Biografie van Presentatrice Anouk Smulders

Anouk Smulders-Voorveld (Enschede, 29 augustus 1974) is een Nederlands model en presentatrice.

Zij groeide op in Barneveld. Na havo en meao te hebben gedaan verhuisde ze op haar achttiende naar Haarlem om daar internationaal management te gaan studeren aan de heao. In deze tijd werd ze ontdekt als model.

Smulders' eerste opdracht was een cover voor het Franse modeblad Elle, een paar dagen daarna vroeg de Duitse versie van Elle haar voor een modereportage. Kort daarop sleepte ze een wereldwijd cosmeticacontract in de wacht voor het modehuis Christian Dior. Haar carrière kwam snel van de grond en ze woonde tien jaar lang in het buitenland.

Naast modellenwerk deed Smulders ook commercials. Ook liep ze in modeshows van belangrijke modeontwerpers als Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Issey Miyake en Armani. Een paar jaar geleden is ze bovendien te zien geweest in de televisieserie Sex and the City.

Na de afgelopen tien jaar onder andere in Parijs, Miami, Londen en New York te hebben gewoond is Anouk Smulders nu terug in Nederland. In 2004 is Anouk getrouwd samen met Edwin Smulders op Curaçao. Ze wonen in de buurt van Amsterdam. In november 2005 werd hun eerste kindje geboren: Max.

In 2005 presenteerde ze voor SBS6 het programma Shownieuws. Van maart t/m december 2006 presenteerde ze Entertainment Live voor Tien. Dit programma werd van de televisie gehaald vanwege de tegenvallende kijkcijfers. Ook presenteerde ze de leukste thuisvideo's op Tien.