Nick & Simon

Nick & Simon boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Nick & Simon.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Er is vrijwel geen plek waar Nick & Simon de afgelopen jaren niet hebben opgetreden: dorpskroegen, feesttenten, discotheken maar ook vrijwel alle grote zalen en hallen in ons land deden zij al aan. Ook bijzondere plekken als marine fregatten, kerken of strandpodia hebben als locatie in de loop der jaren de revue gepasseerd! 

Grote concerten, kleine poppodia, theatertours... noem het maar en Nick & Simon hebben er gestaan

Maar liefst vijf maal verkochten zij het Gelredome in Arnhem uit en de teller van Nick & Simon concerten in Rotterdam Ahoy staat inmiddels op dertien volle huizen. Momenteel spelen zij zo’n zestig shows tijdens hun Aangenaam theatertournee, variërend van Martiniplaza tot Carré.

Zij gaan nu een nieuwe stap zetten. Voor het eerst geven Nick en Simon een volledig eigen concert op zaterdag 20 april 2019 in de Amsterdamse Ziggo Dome! Natuurlijk gaan zij dit doen met hun voor de gelegenheid uitgebreide band die bol staat van muzikale virtuozen.

Je kent Nick & Simon van hun muziek en televisie programma's

Naast de vele hits die het duo inmiddels gescoord hebben, zoals bijvoorbeeld

 • Pak Maar M'n Hand
 • Kijk Omhoog
 • Rosanne
 • De Soldaat
 • Vrienden
 • Lippen Op De Mijne
 • En vele andere....
Hebben ze ook hun eigen televisie show The Dream op de AVRO/TROS
Onder andere  'The American Dream', 'Die Suid-Afrikaanse Droom' en 'The Caribbean Dream' hebben de heren al achtervolgt. 

Boeken of een optie plaatsen voor Nick & Simon?

Voor meer informatie over Nick & Simon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Nick & Simon

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 358406 mensen

Specificaties van Nick & Simon

 • Tijdsduur: 1 x 45 minuten
 • Geluid: Op basis van inprikken, met geluidstechnicus
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Begeleiding: 2 personen
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Nick & Simon

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9.

Rabobank Maas en Leudal

 • Door: Yvonne Nelissen-Kuijpers
 • Locatie: Roggel
 • Datum:

Prima advisering over het inhuren van een artiest, passend bij de opzet van deze avond!

Waardering:

9,0

Nieuws van Nick & Simon

Biografie van Nick & Simon

Voor iedereen die heeft genoten van (een van de) concerten die Nick & Simon in oktober 2011 gaven in het GelreDome én degenen die het spektakel moesten missen is de 2cd/dvd-combinatie Symphonica In Rosso verschenen. Een unieke registratie van het grootse evenement waarvoor de Volendammers Arnhem rood deden kleuren, met daarop ook de daar live opgenomen nieuwe single Bij Je Zijn. 

Voor het duo waren de Symphonica-shows hun grootste optredens tot dan toe. En niet alleen omdat de zangers voor de allereerste keer een avondvullende show met orkest neerzetten. Nick Schilder: “Vergeleken bij onze ‘gewone’ optredens gebeurde in het GelreDome álles in overtreffende trap: geluid, aankleding, arrangementen, special effects…” “We kregen carte blanche”, vult Simon Keizer aan. “Tijdens voorbereidende brainstormsessies met de organisatie werd ons letterlijk gevraagd wat we nog eens wilden uitproberen. Uit de ideeën die daar over tafel gingen, kwam bijvoorbeeld de cilinder waarover we over het publiek zweefden. Voor ons iets heel nieuws, dat alleen bij dit concept past.”

Het feit dat de Volendammers eind 2010 werden gevraagd voor de hoofdrol in Symphonica In Rosso was het zoveelste bewijs van hun ongekende succes. Het begon allemaal in 1996 met hun eerste hit Steeds Weer. Daarna volgden de nummer een-noteringen elkaar in rap tempo op, van Pak Maar Mijn Hand via Rosanne, Lippen Op De Mijne en Een Nieuwe Dag naar Wijzer (Dan Je Was) en alles wat daartussen lag. Inmiddels bereikten al tien singles de hoogste positie in de hitlijsten.

Hun vier albums Nick & Simon, Vandaag, Luister en Fier werden stuk voor stuk minstens twee keer platina. Hun concert-dvd’s Altijd Dichtbij – Live In Concert en Vandaag – Ahoy 2009 bereikten beide de platina status. Ook de Symphonica In Rosso release is hard op weg, want bij uitlevering heeft deze al de gouden status bereikt.

Alle gewonnen prijzen nemen inmiddels flink wat ruimte in; zo waren daar de TMF Borsato Award, een Zilveren én een Gouden Harp, plus meerdere Originele Rembrandts en 100% NL Awards. Uitverkochte concerten en tournees zijn bovendien haast niet meer te tellen. En dat allemaal in vijf jaar!

Binnen het Symphonica-concept wist het duo haar eigen, unieke stijl te behouden. “We hadden de voorgaande edities niet lijfelijk meegemaakt”, bekent Simon. “Maar als voorbereiding hebben we alles bekeken op dvd. Daarvan hebben we geleerd hoe we het wel, maar ook juist níet wilden aanpakken. Paul de Leeuw maakte van zijn editie een soort verlengde van zijn tv-programma, terwijl Lionel Richie en Diana Ross grote, Las Vegas-achtige acts neerzetten. Allemaal te gek, maar niet des Nick & Simons. Ik denk dat onze show qua aankleding het dichtst bij die van Marco Borsato lag.”

Tijdens ‘hun’ Symphonica speelden Nick & Simon uiteraard alle hits, aangevuld met andere nummers van hun vier cd’s. Ter ere van hun tv-programma The American Dream brachten ze een medley van Amerikaanse klassiekers van Elvis Presley, Doobie Brothers en The Eagles. Ook waren er duetten met de speciale gasten: dorpsgenoten 3JS, Acda en de Munnik en hun protegée uit The Voice Of Holland, Pearl Jozefzoon.

In totaal zagen ruim 120.000 mensen Nick & Simon live optreden tijdens de shows in het GelreDome. Elk van de vier concerten werd door het massaal in het rood gestoken publiek dolenthousiast ontvangen. De Volendammers sluiten met hun cd/dvd het hoofdstuk Symphonica In Rosso met een meer dan goed gevoel af. “Dit was, uiteraard, een hoogtepunt”, aldus Nick. “Maar elke stap op weg hier naartoe was er een. En we hopen er nog veel meer te beleven.”

Want het duo is nog lang niet klaar. Naast het feit dat er nog veel meer muziek in ze zit, breiden de vrienden ook hun televisiewerkzaamheden uit. Na jarenlange publieksfavoriet De Zomer Voorbij was daar vorig jaar The Voice Of Holland. Het programma, waarin Nick en Simon te zien zijn als muzikale coaches, zorgde ervoor dat hun sterren rezen als nooit tevoren. Alle kijkcijferrecords werden verbroken, en het huidige tweede seizoen laat nu al nóg hogere scores zien. Tussendoor toonden de mannen hun avontuurlijke kant in The American Dream, waarin ze een roadtrip maakten langs Memphis, Nashville en New Orleans.

Bij de TROS gaat hun eigen televisieshow in première – Nick tegen Simon. In iedere aflevering nemen twee teams het tegen elkaar op. Een team staat onder leiding van Simon Keizer en het andere team staat onder leiding van Nick Schilder. Tijdens de spellen proberen de teams zo veel mogelijk punten te verdienen en ze in de punten-battle te verzilveren.
Dit jaar zijn Nick & Simon ambassadeurs voor de vrijheid en op 5 mei, waardoor ze vele bevrijdingsfestivals langs zijn gegaan. In September stond hun eerste optreden in Carré op de planning.

Nick & Simon zouden in 2013 naar Japan afreizen voor hun programma The Dream. Helaas kon dit vanwege ziekte van Nick niet doorgaan. Later zijn ze naar Zuid Afrika gegaan en hebben hier het programma opgenomen  Die Suid-Afrikaanse Droom. De heren vestigen ook dat jaar een wereldrecord voor het Guinness Book of Records. Naast het uitbrengen van hun single Julia, brengt het duo nog 153 singles uit met verschillende vrouwennamen. De single Julia kwam overal direct binnen op nummer 1. Voor Nick & Simon, na al hun hits, pas de 1e nummer 1 hit in de Top 40.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Nick & Simon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nick & Simon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.