Lois Lane

Lois Lane boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Lois Lane.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Hun discografie is zo gevarieerd dat Lois Lane vrijwel op alle podia fantastisch tot haar recht komt. Geïnspireerd door hun idolen Aretha Franklin en The Supremes ontwikkelen zij een heerlijk soulvol stemgeluid. In het kader van de succesvolle Marlboro-Flashbacktour creëren de dames een fraaie alom gerespecteerde serie ABBA-optredens.  

Een heerlijke  internationale pop-disco sound die ook terug te horen is op de diverse albums

De veel gedraaide singles en tijdens de live optredens in het land. Geen wonder dat de charmante dames nog steeds veelgevraagd zijn als tape- of bandshow met  een keuze uit verschillend repertoire. Eigen repertoire / ABBA / Soul-Motown / disco of een combinatie. 

Boeken of een optie plaatsen voor Lois Lane?

Voor meer informatie over Lois Lane kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Lois Lane

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 67220 mensen

Specificaties van Lois Lane

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Reviews voor Lois Lane

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9.

Rotaryclub Vught, stichting Ideële Doelen

  • Door: Mark Hassink
  • Locatie: Vught
  • Datum:

Goede sfeermakers en heel toegankelijk. Ze wisten het publiek op een enthousiaste manier mee te krijgen.

Waardering:

9,0

Biografie van Lois Lane

Lois Lane: 1984 tot nu
Monique Klemann is nog maar net 18 wanneer ze met haar vriend Tijn Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid. In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op het podium. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren en al winnen ze niet, het éénmalig optreden van de zussen maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt. 
 
De eerste single“Break it Up” uit 1987 krijgt onverwacht veel aandacht en staat enige weken in de tipparade. In 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met “Amsterdamned”, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. Warner Music gooit eind 1988 al het nationale product eruit en Loïs Lane staat op straat. Met behulp van giften van familie en vrienden richten zij Lowland Records op. Het in eigen beheer opgenomen ‘My Best Friend’ wordt een grote hit. De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd en in 1989 verschijnt het debuutalbum ‘Loïs Lane’ bij Polydor, dat Lowland Records inlijft. De mini-cd behaalt de eerste plaats in de Album Top100. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina. 
 
Op een feest van Polydor voor de verzamelde artiesten van het label, is Loïs Lane –winnaar van de Zilveren Harp- het stralende middelpunt en wordt het succesvolle jaar uitbundig gevierd. Het wordt een gedenkwaardige avond. In 1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, het eerste volledige Dit album wordt eveneens platina. Met ‘I Wanna Be’, de tweede single, raakt de band opnieuw in een stroomversnelling. 
 
Prince ziet als hij in Nederland is voor een reeks concerten de video op MTV en is zeer onder de indruk van het liedje.  Hij zoekt contact en nodigt Lois Lane uit om als opening-act mee te gaan op zijn ‘Nude’-Tour. Hoogtepunt is een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen. ‘Precious’, dat in 1992 verschijnt wordt deels door Prince geproduceerd en deels door LoisLane zelf. Ze blijven trouw aan hun eigen stijl. 
 
Na jaren intensief touren komt in 1993 het live-album ‘Live at the Arena’ uit. Hierna slaat Loïs Lane met andere muzikanten een nieuwe richting in en in 1995 komt het album ’Fireflight’ uit. Op dit door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album heeft Loïs Lane een meer retro-achtig rockgeluid, met soul en disco-invloeden.
 
Volgens Monique en Suzanne is ‘Fireflight’ nog steeds hun beste album. De eerste single ‘Tonight’ wordt een top-10 hit. Loïs Lane is een graag geziene band in het ‘live circuit’ en wordt gevraagd voor de ‘Marlboro Flashback’ tour.
 
Er wordt gekozen voor een flashback naar ABBA. Dit wordt zo’n groot succes dat de vraag naar Loïs Lane ‘goes’ ABBA tot op de dag van vandaag groot is. De daarop volgende jaren heeft de band losse single-successen met ‘Simply Beautiful’ en ’Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisieserie waarin Suzanne een rol vertolkt.
 
In het voorjaar van 2000 verschijnt ’Hear Me Out’ geproduceerd door de Brit Andy Wright (o.a. Simply Red en de Eurythmics).
 
Met de single ‘Whatever you may know’ bewijst Loïs Lane dat de zoektocht naar vernieuwing nog niet ten einde is. Terwijl Monique ook begint met solo-concerten en een American Songbook-tour met het Metropole Orkest doet, zet Suzanne zich intensief in voor het goede doel (Orange Babies) en treden ze veel op met andere bekende Nederlandse zangeressen in de formatie ‘Girls Wanna Have Fun’. 
 
Loïs Lane brengt nog twee losse singles uit; de Poppy Dance single ‘When I’m with you’, die de 30ste plaats in de hitlijsten behaald. Voor de bekroonde tv-serie Dunya en Desie wordt “Here you come again” van Dolly Parton opgenomen. In 2004 verschijnt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Lois Lane een DVD en wordt een reeks zeer succesvolle concerten gegeven.
 
In 2006 speelt Monique in de tv-serie ‘Parels en Zwijnen’ een nachtclubzangeres en wordt haar gevraagd de muziek te maken. Naar aanleiding daarvan verschijnt het eerste solo-album van Monique, genaamd ’On Patrol’. In 2013 verschijnt weer een volledig Lois Lane album getiteld ’As one’, opgenomen en deels geschreven in Berlijn. In 2014 volgt een korte tour langs de bekende zalen van het popcircuit.
 
Tot op de dag van vandaag is Lois Lane bezig met optredens, zij het in het commerciele circuit. Duidelijk is wel dat ze nooit op zullen houden te bestaan. Ze zullen immers altijd zusjes blijven.
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Lois Lane

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Lois Lane kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.