Lois Lane

Lois Lane boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Lois Lane.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Ze zijn één van de meest sensationele live-acts van Nederland.

De diva's van Lois Lane bewijzen keer op keer hoe goed de samenzang zich leent voor popmuziek, ongeacht de stijl en sound van het moment. 

Reeds op achttienjarige leeftijd richt Monique Klemann met haar vriend Tijn Touber de band Loïs Lane op. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid dat de stevige muziek van de band ideaal aanvult. In 1985, na het wegvallen van de achtergrondzangeres vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs wil versterken en staan de zussen voor het eerst samen op de planken.

Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren. De eerste single ‘Break it Up’ uit 1987 blijkt een onverwacht succes en staat enige weken in de tipparade. Zo verwerft de band zich een plaatsje in de Hollandse popscene en ook de pers heeft de band meteen in de gaten. In 1988 krijgt Loïs Lane met ‘Amsterdamned’, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas z’n eerste hit. Een jaar later verschijnt het debuutalbum ‘Loïs Lane’, dat de eerste plaats in de Album Top 100 bereikt. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album zelfs platina. In

1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, waarvan het gelijknamige nummer op single wordt uitgebracht, maar het is met ‘I Wanna Be’, de tweede single dat de band opnieuw in een stroomversnelling raakt, wanneer Prince contact met de band zoekt. ‘I wish I’d written that song’, vertrouwt hij ze toe en hij nodigt de band uit als support-act voor zijn Europese ‘Nude’-tour, met als hoogtepunt een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen. 

In 2005 werd ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de band een reeks concerten gegeven.

Vanaf het eerste concert in januari was de tour 20 jaar Loïs Lane een succes. Versneden met videoclips, interviews, tv- en backstagebeelden werd de liveregistratie op dvd gezet en deze kwam uit in 2006. Om het overzicht compleet te maken, zijn ook alle 15 videoclips gebundeld op een bonus-dvd. Eind 2007 verscheen een kerstsingle: Christmas Letter From A Soldiers Wife. In 2012 deed de band mee met het muziekprogramma The Winner Is. In oktober 2013 kwam hun nieuwe album As One uit. Daarop is ook Merel, dochter van Monique, te horen.

Boeken of een optie plaatsen voor Lois Lane?

Voor meer informatie over Lois Lane kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Lois Lane

Deze act is bekeken door 34091 mensen

Specificaties van Lois Lane

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set