Achttien jaar oud record Marco Borsato gesneuveld

03/08/2012

Marco Borsato is na achttien jaar zijn record van langstgenoteerde nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 kwijt.

De zanger moet het stokje deze week overgeven aan de Braziliaan Gusttavo Lima, die voor de dertiende achtereenvolgende week de koppositie bezet met het zomerse Balada. Dat heeft de Stichting Nederlandse Top 40 woensdag bekendgemaakt.

Borsato zette zijn recordreeks van twaalf weken neer in het najaar van 1994 met zijn eerste grote hit Dromen Zijn Bedrog. Het record werd viermaal bijna geëvenaard. Borsato's eigen Rood (2006), Blijf Bij Mij van André Hazes en Gerard Joling (2007), Just The Way You Are van Bruno Mars (2010) en Michel Teló's Ai Se Eu Te Pego! kwamen tot elf weken totdat Lima vorige week de twaalf weken volmaakte.

In de Single Top 100 is Jody Bernal nog altijd recordhouder. De zanger stond in de zomer van 2000 vijftien weken op nummer 1 met Que Si Que No. Lima heeft daar nog een lange weg te gaan. Vorige week stond hij voor de zevende week bovenaan in de verkooplijst.

 

 

Boeking of een optie plaatsen voor Marco Borsato

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Marco Borsato kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.