Rob de Nijs & Ernst Daniël Smid - De muziek gaat altijd door | ParkinsonNL

28/06/2021

Parkinson is wereldwijd de snelst groeiende neurologische ziekte. Er zijn in Nederland al bijna 53.000 mensen met de diagnose parkinson, waarvan een deel jonger is dan veertig. In 2040 lijden meer dan 80.000 Nederlanders aan deze progressieve ziekte, die je hersenen en zenuwstelsel aantast. Je leeft jarenlang met steeds ernstiger wordende klachten, die variëren van trillende handen, stijve spieren en traag bewegen tot depressie, angsten en uiteindelijk vaak ook dementie.

Schitterend en confronterend lied gezonden door twee ras artiesten

Ook zangers Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zijn door parkinson getroffen. Met steun van ParkinsonNL en artiesten Coosje Smid, Jim Bakkum, Anita Meyer en Berget Lewis zingen zij De muziek gaat altijd door, een nummer over hun worsteling met de ziekte.

ParkinsonNL krijgt een muzikale start met het nummer De muziek gaat altijd door. Zij willen laten zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Met de campagne Zet parkinson op 1 vraagt ParkinsonNL Nederlanders letterlijk en figuurlijk parkinson op 1 te zetten.

ParkinsonNL: een nieuw fonds

ParkinsonNL is het nieuwe fonds dat mensen met Parkinson een zo goed mogelijk leven wil geven. Met onderzoek, innovatie en voorlichting zetten we bovendien versneld stappen richting een wereld zonder parkinson.

Boeking of een optie plaatsen voor Rob de Nijs

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Rob de Nijs kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.