Biografie van 80 en 90 Hits Party met Patrick Kicken

Patrick Kicken is een radiodier. Alhoewel hij er in het begin weinig van moest hebben. Tot Kerst 1989, toen zijn broer die al veel eerder met het radiovirus was besmet daadwerkelijk ziek werd.
Patrick presenteerde het Kerstprogramma (voor 4 luisteraars) en raakte verslaafd aan radio.
Na een handjevol lokale (commerciële) stations over de grens in België, waaronder Radio Royaal en Radio Contact, begon een landelijk avontuur 6 jaar later, in December 1995. Tot Maart 2002 presenteerde Patrick bijna alle denkbare programma’s op 3FM, voor de Tros.
De Mega Top 100, Havermoutshow, Cyber Top 50, Nachtwacht, Somertijd, Gouden Uren op Radio 2 en Radio 3, Van Rob Los (als vervanger van Rob van Someren) en op zaterdagmiddag tussen 15 en 18 “De Zinderende Zaterdag”.

Ook presenteerde hij 3 jaar lang 4 maal per week het nachtprogramma “Kicken voor je Kiezen” tussen 1 en 4 uur, wat door vrachtwagenchauffeurs en luie studenten goed beluisterd werd.

Tussendoor presenteerde Patrick ook nog wat losse (thema) programma’s op 3FM, waaronder de Week van de Nederlandse Popmuziek, de Pinkpop en Lowlands After Party en het Amsterdam Dance Event.
"Het was een hectische tijd”, aldus Patrick. “Veel tijd om te slapen bleef niet over”. Na zijn avontuur bij de Tros maakt Patrick de overstap naar de Vara, waar hij regelmatig te horen is in Stenders Vroeg en op vrijdagnacht een programma presenteert.

Vanaf Maart 2002 werkte Patrick fulltime voor de 3FM muziekredactie, waar hij ook al eerder voor aktief was. Hij koos de muziek voor Arbeidsvitaminen, Ruuddewild.NL en Isabelle. Samen met zijn collega muzieksamenstellers koos hij ook de nieuwe liedjes die op 3FM te horen waren, waaronder de MegaHit.
Patrick’s specialiteit (naar eigen zeggen) was zijn constante zoektocht naar nieuwe muziek op het internet en in Buitenlandse pla(n)tenzaken, om 3FM zijn slogan waar te laten maken (Altijd de Eerste).
Dit leverde een aantal primeurs voor 3FM op, tot ergernis van andere radiostations.

HITS
Liedjes die dankzij Patrick, via de radio, hun weg naar een platenmaatschappij en de hitparade gevonden hebben zijn o.a. de top tien hit “Jelle” van Slimme Schemer (persiflage op Stan van Eminem) en recentelijk nog het liedje uit de Dubbelfris commercial “Zoene!”.

De Engelse band Kosheen dankt hun succes een beetje aan Patrick, die tijdens een verblijf in Engeland een cd maxi kocht met daarop als 2e track het nummer `Hide U`.
Het werd verkozen tot 3FM megahit waarna Kosheen doorbrak in Nederland. Patrick´s edit (moeilijk woord voor versie) van het nummer Silence van Delerium & Tiesto werd ook een grote hit.