Hermes House Band

Hermes House Band boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Hermes House Band.

1 klant waardeert deze act met:

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

De Hermes House Band is al meer dan 30 jaar een bewezen succesvol concept dat iedere gelegenheid, in binnen-en buitenland, laat eindigen in een springend, zwaaiend, meezingend, dansend, gigantisch feest! Ze weten de gezellige sfeer moeiteloos over te brengen van het podium naar het publiek. De eeuwig studerende en jonge band barst van de energie, en staat klaar om uw gasten te trakteren op een onvergetelijke avond!

Dans mee met de aanstekelijke dansjes van de funky blazerssectie, lálálá lekker mee met de klassiekers, ga volledig uit je dak op de nieuwste hits en heb de avond van je leven!
Samen met professioneel geluid en een geweldige lichtshow laat de Hermes House Band menig vloer trillen en blazen ze regelmatig het dak er af!

Wist u dat…

• de HHB circa 45 optredens per jaar geeft?
• onze hit I Will Survive meer dan 2,5 miljoen keer verkocht is?
• de HHB al een aantal keer in een uitverkocht AHOY heeft gespeeld?
• de HHB in de afgelopen jaren ook optrad in o.a. Curaçao, Suriname,Kuala Lumpur, Brunei, Singapore en Oman?

Naast de Hermes House Band kan je bij ons ook een andere Band Inhuren

Boeken of een optie plaatsen voor Hermes House Band?

Voor meer informatie over Hermes House Band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Hermes House Band

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Coverbands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 49346 mensen

Specificaties van Hermes House Band

  • Tijdsduur: 1 x 45 en 1 x 75 min.
  • Geluid: Inclusief B-set (tot 800 pers.)
  • Licht: Grote lichtset
  • Begeleiding: 10 personen
  • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Hermes House Band

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9.

Gemeente Zoetermeer

  • Door: Viviëne Brevé
  • Locatie: Zoetermeer
  • Datum:

Geweldig optreden.

Waardering:

9,0

Biografie van Hermes House Band

De Hermes House Band is één van de bekendste showbands van Nederland. Hun bewerking van het nummer "I will survive", met het befaamde lalala-meezinglijntje stond lange tijd boven aan de vaderlandse hitlijsten. Ook in het buitenland worden successen gevierd met dit nummer. In oktober 1997 bekleedde de Hermes House Band zelfs de derde plaats in de nationale top 100 van Frankrijk! Voor velen was het de eerste kennismaking met de Hermes House Band. Een grote groep mensen is echter al veel langer op de hoogte van het bestaan van deze feestband.

In 1982 was er voor het eerst op de studentensociëteit Hermes in Rotterdam sprake van een gezelschap dat zich de Hermes House Band noemde. Dit gezelschap bestond uit een aantal studenten die op verenigingsavonden de sfeer probeerden te verhogen door middel van jamsessies. Dit werd niet altijd gewaardeerd, instrumenten vonden dikwijls hun weg naar de open haard. De sfeer was echter wel goed.

Rond 1984 besloot een aantal muzikale studenten dat de Hermes House Band een echte popband moest worden. Men ging serieus repeteren, er werden zangeressen en een blazerssectie aan de basisbezetting toegevoegd, en spoedig gaf de band haar eerste optreden op Studentensociëteit Hermes. De reactie van het publiek was dit maal positief, voor het eerst sinds lange tijd hadden Rotterdamse studenten een huisband waar ze trots op konden zijn. De Hermes House Band werd al snel gevraagd om ook in andere studentensteden te komen spelen.

In de jaren die volgden werd de liveshow geperfectioneerd. Dat er nog wel eens iets mis kon gaan leverde soms unieke resultaten op. Tijdens een optreden viel de stroom uit terwijl de band de discokraker "I will survive" speelde. Alleen de drummer en de blaasinstrumenten konden doorspelen. Het publiek ging meedoen en het lalala-lijntje was geboren. Dit werd het handelsmerk van de Hermes House Band.

Het feit dat de band uit studenten bestaat heeft gevolgen voor de bezetting. Op het moment dat een bandlid zijn studie gaat afronden word een opvolger gezocht. Gezelligheid en "muzikaal vakmanschap" zijn de belangrijkste selectiecriteria. Hierdoor blijft de band altijd een jonge energieke ploeg die van elk optreden een feest maakt. Nieuwe jasjes en nieuwe gezichten zijn een belangrijk motto van de Hermes House Band.

Vanaf 1985 heeft de Hermes House Band in eigen beheer diverse platen en CD's uitgebracht. De Nederlandstalige CD "010-Hallo Rotterdam" uit 1991 is in studentkringen een klassieker geworden. Het live album "Thuis" (1993) is een van de bekendste CD's van de Hermes House Band. Dit album bevat ook de kraker "I will survive" en was de directe aanleiding voor het uitbrengen van dit nummer op CD-single. Alle CD's van de Hermes House Band landelijk verkrijgbaar.

In de zomer van 1994 besloot de Hermes House Band om het nummer "I will survive" op single uit te brengen. Door twee oud-leden van de band werd speciaal voor de gelegenheid een platenlabel opgericht. Nadat de nodige voorbereidingen waren getroffen werd de plaat gereleased. Binnen 4 weken schoot de single door naar de Top 10. Na drie weken op 2 wist de Hermes House Band de eindeloze nummer een-notering van Marco Borsato te doorbreken.

In oktober 1997 wist de HHB met ditzelfde nummer in Frankrijk de 3e positie in de nationale top 100 te bereiken. In januari 1998 bereikte zij met hetzelfde nummer in België voor de 2e keer de 3e positie in de nationale charts… Op dit moment zijn Duitsland en Canada aan de beurt alwaar de HHB enthousiast ontvangen wordt.

De HHB staat nooit stil en ook in 1998 is er een CD uitgebracht. "Life on Planet Disco" waarop elke muzikant die ooit in de Hermes House Band heeft gezeten een deuntje meedoet.

Buiten Europa doet de HHB LIVE het ook goed. Zo is er in het afgelopen jaar voor "Hollandsche Clubs" opgetreden in Oman, Nigeria, Singapore, Curaçao, Belgrado, Jemen en Bonaire!!!

In april 2001 is de lang verwachte nieuwe cd van de Hermes House Band uit gekomen. Dit nieuwe album, genaamd " Voel jij het al? " staat vol met originele nieuwe nummers uit de HHB keuken.

Ook het komend jaar zal een groot feest worden met optredens in binnen- en buitenland. De kreet "Tot ziens, tot lalala" zal tot in lengte der dagen doorklinken!

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Hermes House Band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Hermes House Band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.