Biografie van Danny van Zoest

“500 vrouwen, dat was wel heel gaaf” Danny’s ogen glimmen nog als hij aan zijn meest memorabele optreden terugdenkt. “Het was een soort Ladies Night op een camping en daar was ik dus voor uitgenodigd.”

Danny treedt al 5 jaar op en de laatste 2 jaar doet hij dat professioneel. In het dagelijks leven verdient hij de kost als stukadoor. ‘Ja hoor, soms zing ik ook tijdens het stukadoren hahaha”.

De Arnhemmer is een vrolijke jongen, daarom bestaat zijn repertoire ook uit gezellige muziek zoals Skihut-achtige nummers en Nederlandstalige liedjes. Polonaises zijn tijdens zijn optredens dan ook niet uitgesloten.

”Ik heb bewondering voor Wolter Kroes en Jan Smit. Vooral Wolter weet echt goed stemming te maken. Jan heeft vooral een erg mooie stem. Ik krijg er zelf ook een kick van om een zaal op z’n kop te kop te zetten.”

Eigenlijk is Danny al vanaf dat hij jong was bezig met muziek. Hij is zelfs 7 jaar lang drummer geweest maar verkoos uiteindelijk een rol in de spotlights. “Muziek zat er bij mijn familie altijd al in. Mijn vader is basgitarist en toen ik klein was trok ik de potten en pollepels uit de kast om er een flink potje op te rammen.” Inmiddels laat Danny de pannen lekker in de kast staan, tot grote vreugde van zijn vriendin waar hij mee samenwoont.

Met 1000 Sterren Stralen hoopt Danny een stapje hoger te komen als zanger. “Maar ik verwacht niets. Ik laat het gewoon allemaal op me afkomen.”

Danny van Zoest wint de grote finale van 1000 Sterren Stralen 2004 in het Gelredome in Arnhem, en krijgt een platencontract aangeboden. Er ligt dus een grote toekomst te wachten op deze sympathieke zanger!