Biografie van Jerry Online

Op 17 februari 1970 ben ik geboren in het mooie Den Haag. Mijn lagere schooltijd en middelbare school heb ik in Voorburg doorgebracht. Na het afronden van de middelbare school heb ik diverse banen gehad. Vanaf 1 januari 2004 ben ik fulltime zanger heb ik mijn eigen website en heb ik van mijn grootste hobby mijn beroep kunnen maken.

Hoe ik met zingen begon...
Destijds had ik nog niet iets speciaals met muziek, natuurlijk luisterde ik er wel naar maar zingen deed ik nog helemaal niet. Tot de zomer van 1995, Marco Borsato en de groep Timeless traden op in Scheveningen op een rijdende truck waar Bart de Graaff destijds het land mee rondreisde.

Mijn ontmoeting met de toen steeds populairder wordende Marco heeft mijn liefde en gevoel voor muziek, maar ook de liefde om mensen te plezieren met muziek doen veranderen. Marco nodigde mij samen met mijn vriendin uit om te komen kijken naar een optreden nog diezelfde avond in Discotheek Locomotion in Zoetermeer. Naderhand zag ik Marco steeds vaker backstage en natuurlijk werd door zijn stijgende bekendheid het moeilijk om de vriendschap in stand te houden maar nog steeds wanneer we elkaar zien is het nog even gezellig als toen.

Nadien ben ik steeds vaker Borsato liedjes gaan zingen en heb ik zelfs meegedaan aan wedstrijden waarbij ik dan Marco imiteerde met het mooie nummer Margherita. Na een aantal overwinningen werd ik tijdens een talentenjacht op Scheveningen uitgenodigd door Rein Sluyk, "de rechterhand van Henny Huisman", om mee te doen aan de voorrondes van de Henny Huisman's Soundmixshow. Na de voorrondes stond ik direct in 1997 oog in oog met Henny Huisman en de zeer kritische jury bestaande uit Jacques D'Ancona, Hans van Eijk en Guus Meeuwis. Een geweldige ervaring waar ik met het nummer "Ik leef niet meer voor jou" tweede werd achter de groep En Vogue met het liedje "Don't let go".

Na mijn deelname aan de Soundmixshow is er van alles gebeurd en langzamerhand begonnen de optredens binnen te stromen. In 1999 kwam Eric Dikeb met het goede idee om een single op te nemen, "de Marco Borsato Medley". De Eric Dikeb kenners onder ons weten, dat als Eric iets in zijn kop heeft hij er 100% voor gaat. De single "Ode a Marco" (Marco Borsato Medley) is dan ook een super single geworden die in iedere uitgaansgelegenheid in Nederland en in heel Europa nog steeds is te horen!

Ik heb ondertussen heel wat gedaan op het gebied van radio en TV zowel bij de lokale als de landelijke zenders zo was ik oa. te horen en te zien bij: Radio & TV West, Radio 538, Infothuis, Radio en TV West, Brabantparty, Muziekfestival, Hart voor muziek, Lijn 4, Love Match Ned3, Frans Bauer's 1000 Sterren Stralen en de Soundmixshow. Ook maakte ik na mijn single 'de Marco medley'(1999) nog de singles 'Neem me mee'(2005), 'Meisje uit mijn dromen'(2006) en ' 't is Feest '(2007) en 'Vannacht' (2007) Nu op naar mijn eerste album!