Nick & Simon krijgen 100% NL Oeuvre Award

13/09/2016

Vandaag zijn Nick & Simon verrast met een 100% NL Oeuvre Award.

Zij worden hiermee beloond voor hun gehele muzikale oeuvre. Het nietsvermoedende duo kreeg de Award uit handen van goede vriend Winston Gerschtanowitz.

Winston ging voor de gelegenheid in stijl met een speedboot naar Volendam, waar Nick & Simon een overleg hadden. Vanuit deze speedboot riep Winston met een megafoon de mannen toe dat ze naar buiten moesten komen voor een verrassing. Nick & Simon ontvingen vervolgens allebei een 100% NL Oeuvre Award.

Nick & Simon vieren 10-jarig bestaan.

Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nick & Simon, want zij vieren net als 100% NL hun 10-jarig jubileum. En wat hebben deze mannen in de afgelopen jaren eigenlijk niet gedaan?  Een succesvolle muzikale carrière met 11 nummer 1-hits. Nick & Simon waren ook te zien in een flink aantal televisieprogramma’s, brachten dit jaar een boek uit, deden Symphonica in Rosso en spelen al jaren rond kerst in Ahoy. Dit jaar staat er rond die tijd ook weer een grote jubileumconcertreeks op het programma.  Nick & Simon horen bij de Nederpop en daar wil 100% NL ze namens onze luisteraars graag voor belonen.”

Nick Schilder: “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting, natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af. Maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken.”
Simon Keizer: “100% NL heeft ons de afgelopen 10 jaar heel erg gesteund en daarom zeg ik: samen op naar ons 20 jarig jubileum.”

Op 7 februari 2017 worden de 100% NL Awards over 2016 uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse popmuziek. De 100% NL Oeuvre Award wordt traditiegetrouw eerder in het jaar uitgereikt.
Het is de zevende keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato en Guus Meeuwis de popprijs. 

Boeking of een optie plaatsen voor Nick & Simon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nick & Simon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.