Rob de Nijs

Rob de Nijs boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Rob de Nijs.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

De reeks tijdloze hits van Rob de Nijs is bijna onuitputtelijk met klassiekers als ‘Malle Babbe’, ‘Jan Klaassen de trompetter’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’, ‘Het werd zomer’ en ‘Banger Hart’.

Van de kleine ontroerende (levens)liedjes tot zijn grootse swingende hits.

Rob de Nijs weet jong en oud nog immer te imponeren met zijn bijzonder brede en genreoverschrijdend repertoire. Een band of tape optreden met louter hits uit zijn indrukwekkende loopbaan blijft daarmee een onvergetelijke happening met iconische allure!

Ondertussen gaat Rob gewoon verder met zijn succesvolle muzikale levensmissie.

Dat succes dankt hij aan zijn passie, perfectionisme en talent. Zijn stem heeft in de loop van de jaren alleen maar aan diepgang en warmte gewonnen en body and mind zijn nog altijd piepjong. Dat constateerde ook de pers die aanwezig was bij het optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag. ‘Rob kan nog jaren mee’ aldus de Telegraaf. ‘Hij brengt zijn successen alsof hij het nog nooit eerder heeft gedaan’, complimenteerde het Parool. Tijd heeft geen vat gekregen op de zanger en zijn werk, luidt het unanieme oordeel…ook na zijn magistraal uitverkocht jubileumconcert in de Lotto Arena in Antwerpen.

Momenteel gaat Rob opnieuw de theaters langs, vanzelfsprekend begeleid door zijn fantastische band ‘Pur Sang’. Daarnaast blijft Rob een graag geziene en gerespecteerde artiest op besloten bedrijfsevenementen en ook bij openbare festivals en evenementen zoals ‘Vrienden van Amstel’, ‘Dutch Valley’ etc.

Boekingsmogelijkheden Rob de Nijs

  • Rob de Nijs is te boeken met zijn live band Pur Sang, solo met een tapeoptreden, of als gastsolist.

Boeken of een optie plaatsen voor Rob de Nijs?

Voor meer informatie over Rob de Nijs kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Rob de Nijs

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 100958 mensen

Specificaties van Rob de Nijs

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Rob de Nijs

1992
Het album Harstlag krijgt een vervolg door middel van een gelijknamige nieuwe show, waarmee Rob samen met zijn Springband opnieuw bewijst dat hij een echte live-performer is. Robs theatertour Hartslag zorgt overal in het land voor bomvolle zalen en dolenthousiast publiek. In maart wordt het door Piet Souer gecomponeerde Jim op single uitgebracht. 1992 is ook het jaar waarin Rob zijn dertigjarig artiestenjubileum viert. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt in het najaar het album 30 Jaar Hits : Vallen En Opstaan.
De dubbelaar toont het vakmanschap van een artiest pur sang. Achter de veelzeggende titel Vallen En Opstaan gaan maar liefst achtendertig van Robs grootste successen schuil, waaronder Ritme Van de Regen, Dag Zuster Ursula, Bo en Alles Wat Ademt. Het samen met Patricia Paay gezongen duet De Wereld, wederom een compositie van de broertjes Bolland met een tekst van Belinda, wordt op single uitgebracht en behaalt een tipnotering. Van het album 30 Jaar Hits: Vallen En Opstaan worden in de Benelux meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Op 26 december viert Rob in alle beslotenheid z'n 50ste verjaardag.

1993
De volledig uitverkochte tournee Vallen En Opstaan krijgt een geslaagd vervolg met de eveneens uitverkochte tournee Levend En Wel. Hoogtepunten uit beide tournees worden vastgelegd op de dubbel-CD Levend En Wel, die slechts in een gelimiteerde, dus beperkte, oplage verkrijgbaar is. Robs romantische avontuur met een achtergrondzangeres zorgt er bijna voor dat zijn huwelijk met Belinda op de klippen loopt. Net op tijd krijgt Rob 'de gekte uit z'n kop' zoals hij zelf zegt. Na een verdrietige periode verzoent het echtpaar De Nijs zich weer met elkaar. De hereniging van Rob en Belinda resulteert in een prachtig album, dat eind 1993 wordt uitgebracht onder de alleszeggende titel Tussen Jou En Mij. De meeste composities op de plaat komen weer van de hand van Gerard Stellaard. Belinda schrijft vrijwel alle teksten. Op de plaat is tevens een rol weggelegd voor Ellen Fransz, die eerder d jaar als Whitney Houston de finale van de Soundmixshow won. Met haar zingt Rob het duet Een Wereld Van Verschil. Een nieuwe gelijknamige theatertour trekt weer duizenden fans. Vanwege een acute galblaasontsteking moet Rob op 10 november het ziekenhuis in, waar hij nog diezelfde dag wordt geopereerd. De operatie verloopt zonder complicaties. Op 13 december hervat Rob zijn theatertournee Tussen Jou En Mij met een concert in de Koningin Elizabethzaal in Antwerpen.

1994
Het jaar 1994 is voor Rob vooral een jaar waarin het gezin centraal staat. Rob heeft alle tijd en aandacht voor Belinda en zijn beide zoons Robbert en Yoshi. Ook koopt hij een boerderijtje in Garderen, waar hij na concerten kan uitslapen en op krachten komen. Het feit dat Rob en Belinda niet meer permanent samenwonen, maakt hun onderlinge band alleen maar hechter. In het najaar treft Rob voorbereidingen voor een groots avontuur: hij wil een kerstconcert geven in de Utrechtse Jaarbeurshal. De show gaat ongeveer acht ton kosten, maar Rob heeft dat geld er graag voor over. Kerstmis heeft namelijk een speciale betekenis voor hem. Rob is immers geboren op tweede kerstdag. Kerstmis viert hij dan ook op traditionele wijze in de beslotenheid van het eigen gezin. Voorafgaand aan het kerstspektakel in Utrecht verschijnt in november het album Iets Van Een Wonder. Behalve fraaie bewerkingen van nummers van Billy Joel, Elton John en Zucchero herbergt deze plaat ook sfeervolle kerstliedjes als Welk Kind (Greensleeves), Gabriel en het door Belinda geschreven Natte Kerst. Op 16 en 17 december brengt Rob de duizenden bezoekers in de Jaarbeurshal in een feestelijke kerststemming. Gastoptredens worden verzorgd door onder anderen Liesbeth List, Margriet Eshuijs, Hans Vermeulen en het Stadsknapenkoor Elburg.

1996
In april verschijnt het album De Band, De Zanger En Het Meisje. Voor 't eerst heeft Rob zelf de productie in handen genomen. Een en ander heeft geleid tot een ongecompliceerde plaat, waarop de luisteraar getuige is van 'zomaar' een werkdag van de band en de zanger. Natuurlijk staat de band voor de Pur Sang Band en is Rob de zanger. Maar wie is toch dat meisje...? Als eerste single wordt De Donder Rolt uitgebracht, een met een tekst van Belinda uitgevoerde bewerking van The Thunder Rolls van Garth Brooks. De single wordt een bescheiden hitje. Hoe anders vergaat het Banger Hart, de tweede single van het album. Banger Hart is een compositie van Ellert Driessen, de voormalige frontman van de Amsterdamse groep Spargo die in 1980 een Europese nummer één-hit scoorde met het aanstekelijke You And Me.
Ook Banger Hart heeft zo'n aanstekelijk ritme. Begin augustus komt Banger Hart de hitlijsten binnen. Twee maanden later staat de single op één in zowel de Rabo Top 40 als de Mega Top 50. Banger Hart is Robs eerste nummer één-hit uit zijn hele carrière. Niemand is dan ook zo blij met dit succes als de 53-jarige zanger zelf. Banger Hart blijft vijf weken op één staan. De single wordt bekroond met platina voor een verkoop van meer dan 75.000 exemplaren. Ook het album De Band, De Zanger En Het Meisje wordt onderscheiden met platina. Als opvolger van Banger Hart verschijnt medio november de single Lucinde. In december wordt een goede traditie voortgezet. Voor het derde achtereenvolgende jaar geeft Rob een aantal Warm & Wit-kerstconcerten. Alle concerten zijn ver van tevoren uitverkocht.

1997
In februari brengt Rob een vierde single uit van het met platina bekroonde bum De Band, De Zanger En Het Meisje. Gekozen wordt voor de ballad De Tijd Staat Stil. Het nummer is gecomponeerd en geproduceerd door John Ewbank, de man die als producer/componist ook verantwoordelijk is voor het nieuwe album De Waarheid van Marco Borsato. Belinda schrijft de tekst van De Tijd Staat Stil. De CD-single bevat een interactief CD-ROM-gedeelte: de zogenaamde @-Track, een noviteit voor Nederland. Het is niet de eerste keer dat Rob een nieuw succesvol concept introduceert.
Gedurende de zomer van 1997 werkt Rob hard aan zijn nieuwe album Over Leven. Aan de plaat wordt bijgedragen door onder anderen Ellert Driessen, Polle Eduard, Margriet Eshuijs, Maarten Peeters en Frank Jansen, de bandleider van Pur Sang die samen met Rob zorg draagt voor de productie van Over Leven. Aan de eerste oplage van het album wordt een bonusCD toegevoegd met dansbare remixen van 'oude' successen als Ritme van de Regen, Malle Babbe, Zondag en Banger Hart. Als eerste single van het album verschijnt Nu Het Om Haar Gaat, een compositie van Maarten Peeters met tekst van Belinda. In het najaar start Rob in Heerlen de theatertournee Over Leven. Een tournee die doorloopt tot en met juni 1998.
Ter gelegenheid van Rob's 35-jarige artiestenjubileum wordt op 17 november 1997 de luxe 5CD-boxset 35 Jaar Nederlandstalige Singles 1962 - 1997 uitgebracht, een schitterend document van één van de grootste zangers uit de geschiedenis der Nederlandse lichte muziek: Rob de Nijs. De tweede single van 'Over Leven' is 'Geloof me', een kleurrijk, met Spaanse gitaren en snelle ritmes doorstroomd nummer, dat in de bergen rondom Mojacar (Spanje), van een videoclip wordt voorzien. Misschi Åen is het cholerische karakter van het nummer te warmbloeding voor 'nuchter Holland'. Feit blijft dat bij de eerste tonen van 'Geloof me' nog steeds de zaal als één man overeind komt.
De volgende single is 'Blauwe Maandag', een vrolijk up-tempo stuk , dat weliswaar paradeplaat wordt bij radio 2, maar slechts een blauwe maandag gedraaid wordt door andere radiostations en zo weinig kans krijgt het grote publiek te bereiken.

1999
ballade
0.1 episch dichtstuk in strofische vorm dat een romantisch voorval behandelt
0.2 muziekstuk van episch karakter (van Dale).

Voor de samenstelling van Ballades heeft Rob een selectie gemaakt uit de honderden liedjes die hij sinds 1979 voor EMI Music heeft opgenomen. Uiteindelijk bleven er achttien romantische stukken over, waaronder bekende ballades als Koele Tranen, Open Einde, Honderd Jaar Eenzaamheid, Iets Van Een Wonder en Robs meest recente hitsingle Zo Zal Het Zijn. Het album Ballades wordt aangevuld met vier live opnamen. Het betreft nieuwe uitvoeringen van o.a. het door Maarten Peters gecomponeerde Nu Het Om Haar Gaat, het door de Stichting Conamus bekroonde L.A.T. en het uit 1981 daterende Zonder Jou, dat niet alleen de ontluikende liefde van Belinda Meuldijk voor Rob deed aanwakkeren maar haar er tevens van overtuigde dat zij voortaan teksten voor hem moest gaan schrijven.

De afgelopen vijftien jaar heeft Rob de Nijs vrijwel uitsluitend teksten van Belinda gezongen. Op zijn verzoek heeft Belinda voor het album Ballades bij elk liedje een stukje proza geschreven in de vorm van herinneringen, overpeinzingen of poëtische bespiegelingen. Samen met vaste vormgever Friso Witteveen zijn Rob en Belinda ook verantwoordelijk voor de prachtige illustraties die in het booklet staan afgebeeld. Het album Ballades is gestoken in een fraaie slipcase, die leverbaar is in vier verschillende kleuren.

2000 - heden
Tijdens een concert in het Utrechtse Vredenburg begin 2000 ontvangt Rob uit handen van staatssecretaris Van der Ploeg een koninklijke onderscheiding. Hij mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen.
Later dat jaar komt de CD ’Verzameld’, het beste van Rob De Nijs. Het eerste nummer is nieuw werk, alhoewel. ’Annelies uit Sas Van Gent’ nam Rob op, ter nagedachtenis van Louis Neefs die 20 jaar geleden verongelukte. Die herwerkte versie kwam ook uit op single, en werd een dikke radio-hit. Deze CD werd platina.

Het Nederlandse Radio 2 kent Rob de zendtijdprijs toe in 2001. Tijdens het Gala dat daarbij hoort, brengen diverse Nederlandse en Vlaamse artiesten een ode aan Rob.
Op 31 oktober is de release van weer een nieuw album. Dit album krijgt de titel “Engelen Uitgezonderd” en staat geheel in het teken van kinderen en de relatie tussen kinderen en hun (groot)ouders. Aan dit album werken componisten als Frank Boeijen, Ellert Driessen (schreef eerder “Banger Hart”), Hans Vermeulen, Frank Jansen, Maarten Peters en Jan Leyers. Belinda Meuldijk is natuurlijk weer verantwoordelijk voor de teksten. Daarnaast maakt zij schilderijen bij de liedjes. De twee-eenheid Rob en Belinda beschouwt het album als hun magnum opus.

In 2002 wordt de Edison-oeuvreprijs toegekend aan Rob. Belinda krijgt diezelfde avond de Gouden Harp voor (voor een groot deel) zelfde oeuvre.
Alle teksten die Belinda voor Rob heeft geschreven worden gebundeld in het boek “Tussen jou en mij”.

Rob neemt 2 duetten op met Prinses Christina. Deze liedjes verschijnen in september op het album dat de prinses dan uitbrengt. De duetten worden begeleid door het Metropole Orkest.
Dit jaar staat voornamelijk in het teken van, zoals Rob dat zelf al eens noemde, zijn 100-jarige jubileum. Veertig jaar lang maakt hij reeds platen en hij viert eind dit jaar zijn 60-ste verjaardag.

In verband met dit 40-jarige jubileum geeft Rob twee jubileumconcerten, één in het Amsterdamse theater Carré en één in de Antwerpse Elisabethzaal. Daarnaast komt een dubbel-CD uit, een Verzamelbox met DVD en Live-CD en een fotboek met foto's gemaakt door Govert de Roos.

In 2004 scoort Rob de Nijs een grote hit met het nummer "Deze Zee". Dit nummer is door Belinda Meuldijk voor Rob geschreven vanwegen het feit dat Rob de Nijs in 2004 verkozen wordt tot Ambassadeur van de Noordzee. Het is zijn grootste hit na "Banger Hart".

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Rob de Nijs

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Rob de Nijs kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.