Nick en Simon hoofdredacteuren vrijheidskrant Metro

03/05/2013

Metro brengt als partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op 3 mei een speciale Vrijheidskrant uit met als gasthoofdredacteuren Nick en Simon.

Het duo uit Volendam heeft vandaag vanaf de redactie van Metro aan de Vrijheidskrant van morgen gewerkt. Aan de hand van het thema vrijheid komt Edukans, de ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor onderwijs wereldwijd waarvan Nick en Simon ambassadeur zijn, in de krant van morgen uitgebreid aan bod. Daarnaast lezen we een interview van de Volendammers met Esther Vergeer, één van de meest succesvolle Nederlandse sporters in de geschiedenis. Vanzelfsprekend delen ook Nick en Simon zelf hun visie op het thema vrijheid met de Metrolezer. Het programma van 4 en 5 mei, met onder meer een en overzicht van de Bevrijdingsfestivals, ontbreekt uiteraard niet.

“Het is een mooie krant geworden”, aldus een trotse Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro. “Nick en Simon dragen samen met onze redactie via hun onderwerp- en fotokeuzes in Metro uit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven”.

Nick en Simon ambassadeurs van de Vrijheid

Nick en Simon zijn onlosmakelijk verbonden met het thema vrijheid. Vorig jaar waren de zangers Ambassadeurs van de Vrijheid. Dit jaar zingen zij tijdens het 5 mei-concert van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met onder meer mezzosopraan Maria Fiselier en de Marinierskapel. Dit concert wordt gehouden op de Amstel in Amsterdam in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

“Wij zijn heel trots dat we gasthoofdredacteur van de Vrijheidskrant mogen zijn. Vorig jaar hadden we de eer om Ambassadeurs van de Vrijheid te zijn. Het thema 'Vrijheid geef je door' mochten we toen op diverse plaatsen in het land verspreiden. Dit jaar zijn we onderdeel van het bevrijdingsconcert op de Amstel waar o.a. het kersverse Koningspaar aanwezig zal zijn. Om dan daags ervoor gasthoofdredacteur van de Vrijheidskrant te zijn is fantastisch en maakt de cirkel helemaal rond!”

Boeking of een optie plaatsen voor Nick & Simon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nick & Simon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.