Biografie van Glennis Grace

Op 19 juni 1978 werd in Amsterdam een meisje geboren met de naam Glenda Batta! Een meisje wat over een groot talent bleek te beschikken. Dit bewees ze door op jonge leeftijd aan verschillende talentenjachten in het land mee te doen, welke ze vaak ook won.

Op 11-jarige (1989) leeftijd deed Glennis mee aan het ‘Unicef Gala for Kids’, gepresenteerd door Audrey Hepburn. Ook Julio Iglesias was hierbij te gast. Hij was zo onder de indruk van de zangkwaliteiten van de kleine Glennis, dat hij haar uitnodigde om een duet met hem te zingen, tijdens zijn concertenreeks in Ahoy. Zo gezegd, zo gedaan!

Op 14-jarige leeftijd (1992) bracht Glennis, onder de naam ‘Glenda’, haar 1e single ‘Head over Heals’ uit. Geschreven en geproduceerd door Allard Driessen van ‘Spargo’.

Een jaar later (1993) kwam de single ‘At your Side” uit, wat een duet met Georgie Davies was. Dit onder de naam ‘Glennis Bee’.

Op 16-jarige leeftijd (1994) deed Glennis mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Met het nummer van haar idool Whitney Houston ‘One Moment in Time’ pakte ze heel Nederland in en won ze zeer overtuigend. Als klapper op de vuurpijl won ze hierbij haar eerste platencontract!
Ze bracht een single uit ‘I’m Gonna be Strong’ (origineel Gene Pitney) geproduceerd door Hans van Hemert. Dit nummer kwam binnen op #13 van de Top40.
Aansluitend volgde (1995) haar debuutalbum ‘Real Emotion’. Waarvan de single ‘Goodbye’ uitkwam.

In 1998 begon Glennis met een studie aan ‘de Frank Sanders Academie’, richting Theater & Musical. Door een grote vraag vanuit de entertainment industrie, heeft Glennis deze studie vroegtijdig verlaten, 2000.

In 1999 werd Glennis door Frans Bauer te gast gevraagd om een duet met hem te zingen, tijdens zijn 5 live shows in Ahoy.

In 2002 werd Glennis wederom te gast gevraagd voor een optreden in Ahoy, maar dit keer door René Froger tbv zijn Tour: ‘In the Round’.

In 2003 kwam haar 2e album uit: ‘Secrets of my Soul’.
Hierop oa ‘Absolutely Not’ (origineel Debrah Cox) & ‘A Moment Like This (origineel Kelly Clarkson).

In 2005 deed Glennis mee aan het Nationaal Songfestival.
Met de prachtige ballad ‘My Impossible Dream’ won ze het Nationaal Songfestival en mocht ze ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne. Helaas haalde Glennis de finale niet.
Na het songfestival bracht ze het album ‘My Impossible Dream’ uit waarop onder andere ‘Shake up the Party’ staat, wat tijdens optredens nog vaak door het publiek wordt aangevraagd.

In ditzelfde jaar is Glennis zwanger van haar eerste kind, welke 19 mei 2006 werd geboren te Amsterdam en draagt de naam Anthony Shane Majri.

Eind 2006 t/m juni 2007 was Glennis te zien & te horen in Musical ‘The Wiz’ als ‘Glinda’. Deze rol deelde ze samen met Mathilde Santing & Esther Hart.

Aansluitend is ze samen met Evert Abbing (songwriter, producer, mixer) de studio ingedoken om aan een Nederlandstalige album te gaan werken. Dit was voor Glennis een grote uitdaging, daar zij altijd in het Engels heeft gezongen.
Quote Glennis: ‘Het voelt alsof je in je blootje staat’
In november 2007 kwam van dit album de 1e single ‘Hoe’ uit.

Evert Abbing kennen we oa van Loïs Lane, Marco Borsato en vele andere. Tevens heeft hij jarenlang als A&R Manager bij Universal Music gewerkt.

Eind 2007 deed Glennis mee aan het SBS6 TV Programma ‘Sterren dansen op het IJs’, waarin ze bewees ook nog over heuse schaatskwaliteiten te beschikken. Hierin heeft ze het tot een 4e positie behaald.

In 2008 komt Glennis met haar eerste Nederlandse single Hoe. Deze hit behaalt de top 30 van de hitlijsten evenals haar volgende single Dansen Met Het Leven. In oktober komt haar eerste Nederlandstalige plaat Glennis uit waar het schitterende Als Je Slaapt op staat. Als deze laatste single bij het programma van Carlo en Irene: Life & Cooking word gezongen barst tafelgast Wendy van Dijk in tranen van emotie uit. Dit resulteerd in de eerste top 10 hit uit haar carriere.