Biografie van De Zware Jongens

De Zware Jongens bestaan uit Fokko Dam en Arie Kuipers.
Fokko werd eerder bekend als (letterlijk) vooraanstaand lid van de Blauhúster Dakkapel en Arie verdiende reeds zijn sporen als componist van o.a. de schaatshit 'Bonkevaart/Bonkefeart'.
In het jaar 2000 sloegen beide heren de handen ineen en vormden het feestduo de Zware Jongens.
Gezien hun lichaamsgewicht een passende naam!

Adrie v/d Berk bleek de juiste partner te zijn om hun aanstekelijke liedjes op CD uit te brengen.
Het label BERK MUSIC is inmiddels een begrip geworden!

De Zware Jongens hebben sinds het uitkomen van hun eerste single in het jaar 2000 al menig grote hit gescoord.

Hun versie van "Anton aus Tirol" haalde moeiteloos een top 20 notering. De publieksfavoriet "Stil aan de overkant" wordt nog steeds wekelijks in alle stadions vanaf de tribunes gezongen. Hits als "Wurst Wurst Wurst", "De Houthakker" en "Alles heeft een einde" worden door iedereen moeiteloos meegezongen.

In 2007 verschijnt de allergrootste feestknaller tot nu toe. "De Jodeljump" wordt uitgeroepen tot "feesthit" van het jaar en de Zware Jongens ontvangen hiervoor een award. Het liedje wordt ondanks een bescheiden notering in de hitlijsten, in alle kroegen en op alle feesten grijsgedraaid en Fokko en Arie treden onafgebroken op. In de wintersportgebieden is de Jodeljump de meest gedraaide en aangevraagde plaat.

Januari 2008 verschijnt het lied: "Hoog is de zolder" op single. Het nummer wordt al vanaf het begin van hun rijke carrière gezongen tijdens liveoptredens en is een publiekslieveling. De traditional is door DJ Goldfinger in een modern jasje gestoken en knalt als vanouds.

De liveoptredens van de Zware Jongens zijn één groot doe – en zing mee feest. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen met allemaal grappige beweginkjes en wordt getrakteerd op een enorm leuke show.