Tribute to The Cats Band

Tribute to The Cats Band boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Tribute to The Cats Band.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Tribute to the Catsband is sinds 5 jaar een begrip in Nederland als het gaat om de vertolking van de legendarisch Cats, Tribute to the Catsband verzorgt elke week door geheel Nederland optreden voor uitverkochte zalen.

Boeken of een optie plaatsen voor Tribute to The Cats Band?

Voor meer informatie over Tribute to The Cats Band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Tribute to The Cats Band

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Tribute Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 39931 mensen

Specificaties van Tribute to The Cats Band

  • Tijdsduur: 2 x 90 min.
  • Geluid: Inclusief tot 2000 personen
  • Licht: Grote lichtset
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Tribute to The Cats Band

'The Tribute to The Cats Band'' laat oude tijden herleven.
Bands uit het verleden leven voort via radio of televisie, maar ook doordat fans en nieuwe bands aandacht schenken aan hun oude helden. Het is dan ook prachtig als er weer een bootleg band opduikt die in de sporen treedt van een grote popgroep. In 2003 ging de eer naar The Cats, de roemruchte Volendammer succesformatie, die hit na hit scoorde en bijna altijd in de Top 10 van de Nederlandse Top 40 te vinden was. Vaak zit je voor de radio en hoor je ze nog voorbij komen, die oude successen van The Cats uit Volendam. Een band die eigenlijk niet meer weg te denken valt uit de Nederlandse popgeschiedenis. Voor deze vijf jongens begon het allemaal in het midden van de jaren zestig..... Meer Cats-historie [..]

Een praatje met de mannen van TCB....
Jan Schilder, opnieuw de "Onzichtbare Cat"
The Tribute to the Cats Band bestaat uit 8 personen + 1. Jan Schilder (Koster) die als 'onzichtbare Cat' ruim 20 jaar op pad was geweest met de echte Cats, heeft nu in de Tribute to The Cats Band "zijn" positie opnieuw ingenomen alsof er niets veranderd is, behalve de podiumbezetting, uiteraard. Hij is verantwoordelijk voor de podiumtechniek, en bekleedt daarbij tevens de 'functie' van een soort Cats-nestor. De jongens smullen nog altijd van de verhalen die Jan uit zijn rijke hoeveelheid ervaringen weet op te halen. Jan Schilder: Toen The Cats in 1960 in het St Jozefgebouw Imca Marina begeleidden bracht ik het drumstel al. Vanaf dat moment ben ik er altijd bij gebleven. Mijn functie was in beginsel het neerzetten van de instrumenten en later belandde ik achter het mengpaneel en zorgde zo dat de sound perfect in de zaal overkwam. Toen The Cats in de Speeldoos in Zaandam in 1984 een try-out deden, was ik er niet bij. Omdat het geluid slecht was, ben ik er weer bijgehaald. Wat veel mensen niet weten is dat de mannen van The Cats bij mijn ouders thuis praktisch zijn grootgebracht. Mijn broer Jaap Schilder speelde in The Cats, Jan Buys was mijn zwager en Piet Veerman mijn neef. Zoals Jan al vanaf de eerste dag bij TCB ten stelligste aangaf, werd het resultaat echt geweldig en verrassend.

Thoom Veerman (toetsenist): "TCB brengt een variabel repertoire. Dus ook wat andere muziek, bijvoorbeeld wat songs van The Drifters, zo deden The Cats dat zelf ook vroeger. Doch overwegend wordt uiteraard The Cats gespeeld. "

Jan Veerman: "We hebben destijds eerst een jaar gerepeteerd, dus je kan wel stellen dat er serieus gewerkt wordt. Mijn aandeel is het drumwerk en ik ben gaandeweg fan geworden. Dat is eigenlijk allemaal begonnen na de Ode aan The Cats ."

Kees Plat: "Vanaf het eerste moment klikte het meteen. We hebben allemaal een ruim muzikaal verleden en als je dan met elkaar musiceert, dan gebeurt er iets. Er wordt ook met veel discipline gerepeteerd. En verder heeft iedereen het erover, dat is een mooie ervaring.."

Wat heeft Wil Schilder met The Cats? Wil: "Ik heb altijd al iets gehad met The Cats en het is bovendien nog familie ook, en dan is dit prachtig. Toch heb ik ook nog een klein plekje in mijn hart voor BZN, maar dat is meer een emotionele reden, Anny Schilder is namelijk mijn zuster... "

Evenals de andere bandleden timmert zanger Piet Schilder ook alweer een tijdje aan de weg. Piet was 20 jaar lang het gezicht en de zanger van de populaire Volendamse formatie Next One.
Op de vraag waarom iedereen naar optredens van TCB moet gaan, antwoordt hij: " om het sfeertje van vroeger opnieuw te proeven. Daar komt nog bij dat de zang van The Cats groots was. De liedjes zijn gewoon top. Ik was altijd al fan van deze groep. Vroeger mocht je geen fan zijn van The Cats, dan was je niet ' hot' . In onze vriendenploeg was dat ook het geval, alleen ik was wel fan.
Wij stonden indertijd met Next One in het voorprogramma van het afscheidsconcert van The Cats in Purmerend, mei 1974. We begonnen met 'Lies' van The Cats die dag en dat moment was onze doorbraak. We beleven het sfeertje van vroeger weer helemaal opnieuw ... "

Het is duidelijk hoe de doelstelling luidt van deze ‘Tribute To The Cats Band' en samen met Volendam Music BV gaan zij ervoor zorgen dat hun bestaan niet onopgemerkt voorbij zal gaan!.
Het artiestenbureau heeft al vele groepen onder haar hoede gehad: George Baker selection, Drukwerk, Jan Smit, Imca Marina, Piet Veerman, Harry Slinger, Bintangs, Dizzy Man's Band, Pussycat, enz. , maar heeft voor The Cats een speciaal plekje. De reden hiervoor is bekend: het artiestbureau deelde de hoogtijdagen en groeide met The Cats op. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het management wordt geleid door Aloys Buys, één van de directeuren van Volendam Music BV.
Want The Cats en Volendam Music BV kunnen in één adem worden genoemd.

Aloys Buys: "Wat ons betreft gaan we ervoor, en als het een succes wordt gaan we ook Internationaal! "

Vriendschapsbanden met The Cats
De 'originele' leden van The Cats zijn er uiteraard trots op dat TCB nu opnieuw zoveel succes beleeft met wat zij zelf ooit gestart zijn. Zij zijn persoonlijke vrienden van de TCB-leden en wensen de mannen alle succes toe. Een uniek gebeuren: een bootleg-band die geprezen wordt door de authentieke bandleden!

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Tribute to The Cats Band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Tribute to The Cats Band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.