Rene Froger

Rene Froger boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Rene Froger.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Een Nederlandse Artiest met ruim 30 jaar ervaring en Hits. Deze Nederlandse artiest, begon z’n carrière met de single ’Love leave Me’. Zijn eerste hit was: “Winter in America”. Maar Nederland en België gingen pas echt uit de bol met het uitgebrachte: “ Alles kan een mens gelukkig maken “, een meezinger van formaat.

René Froger scoort de ene hit na de andere

René verlegde z’n terrein naar Carré en nog later naar Ahoy. In 1992 scoorde hij met het album ’Sweet hello’s & sad goodbyes’ 4 keer platina, dus 450.000 stuks!
De successtory bleef maar verdergaan, want in 1995 staat hij als eerste Nederlandse Artiest in de Kuip met 2 superconcerten. Dik 120.000 mensen gaan uit hun bol. Toen hij z’n EDISON kreeg waagde hij het om een duet te zingen met de Canadese diva Céline Dion. Hij kreeg ook een Gouden Harp van het Nederlandse publiek.

Naar solo carrière ook succes met de Toppers

Vanaf 2005 vormt Rene samen met Gerard Joling en Jeroen van den Boom (voorheen Gordon) de gelegenheidsformatie de Toppers, waarmee hij jaarlijks optreedt.

Na 6 jaar afwezigheid was René Froger de afgelopen 2 jaar weer helemaal terug in de theaters.

En hoe! Uitverkochte zalen en dolenthousiaste reacties!
48 uitverkochte concerten van '30 Jaar Hits in Concert' verdeeld over Nederland en België. In de theatershow ‘René Froger 30 jaar Hits in Concert’ trakteerde de populaire zanger zijn publiek op een muzikale belevenis waarin hij terugblikte op 30 jaar tophits. 

Rene Froger op jouw feest of evenement?

Een gegarandeerd succes! Want bijgestaan door zijn prachtige Frogettes zorgt hij voor ruim een half uur feest der herkenning. Alle grote hits komen voorbij en het publiek zingt beslist uit volle borst enthousiast mee…..

Boeken of een optie plaatsen voor Rene Froger?

Voor meer informatie over Rene Froger kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Rene Froger

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 111362 mensen

Specificaties van Rene Froger

  • Tijdsduur: 1 x 40 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Rene Froger

Het zingen is Rene Froger met de paplepel ingegoten. Zijn ouders Jan en Mien traden samen op als duo. Jan Froger had destijds een café in de Staatsliedenbuurt en de jonge Rene Froger zong hier regelmatig. Na het winnen van een talentenjacht mocht hij met Ted de Braak en Mini & Maxi op pad en kreeg de smaak te pakken!

Het eerste album waarmee Rene de tipparade bereikte was Love leave me

Het jaar erop stond zijn single Winter in America op nummer 10 in de Top 40. Zijn eerste gouden plaat nam hij in 1988 in ontvangst. En toen werd het 1989. Dit zou het jaar worden waarin het leven van Rene Froger voor altijd zou veranderen. Het nummer Alles kan een mens gelukkig maken werd een mega hit. De single ging 300.000 keer over de toonbank en leverde een drievoudige platina status op.

In 1992 trekt Rene Froger door het land met een theatertour

De reeks concerten sluit hij af met een optreden in Ahoy. Binnen een mum van tijd is het concert uitverkocht en ook een tweede en derde concert en zelfs een vierde! Een mooie gelegenheid om zijn 5-jarig jubileum te vieren. In het kader hiervan brengt Rene Froger het verzamelalbum Sweet hello’s and sad goodbyes uit. Mede dankzij zendtijd tijdens Oud en Nieuw wordt het album een daverend succes. Met maar liefst vijf keer platina is het één van de best verkochte albums uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Het gaat Rene Froger voor de wind

Zijn cd The power of passion wordt in de voorverkoop al bekroond met een gouden plaat. Niet lang daarna krijgt hij uit handen van niemand minder dan Céline Dion een Edison award voor beste zanger en beste album. In 1994 staan er tien concerten in Ahoy op het programma. Ze zijn binnen enkele uren allemaal uitverkocht.

En dan, in 2005, vormt Rene samen met Gerard Joling en Gordon De Toppers

De shows in de Amsterdam Arena blijken een groot succes en De Toppers wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Door de jaren heen wijzigt de samenstelling zo nu en dan, maar Rene Froger is er altijd bij. De Toppers krijgen in 2009 een nieuwe uitdaging voor hun kiezen. Met het nummer ‘Shine’ gaan ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Helaas komt het nummer niet door de voorrondes heen, maar geschitterd hebben de mannen wel in hun opvallende outfits…

Op 5 november 2010 is er reden voor een feestje

Ter ere van zijn vijftigste verjaardag wordt in Carré een avondvullend programma georganiseerd. Bekende artiesten brengen tijdens dit evenement liedjes van Rene Froger ten gehore. Een dag later wordt Rene Froger bij het tv programma RTL Boulevard in het zonnetje gezet. Uit handen van Jeroen van der Boom neemt hij een Lifetime award in ontvangst. Op dat moment heeft Rene Froger door de jaren heen meer dan vijf miljoen platen verkocht.

Rene Froger op jouw feest of evenement? Een gegarandeerd succes! Want bijgestaan door zijn prachtige Frogettes zorgt hij voor ruim een half uur feest der herkenning. Alle grote hits komen voorbij en het publiek zingt beslist uit volle borst enthousiast mee…..

Alles kan een mens gelukkig maken!

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Rene Froger

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Rene Froger kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.