album schreef Birgit zelf drie nummers, namelijk “Fake”, “Crazy” en “What's Your Age?”. Verder werd zij bij het maken van dit album o.a. ondersteund door “J. Perkin” en “Xander Hubrechts”, tevens haar bandleden.

2002
Birgit stapte op 25 juli op Bali in het huwelijksbootje met regisseur Kaja Wolffers, waar familie en vrienden bij aanwezig waren. In augustus kwam de single “Alright” uit, welke ze samen met “John Ewbank” speciaal heeft geschreven voor “War Child”. Op deze single zingen 10.000 Megafestatie bezoekers mee. Alle opbrengsten van deze single gingen naar War Child. Ook schreef Birgit in 2002 veel songs voor haar nieuwe album, onder andere op een songwriterweekend waarin veel songwriters bij elkaar komen om samen songs te schrijven. Ze werkte toen onder andere samen met de Tilburgse band Wealthy Beggar.
Helaas moest Birgit eind 2002 besluiten weg te gaan bij Virgin, waardoor ze min of meer opnieuw moest beginnen met haar tweede album, omdat de rechten voor de songs bij Virgin lagen. Toch is het een goed jaar op muzikaal gebied, Birgit werd genomineerd voor 3 TMF Awards en 2 Edison Awards. In december nam Birgit ook nog een duet op met DJ “Ferry Corsten”: “Show Your Style”. Ook leende Birgit samen met Katja haar stem voor een personage uit de animatiefilm “Ice Age”.

2003
Een druk jaar voor Birgit. Allereerst nam ze begin 2003 in eigen beheer (onder haar eigen label Birgitmusic) de cover “Weak” (origineel van Skunk Anansi) op voor de film “Liever Verliefd”. Daarnaast konden meisjes tussen de 16 en 25 jaar zich inschrijven voor een Feel Like A Goddess-wedstrijd, georganiseerd en gesponsord door Venus Gilette For Woman. De hoofdprijs van deze wedstrijd was een rol in de nieuwe clip van Birgit “Everybody Wants To Be”, welke opgenomen werd in Miami.
Ondertussen kwam de single “Old Boys” uit, een prachtig duet met de Amsterdamse band “Flemming” waar ook een mooie clip bij werd gemaakt. In augustus kwam het nieuwe boek “Heldinnen” uit. In dit boek van “Ronald Giphart” en “Eric van den Elsen” staan interviews met foto's van 12 heldinnen op een manier waarop zij gefotografeerd wilden worden. Birgit was één van deze heldinnen, en het resultaat is overdonderend...
In september werd de single en de clip van Everybody Wants To Be uitgebracht welke een bescheiden hit opleverde in de charts. Naast alle muzikale bezigheden deed Birgit ook auditie voor de Nederlandse speelfilm “Floris”. Na vele auditierondes te hebben doorstaan en vele mede-auditanten (waaronder o.a. Nadja Hüpscher, Georgina Verbaan en haar eigen zus Katja Schuurman) te hebben verslagen, werd Birgit verkozen voor de vrouwelijke hoofdrol “Pi”. De mannelijke hoofdrol Floris werd gespeeld door “Michiel Huisman” Ook heeft Birgit dit jaar regelmatig haar stem uitgeleend voor reclame spotjes. Zo sprak ze reclamespotjes in voor onder andere Robijntje en Venus Gilette for Woman.

2004
Na een huwelijk van nog geen 2 jaar scheidde Birgit van haar (ex-) echtgenoot Kaja Wolffers. Gelukkig kwam Birgit al snel haar nieuwe ware liefde “Arne Toonen” (regisseur) tegen waar ze super gelukkig mee is.
Birgit sprak de stem in van de tekenfilmfiguur Alissa in “My Dad The Rock Star” op MTV's kinderkanaal Nickelodeon. Ook leende Birgit haar stem voor het personage Mindy in “Spongebob The Movie”.
Verder presenteerde Birgit van september tot en met het einde van het jaar samen met Jeroen Kijk In De Vegte vanuit de Escape in Amsterdam het opnieuw tot leven geroepen programma “CountDown” op Veronica. In november kwam de langverwachte single “Control” uit, van het aankomende album “Sticky Tales”. De clip van dit rock nummer werd geregisseerd door, haar eigen vriend Arne! Het nummer werd live gespleed in Countdown maar Control werd niet dat succes dat iedereen gehoopt had.
Birgit steunde dit jaar ook het project “FF contact”. Zij sprak een reclamespotje in voor dit project, welke zieke kinderen dichter bij hun vriendjes laat komen. Door middel van korte filmpjes van en aan hun vriendjes kunnen ze zo even hun problemen en ziekte vergeten.
13 december ging Floris de film in première en schitterde Birgit op het witte doek. Een paar dagen later, 19 december ging de oer-Hollandse musical “De Jantjes” in première. Birgit speelde vanaf 3 december t/m 26 juni 2005 vier keer per week de rol van Toffe Jans.
Tot slot heeft Birgit een rolletje gespeeld in de film “Opnames Van Een Schaduwloos Wezen”, welke in 2006 wordt uitgebracht en in 2007 pas publiekelijk wordt vertoont. Birgit speelt hierin het buurmeisje van de hoofdrolspeler en ze is getuige van de ontknoping.

2005
In de eerste helft van dit jaar speelde Birgit in de musical De Jantjes. Ondertussen Schreef Birgit ook veel teksten voor haar nieuwe album, Sticky Tales dat eind dit jaar uit komt. Birgit deed ook een masterclass bij “Sonja Barend” hier zong ze onder andere het nummer “Wuthering Heights” van Kate Bush. Na de vele positieve reacties die zij kreeg werd besloten dit nummer als bonus toe te voegen aan het nieuwe album.
In juni deed Birgit een bijzonder project tussendoor. Samen met “Syb van der Ploeg” deed ze voor Dommelsch Dubbel Dutch een tour langs een aantal cafe’s. Hier zongen zij een reeks klassiekers uit het buitenland vertaald in het Nederlands zoals “Don’t you want me” van de Human League en “Candy” van de Iggy Pops.
Er verscheen in Augustus een jeugdboek met de titel “Naar De Top” waarin verteld wordt hoe Birgit zangeres is geworden. Het boek eindigt bij haar eerste grote optreden met Jeunes Turcs op de Uitmarkt in Amsterdam, aan het begin van haar zangcarrière. Ook schitterde Birgit op de nieuwe TV zender “Talpa” in de serie “Lieve Lust” waarin ze een hoofdrol speelde. In september komt de musical De Jantjes nog een keer terug en werd zo afgesloten door 4 voorstellingen in Koninklijk Theater Carré.
In oktober lanceert Birgit de single, Hardrocking Diva van haar tweede album, Sticky Tales dat in november uit kwam. Met dit album doet Birgit een mini clubtour langs een aantal clubs en cafe’s door het hele land.

2006
In het voorjaar van 2006 vind in de melkweg in Amsterdam TMF Smash plaats wat door Birgit wordt gepresenteerd. Dit is het enige wat we van Birgit zien in het eerste deel van 2006.
Dan is daar in juni een reclame van Soa Aids Nederland. Birgit geeft als stewardess les in veilig vrijen. Kort daarna wordt er ook een reclame opgenomen door Douwe Egberts. Birgit maakt hier samen met haar vriend Arne reclame voor de koffie wekker. Ook is Birgit bezig met audities voor het toneelstuk “Sexual Perversity”.
In september brengt Birgit samen met Jelka van Houten de single, Partime Lover uit. Dit is de titelsong van het toneelstuk Sexual Perversity, een theaterstuk van MTV wat is bedoeld voor jongeren. Birgit krijgt de rol en staat van september tot en met februari 2007 met het stuk in de theaters. December 2006 neemt Birgit het op tegen haar eigen zus Katja in het TV programma “Katja VS. de rest”. Ze doen een aantal opdrachten om te kijken wie van de 2 het slimste is, uiteindelijk wint Birgit de wedstrijd.

2007
In de eerste maanden spelt Birgit de rol van Lisa in het toneelstuk Sexual Perversity. Het toneel stuk wordt gewaardeerd door het publiek en ontvangt een nominatie voor de “Toneel Publiek Prijs”.
In April begint Birgit aan een nieuw avontuur. Samen met Ara Halici brengt ze de musical “The Last 5 Years”. Hij zingt het verhaal in chronologische volgorde terwijl Birgit het verhaal van het einde naar het begin zingt. De jury van de John Kraaijkamp Musical Awards is onder de indruk van Birgit haar spel en nomineert haar voor Beste Vrouwelijke hoofdrol welke Birgit tijdens de uitreiking ook in ontvangst mag nemen.
In juni vertrekt Birgit voor 2 maanden naar Amerika om daar een album uit te brengen. Dit album, “True Stories I Made Up”, wordt door het label “Zip Records” uitgebracht. Ook komt de single “Guniang” uit in de USA waarvoor een nieuwe clip wordt opgenomen door vriend Arne. In juli geeft Birgit ook nog eens een aantal optredens in de staat California.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Birgit Schuurman

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Birgit Schuurman kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.