Biografie van DJ Ferri Somogyi

Ferenc Imre Somogyi is geboren en getogen op 3 juni 1973 in een klein, rustig dorpje buiten Amsterdam. Op jonge leeftijd toont hij zich al een druk baasje. Vanaf zijn vijfde is hij een fanatieke voetballer en later maakt hij zichzelf nog meer sporten eigen waaronder: windsurfen, basketbal, motorcross, autoracen (één jaar deeluitmakend van een professioneel team), bungee jumping etc. In alles wat Ferri doet stopt hij een hoop energie en doorzettingsvermogen.

Zo ook wanneer hij op zijn achttiende de overstap naar de Verenigde Staten maakt om daar een jaar het Mesa Community College in San Diego te volgen. Daar studeert hij informatica en neemt hij acteerlessen om zijn verlegenheid te overwinnen.
Als Ferri eenmaal weer terug is in Nederland, gaat hij voor een jaar in militaire dienst en neemt hij deel aan een auditie voor ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Hij wordt onmiddellijk aangenomen en schrijven ze voor hem een speciale rol.
Zeven jaar lang vertolkt hij de rol van Rik de Jong in de soap ‘Goeden Tijden, Slechte Tijden’. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Ferri’s alter ego is barman, boxer, ijshockeyer, motorracer en erg populair bij de vrouwen. Dat laatste is zowel in de soap als in het dagelijks leven. Zijn populariteit stijgt tot ongekende hoogte. Ferri is te gast in meer dan vijftig talkshows, geeft enkele honderden interviews in tijdschriften, wordt door de redactie van de Hitkrant tot beste acteur van 1997 benoemd etc.
Ook zet hij zich in voor goede doelen. Zo presenteert hij op het Aids Pop Music Festival en zet hij zich in voor Unicef en Foster Parents.

Ferri’s werk brengt hem over de hele wereld. Onder meer in Rusland, IJsland, Nepal, Madeira, Marokko en de Cariben. Naast ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ speelt Ferri rollen in: ‘Baantjer’, ‘De Garage’, ‘Bon Bini Beach’ en ‘Het Glazen Huis’. Zijn acteer werk beperkt zich niet alleen maar tot soaps en series, maar gaat ook verder in films. Zo speelt hij bijvoorbeeld een grote rol in de film: ‘Jezus is een Palestijn’.

Als zijn rol (tijdelijk) stopt in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ emigreert Ferri naar de Verenigde Staten, waar hij speelt in de film: ‘Alien of Extraordinary Ability’ en wordt daar met open armen ontvangen.

Ferri Somogyi presenteert op het Planet X Extreme Sports Network en werkt hij met de Global Mothers Action Group Positive Programming Project.

Ferri zegt: ‘Mijn grootste passie is mensen motiveren om een droom te hebben, met name jonge mensen. Omdat een mens zonder droom, als een boot zonder roer is. Alles is mogelijk.’