Reis naar Hongarije hakte erin bij Frans Bauer

10/08/2012

Frans Bauer ging voor zijn nieuwe programma op zoek naar zijn gipsyroots, wat hem niet in de koude kleren ging zitten. "Het was emotioneel om m'n roots te herbeleven", vertelt de volkszanger aan het AD. "Terug te gaan naar de basis van het bestaan, zonder bijna iets."

"Het was daar best een beetje armoedig en afzien", herinnert Bauer, die met zijn broer Dorus en twintig BN'ers op reis ging. "Zoals je 's ochtends wassen met water dat je zelf opwarmt. Erg was dat natuurlijk niet. Ik wilde het eenvoudige, Spartaanse leven dat de mensen daar leiden meemaken en laten zien zoals het is."

Voor Bauers Zigeunernacht, dat vanaf volgende week donderdag wordt uitgezonden, trok de volkszanger twee weken door Hongarije. De soms primitieve omstandigheden waren volgens Bauer goed voor de gesprekken met zijn gasten. "We werden echt teruggeworpen op elkaar. Daardoor ontstonden ook heel bijzondere gesprekken met mijn gasten, die nooit in een gecultiveerde situatie zoals een Hilversumse studio zouden zijn gelukt."

Beide broers Bauer, wier opa op de Balkan is geboren, genoten als kleine kinderen van de reis. "We waren gevoelsmatig weer kleine jongens, hebben met z'n tweeën in één bed geslapen. Heel bijzonder."

Boeking of een optie plaatsen voor Frans Bauer

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Frans Bauer kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.