Biografie van Oscar Harris

Oscar Harris werd geboren in Suriname en verliet dit land op 19-jarige leeftijd teneinde in Nederland te gaan studeren.
Zijn allergrootste hobby was zingen en tijdens zijn studententijd formeerde hij een band genaamd Oscar Harris & The Twinkle Stars, samen met deze formatie werden diverse hits gescoord.
De eerste plaat die ze opnamen en uitbrachten was " T.O.P." en was meteen een groot succes, deze werd opgevolgd door " Try a little love " en " Soldiers Prayer ", beide top 5 noteringen.
Toen Oscar in 1973 besloot een solo carrière na te streven bleef succes niet uit met hits als " Since I met you baby " en " I try my hand ".
Later werden er hits gescoord zoals " Song for the children " en " Disco Calypso ".
Mede door deze hits is het werkterrein voor Oscar Harris verbreed en strekt het zich uit tot ver over de Nederlandse grenzen: Duitsland, Turkije, Spanje, Oostenrijk, Zuid-Amerika, Bulgarije, Indonesië en natuurlijk Suriname.

In 1982 nam Oscar een duet album op met Debbie getiteld " It takes two ".
Dit album werd geproduceerd door Dick Bakker en overschreed ruimschoots de Gouden grens.
Een jaar later verscheen de opvolger in " Everybody loves somebody " waaraan het zelfde team zijn medewerking verleende, het leverde de single " Walk right back " op.
Na dit succes besloten zowel Debbie als Oscar ieder voor zich hun carrière voort te zetten.

Mede door het uitbrengen van het album "Love for the world ", wordt Oscar begin 1999 uitgenodigd om voor het Wereld Natuur Fonds een special op te nemen in Kenya, samen met Viktor Laszlo.

Nog steeds is Oscar Harris in het hele land te vinden en word alom gewaardeerd vanwege zijn vriendelijke voorkomen en zijn prachtige “luister” liedjes.