Oscar Harris

Oscar Harris boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Oscar Harris.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Oscar Harris: Van Studentenband tot Solo Legende

Oscar Harris werd geboren in Suriname en verliet zijn geboorteland op 19-jarige leeftijd om te gaan studeren in Nederland. Zijn passie voor zingen leidde tot de formatie van de band Oscar Harris & The Twinkle Stars tijdens zijn studententijd. Samen met de band behaalde hij grote successen, waaronder hits als "T.O.P.", "Try a little love", en "Soldiers Prayer".

Solocarrière en Internationaal Succes

In 1973 besloot Harris een solocarrière na te streven, wat resulteerde in hits als "Since I Met You Baby" en "I Try My Hand". Zijn muzikale horizon verbreedde zich verder met nummers zoals "Song for the Children" en "Disco Calypso", waardoor zijn faam zich uitstrekte tot ver buiten Nederland, naar landen als Duitsland, Turkije, Spanje, Oostenrijk, Zuid-Amerika, Bulgarije, Indonesië en natuurlijk Suriname.

Duet met Debbie en Verdere Carrière

In 1982 nam Oscar Harris een duetalbum op met Debbie, getiteld "It Takes Two", geproduceerd door Dick Bakker. Het album bereikte de gouden status en werd opgevolgd door het succesvolle "Everybody Loves Somebody", met de single "Walk Right Back". Na deze samenwerking besloten Harris en Debbie elk hun eigen weg te gaan.

Wereld Natuur Fonds en Latere Werk

Oscar Harris' muzikale reis kende hoogtepunten, waaronder het uitbrengen van het album "Love for the World". In 1999 werd hij uitgenodigd door het Wereld Natuur Fonds om een speciale opname te maken in Kenia, samen met Viktor Laszlo.

Voortdurende Populariteit

Met zijn vriendelijke uitstraling en prachtige "luisterliedjes" blijft Oscar Harris een gewaardeerde artiest op verjaardagen, bruiloften en feesten door het hele land. Zijn nalatenschap als een legendarische zanger blijft voortleven door zijn tijdloze muziek en charismatische optredens.

Boeken of een optie plaatsen voor Oscar Harris?

Voor meer informatie over Oscar Harris kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Oscar Harris

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 47647 mensen

Specificaties van Oscar Harris

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Stroom: 2 x 220 Volt / 16 amp.
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Oscar Harris

Oscar Harris werd geboren in Suriname en verliet dit land op 19-jarige leeftijd teneinde in Nederland te gaan studeren.
Zijn allergrootste hobby was zingen en tijdens zijn studententijd formeerde hij een band genaamd Oscar Harris & The Twinkle Stars, samen met deze formatie werden diverse hits gescoord.
De eerste plaat die ze opnamen en uitbrachten was " T.O.P." en was meteen een groot succes, deze werd opgevolgd door " Try a little love " en " Soldiers Prayer ", beide top 5 noteringen.
Toen Oscar in 1973 besloot een solo carrière na te streven bleef succes niet uit met hits als " Since I met you baby " en " I try my hand ".
Later werden er hits gescoord zoals " Song for the children " en " Disco Calypso ".
Mede door deze hits is het werkterrein voor Oscar Harris verbreed en strekt het zich uit tot ver over de Nederlandse grenzen: Duitsland, Turkije, Spanje, Oostenrijk, Zuid-Amerika, Bulgarije, Indonesië en natuurlijk Suriname.

In 1982 nam Oscar een duet album op met Debbie getiteld " It takes two ".
Dit album werd geproduceerd door Dick Bakker en overschreed ruimschoots de Gouden grens.
Een jaar later verscheen de opvolger in " Everybody loves somebody " waaraan het zelfde team zijn medewerking verleende, het leverde de single " Walk right back " op.
Na dit succes besloten zowel Debbie als Oscar ieder voor zich hun carrière voort te zetten.

Mede door het uitbrengen van het album "Love for the world ", wordt Oscar begin 1999 uitgenodigd om voor het Wereld Natuur Fonds een special op te nemen in Kenya, samen met Viktor Laszlo.

Nog steeds is Oscar Harris in het hele land te vinden en word alom gewaardeerd vanwege zijn vriendelijke voorkomen en zijn prachtige “luister” liedjes.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Oscar Harris

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Oscar Harris kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.