Biografie van JC zingt Borsato

Grappig hoe het ontstaat dat iemand als Look a Like gaat optreden. Jos trad al jaren op met zijn repertoire en steeds meer werd de vergelijking getrokken tussen hem en Marco Borsato. Hij ervaarde dit wel als een compliment maar was er ook weer niet helemaal blij mee. De reden daarvan was dat hij gewoon zijn eigen liedjes wilde doen als zichzelf, als Jos Cové. Daarom zong hij tijdens zijn optredens nooit meer dan één lied van Marco Borsato.

Jos vond het repertoire wat Borsato bracht geweldig

Eigenlijk wilde hij het liefst dit repertoire zingen, omdat dat toch het beste bij hem paste. Maar hij wilde het dus op zijn manier doen met zijn eigen liedjes. Het publiek beleefde het toch allemaal anders. Na afloop kreeg Jos vaak te horen dat hij vooral die nummers van Borsato zo goed deed en als hij dan zei dat hij maar één liedje van Marco had gedaan werd hij niet geloofd. In de beleving van het publiek kwamen de looks van Jos zo overeen met Borsato dat zij het beleefde alsof hij alleen maar liedjes van Marco Borsato zong.

De gelijkenis met Marco Borsato bleef hem achtervolgen

Toen hij in 2002 werd gevraagd om een grote rol in een musical te spelen heeft hij dit gedaan. Er waren 9 voorstellingen in 2 weken tijd en in totaal zijn er 10.000 mensen wezen kijken. In de pauze vroeg iedereen zich af wie toch die Marco Borsato was. Een jaar later ontmoette Jos de look-a-like van Frans Bauer, Jurgen Jonkers. Een samenwerking ontstond en vanaf dat moment is Jos gaan optreden als look-a-like Marco Borsato.

Uiteindelijk toch bezweken en nu succesvol als Look a Like Marco Borsato

Een half uur lang krijg je de allergrootste hits van één van Nederlands meest populaire zangers te horen.
De leukste en meest charmante Marco Borsato-imitator van Nederland en België doet dit op zeer overtuigende wijze. Het publiek wordt al snel door JC ‘gegrepen’ zodat een dansende massa ontstaat.