Biografie van Marco Borsato

De carrière van Marco Borsato begon in 1990 toen hij de Soundmixshow won als Billy Vera. Hij maakte eerst drie Italiaanstalige cd's voordat hij werkelijk doorbrak. In 1990 kwam "Emozioni" uit, in 1991 "Sento" en in 1992 kwam "Giorno per giorno" uit. In 1994 bracht Marco zijn eerste Nederlandstalige cd uit getiteld; "Marco". In datzelfde jaar brak hij werkelijk door met het nummer "Dromen zijn bedrog", dat 13 weken op nummer 1 stond in de MegaTop50.

Het werd de grootste hit allertijden. "Waarom nou jij" werd zijn volgende nummer 1 hit. Na dit succes, bracht Marco in 1995 een nieuw album uit; "Als geen ander". Ook dit album werd een succes met hit zoals; "Margeritha", "Ik leef niet meer voor jou" en "Kom maar naar mij". Na het uitbrengen van dit album, is het een tijd stil geweest rond Marco, maar in december 1996 kwam hij met een nieuw nummer; "De waarheid". Voordat hij gelijknamige album uitkwam, waren er al 200.000 exemplaren besteld.

Op 17 januari 1997 kwam het album uit. Nog nooit werden er zoveel albums verkocht in een paar dagen. Het album had op de dag van uitkomst al drie keer platina. Na het uitbrengen van het album, is hij begonnen met een tournee door heel Nederland.
Hij heeft de jaren erna nog diversen hitalbums- en singles uitgebracht en heeft vele malen voor een volle Ahoy’ gestaan.

Hij heeft samen met Sita de eer gehad om het nummer voor het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima te zingen, genaamd ”Lopen op het water”.
In December 2003 verschijnt "Afscheid nemen bestaat niet", het is zijn 6e nummer-1 hit in de top-40. Hiermee is Marco de eerste Nederlandse artiest die zoveel nummer-1 hits op zijn naam heeft staan.

Hij besloot om zijn album "Zien" niet op CD uit te brengen maar om iets unieks te doen. Het werd een DVD-album, voor elk nummer heeft Marco met bekende regisseurs een bijbehorende videoclip opgenomen. "Zien" wordt een gigantisch succes.
In 2004 neemt Marco een duet op met de getalenteerde zangeres Do, het nummer "Voorbij" stormt meteen op de eerste positie van de hitlijst af.
Marco ontvangt in 2004 ook zijn 14e TMF award, een absoluut record.