de Deurzakkers

de Deurzakkers boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van de Deurzakkers.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Het duo ‘De Deurzakkers’ is een begrip in ons land als het gaat om het maken van stemming. Feesten en partijen zijn steevast een succes als Clemens van Bracht en Willem van Schijndel op het podium verschijnen. 

Het repertoire van ‘De Deurzakkers’ liegt er niet om en het moet al gek gaan wil je geen nummer van de heren mee kunnen zingen.

De hits waar je de Deurzakkers van kent zijn o.a.

 • Zak es lekker door
 • Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen
 • Hedde gij nog aajer in de koelkast
 • Feest Op Het Plein
 • Als Ons Landje Op Z'n Kop Staat

Boeken of een optie plaatsen voor de Deurzakkers?

Voor meer informatie over de Deurzakkers kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor de Deurzakkers

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Feest Artiesten - Carnaval om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 76551 mensen

Specificaties van de Deurzakkers

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 2 personen
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor de Deurzakkers

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 10.

Plein Open Air

 • Locatie: Udenhout
 • Datum:

Zeer goed. Ingevuld door: John Otten.

Waardering:

10

Biografie van de Deurzakkers

40 jaar de Deurzakkers
 
Het is allemaal begonnen met een idee van Willem in februari 1974: als DJ zag hij op ’n carnavalsavond toen hij het muzikale deuntje “Prägermusikanten” van de plaatselijke hofkapel draaide, ’n sliert dansmariekes door de knietjes gaan. “We gaan een plaatje maken”, zei hij ’s woensdags na carnaval tegen Clemens van Bracht, destijds zijn chef, van de grammofoonplatenzaak in Den Bosch ( Oeteldonk ) waar ze samen werkten. Het duurde echter maanden voordat ze enig gehoor kregen, geen enkele platenmaatschappij zag er iets in tot ze medio november Jan Vis van Visco Producties enthousiast kregen. Samen met de Oeteldonkse hofkapel de Kikvorschen, en FC Den Bosch wordt onder de productionele leiding van Albert West “Zak es lekker door“ in de legendarische Haagse GTB studio op de band gezet. Op 10 december 1974  is de release, “de Deurzakkers” zijn geboren. Op 25 januari 1975 komt “Zak es lekker door“  in de Nederlandse Top 40 binnen op nr. 27, en 4 weken later blijkt het een Top 10 hit. Het wordt de carnavalskraker van het jaar.
 
Vrijwel elke carnaval ligt er weer een nieuwe carnavalssingle in de schappen, ze verschijnen regelmatig op radio en tv, echter de Top 40 weten ze er niet mee te bereiken. In 1983 keert het tij. Clemens heeft inmiddels de leiding over een groot grammofoonplatenconcern in het zuiden van het land en Willem werkt als plugger en A&R manager bij platenmaatschappij Phonogram in Hilversum. Hij heeft zijn kantoor bij de Wisseloord studio’s waar producer, componist Tonny Eyk hem attendeert op zijn compositie “Waar is de steek van de keizer” het populaire liedje uit de film de Boezemvriend. Ze besluiten het liedje op single te zetten, met als B-kant ‘La-la-la van Strauss,’ ook wel de Straussmedley genoemd,   tot op de dag van vandaag nog steeds een ongekend succes tijdens optredens en uitermate populair in voetbalstadions in Nederland, België en zelfs in Duitsland. Ze behalen een hoge plek in de Tipparade, net als de daarop volgende single “We gaan er tegenaan”, maar verder kwamen ze niet. Ze besluiten voortaan de regie zelf in handen te nemen, met als uitgangspunt: “We gaan op zoek naar liedjes met ’n kreet die op ons lijf geschreven zijn”. Niet alleen de liedjes maar ook kleding wordt ’n belangrijk onderdeel van hun visie.  Het tij keert wederom en nu met succes.
 
Vanaf dat moment was het steevast raak en werd traditioneel jaarlijks een carnavalsliedje afgeleverd en ontstonden hits zoals, “Het feest kan beginnen”, “Doe ze thuis de hartelijke groeten” en “Geef ons de sleutel maar”. In 1990 wordt de CD “Tropical Party” uitgebracht, een aaneenschakeling van een aantal hits in een tropisch jasje en 2 nieuwe songs: “Het is hier binnen beter dan buiten” en “Doe ’n stapje naar voren”. Hun jarenlange investering wordt beloond met een TV special bij Veronica, “Tropical Party”,: primetime op zaterdagavond 25 januari 1990. Met “Doe n stapje naar voren” verzorgden ze jarenlang de opening van  het Hollandse Hits festival van Veronica. De in 1995 opgenomen “live” versie is tot op de dag van vandaag een ongekend succes bij optredens. Clemens en Willem zien het bezig zijn met de Deurzakkers, naast hun dagelijkse werkzaamheden, vooral ook als een en al ontspanning. Jaarlijks verschijnt er een single en tussentijds is het repertoire steeds uitgebreid met een aantal zeer gevarieerde Hollandse Hits medley’s, maar ook zomerliedjes.    Het hele jaar door worden optredens verzorgd in Nederland en België, maar ook ver daarbuiten. Met hun lijflied “Het feest kan beginnen want wij zijn binnen” reisden ze afgelopen jaren meerdere malen af naar o.a. Oostenrijk, Zwitserland en Spanje, maar ook Curaçao, Singapore, Mexico en New York, USA. Gouden herinneringen, ook het optreden op “11-11-11” in the Rocks, Sydney Australië. Vele onderscheidingen mochten ze in ontvangst nemen, waaronder in 2005 de Brabantse Kiel van Omroep Brabant voor hun bijdragen aan het carnaval in Noord Brabant. Met “Hedde gij nog aajer in de koelkast” scoorden ze de “Carnavalskraker van 2007” en werd het startschot gegeven van, “3 x11”, 33 jaar Deurzakkers.
 
Ook in België zijn de Deurzakkers graag geziene gasten, regelmatig verschijnen ze op radio & tv. In 2011 bereikten ze de nr.2 positie in de Vlaamse Top 15 met de “Polonaise medley” het begin van een succesvolle samenwerking met de Belgische formatie Swoop.  Met “Wij doen vannacht het licht wel uit” worden ze in 2011 de winnaar van de “Kies je kraker”, de verkiezing van het beste carnavalslied van Omroep Brabant. In 2013 wordt ter gelegenheid van 40 jaar Schrobbelèr (een Tilburgs kruidendrankje) de versie waarvoor Guus Meeuwis de tekst schreef, uitgebracht. Op 15 december 2014 werd door Burgemeester Nol Kleijngeld aan Clemens en Willem de ere speld van de gemeente Waalwijk uitgereikt. In het kader van 40 jaar Deurzakkers is onlangs “Zak es lekker door” opnieuw uitgebracht als “live” versie, geheel in traditie van de echte Oeteldonkse carnavalssfeer m.m.v. de Kikvorschen en FC Den Bosch.
 
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor de Deurzakkers

Voor meer informatie en beschikbaarheid van de Deurzakkers kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.