Biografie van Saskia en Serge

Saskia & Serge ontmoetten elkaar in hun toenmalige woonplaats Schagen in de dansband “Les Lunettes”, waar Saskia op 16-jarige leeftijd werd aangenomen als vaste zangeres en waarin Serge al wat jaartjes als gitarist/zanger meedraaide.
Na een succesvolle periode van 2 jaar besloten zij samen door te gaan en wonnen prompt het “Cabaret der Onbekenden” in Loosdrecht en werden 2e in het T.V.-talentenprogramma “Rodeo”. Ook kregen zij van Phonogram een platencontract.

Toen zij werden gebeld om in te vallen op de voorronde van het Songfestival, mits zij een origineel Nederlandstalig liedje hadden, grepen ze deze kans met beide handen aan. Dezelfde avond schreven ze “’t Spinnewiel” en wonnen tijdens de uitzending net niet.
Mede door een nogal dubieuze uitslag was hun naam van de ene op de andere dag gevestigd, met als gevolg een overvolle agenda..
Een jaar later in 1971 werden zij als enige uitverkoren ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Ierland en behaalden ze met het liedje “Tijd” een mooie zesde plaats.

Ze maakten een Engelstalig album voor de internationale markt en vlogen o.a. naar Portugal voor twee eigen T.V.-shows van een half uur.
Hun eerste album “Saskia & Serge” werd goud en ze kregen van de Stichting Conamus "de Zilveren Harp" uitgereikt.
Na 5 Nederlandstalige albums en 18 single’s, vonden Saskia & Serge het tijd om het roer helemaal om te gooien.

Ze maakten een Engelstalig album met een vette knipoog naar de Countrymuziek. “We’ll give you everything” ging van start met twee Top-10 hits. Naar aanleiding van het succes van dit album kwam er een uitnodiging om in Nashville, Municipal Auditorium op te treden in een grote Internationale Tv-show tijdens de Fan Fair. Na het succesvolle optreden kregen zij een Amerikaans Platencontract aangeboden bij Hickory/ABC.

Ze namen 2 albums op in Nashville, waarvan de single’s “Jambalaya” en “Lonesome me” maar liefst zeven weken in de Amerikaanse Top 100 stonden. Ze traden op in de Grand’old
Opry, deden life T.V shows en ontmoetten o.a. Don Everly, Roy Orbison en Johnny Cash .
Ter promotie van de platen traden ze op in het Wembley Stadium in Londen samen met Albert Lee en Emmylou Harris.

Wesley Rose, de directeur van hun platenmij., had graag gewild dat Saskia en Serge zich in Amerika zouden vestigen, maar ze waren in Nederland 2 jaar compleet volgeboekt en besteedden alleen hun geplande vakantieperiodes aan het Amerika-avontuur. Mede door hun "contract is contract" mentaliteit was de keuze om zich niet in een Amerikaans avontuur te storten, niet zo moeilijk.
Vooral Peter Koelewijn, de toenmalige platenbaas, heeft dit nooit kunnen begrijpen. Hij was verbaasd over deze beslissing, omdat door het succes, vele deuren in Amerika werden geopend en zag dat als een hele grote kans om ook daar door te breken. Zo zag Hans van Willigenburg toen hij de grootste platenwinkel in Los Angeles binnenstapte, de LP Saskia & Serge vooraan in de etalage staan. Hij heeft dat "kippenvelmoment" direct bij thuiskomst aan het duo gemeld.

In 1981 kwamen ze verrassend met een ABBA-achtige sound. De single “Mama, he’s a soldier now” werd een regelrechte Top 5 hit. Met het uitkomen van het album “Something Special” werd ook het uiterlijk van Saskia & Serge aangepast aan dit frisse nieuwe geluid.
Saskia koos voor een kort blond kapsel en de outfit werd lekker cashual. De single scoorde ook Europees en de Spaanse versie werd een hit in Portugal en een nummer 2 notering in Argentinië..

In 1984 maakten zij tussendoor weer een uitstapje naar de Countrymuziek en scoorden ze weer een hit met de “Country Disco Train”, een medley van de bekendste Amerikaanse Countrysongs. Het album “The best from the West” werd begeleid door een tv-reclamespot en een flitsende T.V. Special, opgenomen in het Cowboydorp op Gran Canaria.
Hierna maakten ze een prachtig album “The ring of love” met veel eigen songs.
In 1988 gingen ze op tournee naar Rusland en componeerden ze hiervoor speciaal het lied “Perestrojka”, een plaat met een Engelse en een Russische versie.
De C.D.-periode brak aan. en Saskia en Serge produceerden hun eerste C.D. zelf. Het album “12 Wereldhits Ned.talig” werd een groot succes, mede door de prachtige hitsingle “Als je zachtjes zegt: ik hou van jou”.

Tussendoor wordt nog een album “The Greatest Country Hits” uitgebracht, speciaal voor de internationale markt.

In 1998 maken ze het succesvolle album “Sterker dan ooit”. Het was het idee van Eddy Ouwens en Dennis Ehrhardt. Nederlandstalige covers van de bekendste country songs. Er wordt een Tv-spot gemaakt en de hit “Als ik kijk in je donkere ogen”, een Tex-Mex-achtig nummer, slaat bijzonder goed aan.

Optredens in Australië, Thailand en Gambia volgen en T.V.-clips worden opgenomen op het Griekse eiland Kreta.
Het album “In de wolken” werd, evenals het vorige, ook weer opgenomen bij ABCD en ook weer geproduceerd en gearrangeerd door Piet Souer.
In opdracht van ABCD maken Saskia en Serge een verjaardagsplaat voor de Duitse commerciële markt.
Opvallend is hun optreden in het populaire Tv-programma “Ushi” en “Thuis bij” van André van Duin.

Saskia en Serge hebben diverse tv-Specials gemaakt. Ook de eerste in Nederland op locatie in het Zeeuwse Veere.

Het duo heeft in december 2008 het nieuwe Album "Mooie liedjes" uitgebracht en is in januari 2009 druk bezig met de
promotie. De single "Alles zal veranderen" krijgt, mede door de up-to-date tekst veel aandacht. Ook het lied "Zomer in Vreeswijk", geschreven door Tineke Schouten, valt extra op door de emotionele lading.