Frans Bauer

Frans Bauer Boeken of Inhuren? | JB Productions William Rutten

Frans Bauer boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Frans Bauer.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Zijn eigen reality soap, de vriendelijkheid zelve en iemand die dichtbij zijn publiek staat, zo kent heel Nederland Frans Bauer!

Eerste landelijke bekendheid krijgt Frans Bauer door het televisieprogramma All You Need is Love.
Dankzij zijn fans wordt Frans Bauer steeds populairder.

Ahoy & Realityshows - Frans Bauwer is en blijft een booming artiest

Van een artiest met zo'n schare Fans kan een optreden in Ahoy natuurlijk niet uitblijven. Meerdere keren treedt hij op in een uitverkocht Ahoy. Zijn 1e optreden in Ahoy wordt zelfs 2x uitgezonden op de TROS, waar meer dan 2 miljoen kijkers naar kijken. Een waar kijkcijfer kanon.

Frans Bauer doet het dus blijkbaar goed op televisie. Een reality show volgt al snel. In de serie De Bauers op RTL4 krijgt men een kijkje in het leven van Frans en zijn familie. De show wordt zo'n enorm succes en Frans wordt nog meer in de harten van zijn fans gesloten. Als klap op de vuurpijl ontvangt de show een Gouden Televisierring.

Nog steeds zien we Frans bauer op Televisie. Met onder andere The Curling Quiz en Frans Bauer in Amerika scoort hij telvisiehit na televisiehit. Januari 2020 vertrekken de Bauers naar Zuid Amerika voor weer een nieuwe reis met bijbehorend realityprogramma.

Hits waar je Frans Bauer o.a. van kent zijn:

 • Heb je even voor mij
 • Als sterren aan de hemel staan
 • 'n Ons geluk
 • 's Trein naar niemandsland
 • Un dos tres
 • 1000 lieve woorden

Frans mag met recht trots zijn op zijn zeer succesvolle carière

En hoe veelzijdig zijn leven ook is, optreden is toch het allerliefste wat Frans Bauer doet! Dat kan met een tape act voor ca. 30 minuten, maar ook samen met de Holland Showband, waarmee hij dan 45 minuten optreedt. Frans is zowel voor privéfeesten als voor bedrijfsevenementen te boeken. Optredens tijdens openbare evenementen zijn op aanvraag.

Boeken of een optie plaatsen voor Frans Bauer?

Voor meer informatie over Frans Bauer kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Frans Bauer

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 189423 mensen

Specificaties van Frans Bauer

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten, 1 x 45 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Frans Bauer

Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar één ding: zanger worden. Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit in een oplage van 500 stuks. Twee jaar later begint hij zanglessen te nemen en treedt hij vervolgens regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. Op die manier bouwt hij een trouwe groep fans op. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

In 1992 wordt het debuutalbum Op Weg Naar Het Geluk uitgebracht

Geproduceerd door Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg. Met de single 'Als Sterren Aan De Hemel Staan' breekt Frans Bauer in 1994 definitief door bij het grote publiek. Het nummer is afkomstig van het album Frans Bauer. De radiozenders weigeren echter zijn liedjes te draaien, omdat zij vinden dat deze zogenaamde 'volksmuziek' niet in hun popprogrammering past. De eerste Nederlandse tour van Frans Bauer in 1995, getiteld 'Live In Concert', wordt een groot succes.

Frans wordt zelfs onderscheiden met een Zilveren Harp  en brengt het album Veel Liefs uit.

Ook in het buitenland breekt Frans door

Het Duitstalige album Liebesbriefe betekent in 1996 de doorbraak van Frans in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland verschijnt het album Voor Jou.

Frans en Marianne Weber het gouden duo

In 1997 neemt Frans een duettenalbum op met Marianne Weber, waarvan er op de dag van release al 302.000 exemplaren worden uitgeleverd. Ook single 'De Regenboog' wordt een enorme hit.

Het album Weil Ich Dich Liebe wordt binnen één week goud in Duitsland en behaalt in Nederland de nummer 1 positie in de Nederlandse Album Top 100 - dit is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat een Duitstalig album zo hoog genoteerd staat. In Nederland verschijnt het album Wat Ik Je Zeggen Wil, dat tijdens de voornotering al platina is.

Voor het eerst een 3x uitverkocht AHOY

De single 'Ik Pluk Een Ster Alleen Voor Jou' komt in januari 1998 de Belgische Top 50 binnen. In februari komt 'Wat Ik Je Zeggen Wil' op single uit in Nederland. Frans Bauer staat vervolgens voor de eerste keer in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy'. De drie concerten worden door maar liefst 32.000 bezoekers bezocht. De concertregistratie Live in Ahoy'  verschijnt als dubbelalbum en is wederom goed voor platina. De tv-registratie van Live in Ahoy', die twee keer door de TROS wordt uitgezonden, wordt bekeken door meer dan twee miljoen mensen.

Frans Bauer brengt een nieuw Duitstalig album uit, getiteld Was Mein Herz Nicht Sagen Kann. Het album wordt zowel in Nederland als in Duitsland uitgebracht. Daarnaast tekent hij een nieuw miljoenencontract bij Koch.

In 1999 geeft Frans opnieuw vijf shows in de Rotterdamse Ahoy', met gastoptredens van nationale en internationale artiesten.

Frans brengt CD uit samen met Corry Konings

In mei van dat jaar brengt Frans Bauer het duettenalbum Frans Bauer & Corry Konings uit, waarvan 'Diep In Mijn Hart' op single wordt uitgebracht. In de voorverkoop worden er al 100.000 van verkocht. De single komt in de Nederlandstalige Top 20 binnen op nummer 1 en al snel na release staat de single in de top 10 van de Mega Top 100. In Duitsland verschijnt het album Für Dich en in Nederland krijgt Frans Bauer zijn eigen wassen beeltenis in Madame Tussaud.

De CD Samen Met Jou komt binnen op de eerste plaats in de Album Top 100, maar single 'De Luchtballon' behaalt slechts een 28e plaats in de hitlijsten. Frans Bauer brengt een eigen merchandise-lijn op de markt (met o.a. parfum en dekbedovertrekken), die dezelfde titel als het album draagt.

Frans Bauer ontvangt in 2000 de publieksprijs voor Beste Zanger van het Jaar tijdens de Rembrandt Awards

Ganz Tief Ins Herz is zijn derde Duitstalige album. Tevens verschijnt er een speciale moederdageditie van Samen Met Jou. Voor dit - wederom gouden - album ontvangt Frans Bauer de Quantegy Golden Reel Award. De cheque die aan deze prijs verbonden is, schenkt hij aan Greenpeace.

Samen met Marianne Weber neemt Frans Bauer een tweede duettenalbum op

Wat Ik Zou Willen, waarvan de gelijknamige single wordt uitgebracht. Alle opbrengsten van de single komen ten goede aan slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Het album, dat wederom een platina award voor Frans oplevert, wordt ook in een karaoke-versie op de markt gebracht.

Frans Bauer gaat met een aantal van zijn grootste fans op vakantie naar Curaçao, waar hij niet alleen voor ze optreedt maar ook persoonlijk met ze optrekt.

Frans wordt uitgeroepen tot zanger van het jaar 2000

In het Tv-programma Staatsloterij Muziekland wordt Frans Bauer in 2001 door het publiek uitgeroepen tot Zanger van het Jaar 2000.

In oktober van dat jaar is Frans Bauer wederom vier dagen te bewonderen in het Rotterdamse muziekpaleis Ahoy'. Dit maal maar liefst zeven maal op rij. Op de eerste concertdag verschijnt het album Durf Te Dromen en het fotoboek Durf Te Dromen: het Verhaal van mijn Leven.

In Duitsland brengt hij een Duitstalige versie van dit album uit, getiteld Wer An Traumen Glaubt.

De DVD Frans Bauer Live In Ahoy 2001 wordt uitgebracht en Frans Bauer wint voor de tweede maal een Rembrandt Award voor Beste Zanger.

In oktober 2002 brengt Frans Bauer het album Dicht Bij Jou uit

Voorafgegaan door een single met dubbele A-kant: 'Eens Schijnt Voor Jou De Zon/Heb Je Even Voor Mij'.

De Frans Bauer Fanclub telt inmiddels ruim 10.000 leden en is daarmee een van de grootste fanclubs van Europa.

In Januari 2003 neemt Frans Bauer een platina award in ontvangst voor de verkoop van meer dan 80.000 exemplaren van Dicht Bij Jou. Het album behaalt in België een gouden status. Frans Bauer wordt in dat jaar tevens ambassadeur van Villa Pardoes.

Frans Bauer en zijn gezin zijn wekenlang te zien in de RTL4 docusoap De Bauers

Dat uitgroeit tot een ongelofelijk succes met ongekende kijkcijfers. Het gezin wordt 24 uur per dag gefilmd en van het gefilmde materiaal worden 8 afleveringen gemaakt. Aan bod komen o.a. zijn tienjarig jubileum, zijn tien uitverkochte optredens in Ahoy', zijn shows in Duitsland en beelden van zijn vakantie. De titelsong van de serie, 'Heb Je Even Voor Mij', groeit uit tot een nationaal volkslied. Het is de eerste solosingle van Frans Bauer die dubbelplatina wordt en waarmee hij de nummer 1 positie behaalt. In totaal staat 'Heb Je Even Voor Mij' 13 weken lang op nummer 1 in de Top 100 en is daarmee zijn grootste hit tot nu toe.

De DVD De Bauers wordt uitgebracht en is met een verkoop van 80.000 exemplaren (platina) een enorm succes.

Op 19 januari 2004 krijgt Frans Bauer door zanger/DJ Henk Westbroek een platina exemplaar uitgereikt van het album Een Ons Geluk.

Frans Bauer wint in februari een Gouden Harp, een maand later gevolgd door een Edison. Tijdens het Edison Gala wordt Frans uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Tijdens de jaarlijkse TMF Awards in april opent Frans Bauer de show met een bijzondere uitvoering van het Nederlandse Volkslied.

Op 29 april wordt Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In het najaar ging de zevende theatertour van Frans Bauer van start, met zo'n 85 uitverkochte concerten.

Op 11 oktober verscheen het nieuwe studioalbum van Frans Bauer, getiteld Daar Heb Je Vrienden Voor en de DVD Live In Ahoy' 2003. Beiden bereikten direct de gouden status (40.000 verkochte exemplaren).

Eind oktober ontvingen Frans Bauer & Mariska een Gouden Televizierring

Voor de real-life soap de  Bauers. Het gebeurde nog niet eerder dat een  zanger deze gerenommeerde televisieprijs in ontvangst mocht nemen.

Op 27 november verscheen het eerste kerstalbum van Frans Bauer, getiteld Kerst met Frans Bauer. Op dit bijzondere kerstalbum zijn een aantal  bekende liedjes in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe  Nederlandse tekst. Het merendeel van het album bestaat echter uit spiksplinternieuwe nummers uit de pen van Emile Hartkamp, Frans' vaste  liedjesschrijver en producer.

In december van 2004 gaf Frans Bauer een aantal grote kerstconcerten – getiteld Kerst Met Frans Bauer - in het Gelredome in Arnhem. Op 23, 24 en 26 december bracht hij in een tot 3 keer toe uitverkocht Gelredome een zeer gevarieerde show met al zijn grootste hits en een gevarieerd kerstrepertoire. Zoals we van Frans Bauer gewend zijn werd dit een wervelend spektakel! Naar de uitzending van het concert op tweede kerstdag keken maar liefst 1,8 miljoen mensen.

Op 7 januari 2005 trad Frans Bauer op tijdens de benefietuitzending voor Giro 555, waar hij samen met Marco Borsato en Ali B het nummer ‘Wat Zou Je Doen’ ten gehore bracht.

In maart werden Frans Bauer en zijn vriendin Mariska van Rossenberg de trotse ouders van een derde zoon, Frans jr.

Tijdens het zilveren jubileum van Koningin Beatrix in april gaf Frans Bauer, samen met een keur aan Nederlandse artiesten, een optreden op het Malieveld in Den Haag. Hij zong daar een speciaal voor de Koningin geschreven lied van Emile Hartkamp.

Speciaal voor moederdag brengt Frans een unieke versie uit van het album Daar Heb Je Vrienden Voor uit, met twee nog niet eerder verschenen liedjes: ‘Moederliefde’ en ‘Geef De Liefde Een Kans’.

Op 15 mei werd een groot Muziekfeest in de Amsterdam ArenA georganiseerd. Frans vraagt alle artiesten op dit feest hun medewerking te verlenen aan een Nationale Tekeningenactie voor het goede doel.

In juli ging de succesvolle serie De Bauers van start in Vlaanderen. Maar liefst 740.000 mensen bekeken de eerste aflevering en de serie groeit uit tot het best bekeken programma in België. Tegelijkertijd stond single ‘Heb Je Even Voor Mij’ hoog in de Vlaamse hitparade.

Voor de vele fans die eerder geen kaartje konden bemachtigen voor de theatertour Live In Concert VI start in september de reprise van deze tour.

In september verschijnt tevens de single ‘Hé Lekker Ding’, een maand later gevolgd door het album Om Van Te Dromen en de gelijknamige DVD. Voor de opnames van de DVD reisde Frans af naar Zuid Afrika. De DVD bevat dan ook fantastische beelden van het bijzondere Afrikaanse landschap, de wilde dieren en de lieve mensen uit dat land.

In december maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

In februari 2006 gaf Frans Bauer 4 concerten in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen.

Op 15 september is de nieuwe single “Un Dos Très” uitgekomen. De single is één van de veertien nieuwe liedjes van het nieuwe album “Voor Altijd”, die samen met de DVD op 20 oktober 2006 is verschenen.

Het najaar van 2006 stond geheel in teken van Frans Bauer. Naast de internetcommercial  voor Campina (www.opdekoffiebijfrans.nl) was hij vanaf november elke week op RTL4 te zien zijn in de reality-soap “De Bouwers”. Deze serie kreeg uiteindelijk een andere wending dan gepland. Eind november 2006 werdtbekend dat Frans Bauer genoodzaakt is zijn 15 uitverkochte Ahoy’concerten in december te verplaatsen. De reden voor de verplaatsing is dat er een poliep op zijn stembanden was geconstateerd waar Frans Bauer aan geopereerd moest worden.

In april 2007 kondigde Frans Bauer het huwelijk aan met zijn grote liefde Mariska van Rossenberg.

De 15 concerten van december 2006 werden verplaatst naar de periode 27 april tot en met 12 mei 2007 en verliepen zeer succesvol.

In het najaar van 2007 verschijnen er 2 DVD’s van Frans Bauer. De DVD van de Ahoy concerten van mei 2007 en de DVD Live in het Sportpaleis 2006. Beide DVD’s komen direct op nummer 1 binnen.

In november bracht Frans Bauer een single uit met de Belgische zangeres Laura Lynn, getiteld: Kom Dans Met Mij. De single komt op 1 binnen en bereikt de gouden status. Het album “Duetten” werd bekroond met platina.

Op 21, 22 en 23 december 2007 gaf Frans Bauer 3 kerstconcerten in Ahoy. Dit zorgde ervoor dat hij het record van 18 keer binnen 1 jaar tijd in Ahoy staan op zijn naam kon schrijven.

In januari 2008 stond Frans Bauer 3 x in een uitverkocht Sportpaleis Antwerpen.

Op 9 mei 2008 stapte Frans Bauer & Mariska van Rossenberg in het huwelijksbootje.

In het najaar van 2008 besloot Frans Bauer Marianne Weber over te halen om na tien jaar opnieuw een samenwerking aan te gaan. In een reallife soap konden de fans volgen, hoe de samenwerking tot stand kwam en vorm kreeg.

Na maar liefst tien jaar na de laatste gezamenlijke hit “De regenboog” behaalde ook de nieuwe single “Als ik met jou op wolken zweef” de nr. 1 positie en staat weken lang in de top 10 van de Nederlandse hitlijsten.

Het succes wordt bekroond door een platina status van het album “Frans Bauer & Marianne Weber”.

In november 2008 is er een muziek-DVD van een reis van het duo naar het prachtige Venetië op de markt gebracht.

Op 6, 7, 8 en 9 december 2009 hebben Frans Bauer en Marianne Weber samen 5 concerten in Ahoy’ gegeven.

Met Frans Bauer als presentator trekt het vernieuwde programma Bananasplit met de eerste aflevering in 2009 ruim 3 miljoen kijkers. In de zeven weken daarna weet de zanger in rol van presentator maar liefst 2,5 miljoen kijkers te behouden.

Begin april maakt de Tros bekend Frans Bauer voor de periode van twee jaar als presentator van Bananasplit vast te hebben gelegd.

Op 8 mei 2009 wordt de vierde zoon van Frans en Mariska geboren. Hij draagt de naam Lucas.

In het najaar van 2009 start de tournee “Frans Bauer Live In Concert VIII”. Maar liefst 82 keer geeft hij door heel Nederland en Belgie een prachtige theatershow.

Na 3 jaar brengt hij weer een solo-album, met de naam “Voor Elk Dag” uit, die binnen 3 maanden weer de platina status bereikt.

In maart 2010 trekt het programma Bananasplit met Frans Bauer als presentator weer hoge kijkcijfers.

Op 20, 21 en 22 mei 2010 is Frans Bauer gastartiest bij de Toppers in Concert 2010 in de Amsterdam Arena.

In 2011 stond Frans wederom in Ahoy met zijn uitverkochte concerten. Tevens vond dat jaar de release plaats van de nieuwe CD 'Gloednieuw' waarvan het nummer 'Mijn hart gaat zo tekeer' gelijk op nummer 1 stond.

In 2015 presenteert hij bij de AVROTROS het programma What the Frans?!, waarin hij gewone mensen in het geheim iets laat leren waarmee de familie en vrienden daarna verrast worden.

Frans Bauer komt met een nieuwe serie getiteld Frans Bauer in Amerika, waarin hij samen met echtgenote Mariska de Verenigde Staten bezoekt. Wegens groot succes komt er een vervolg: Frans Bauer in China. In april 2019 maakt Bauer de overstap van televisiezender AVROTROS naar RTL 4. Hij start als coach van het tweede seizoen van The Voice Senior, wat hem wederom heel goed ligt, en gaat opnieuw met Mariska op reis: De Bauers in Argentinië.

Maar hoe veelzijdig zijn leven ook is, optreden is toch het allerliefste wat Frans Bauer doet! Dat kan met tape voor ca. 30 minuten, maar ook samen met de Holland Showband, waarmee hij dan 45 minuten optreedt. Frans is zowel voor privéfeesten als voor bedrijfsevenementen te boeken. Optredens tijdens openbare evenementen zijn op aanvraag.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Frans Bauer

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Frans Bauer kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.