Biografie van De Lawineboys

Wie de Lawineboys niet kent of niet weet wat ze doen, kan eigenlijk blindelings op de naam af gaan. De Dikke Van Dale omschrijft het als volgt:

la•wi•ne de; v -s, -n 1 het neerstorten van sneeuwmassa’s langs berghellingen 2 iets dat in overstelpende hoeveelheid op iemand afkomt

De tweede omschrijving is op het lijf geschreven van de Lawineboys. Tijdens een optreden wordt je bedolven onder een enorme feestlawine!!

Ruim 15 jaar geleden begonnen de Lawineboys als feestdeejays. Plaatjes draaien op de radio, in cafés en discotheken. Om de stemming te verhogen werden de meeste feestnummers luidkeels meegezongen.

Toen de Lawineboys werden benaderd voor een skihut in Oostenrijk, werd het tijd voor een eigen repertoire!! ‘Wat Zullen We Drinken’ was direct vanaf het begin een enorme feestknaller. Hierna ging alles in een stroomversnelling. De hits volgden elkaar in sneltrein vaart op. Zo hoor je inmiddels op ieder feest hun nummers voorbij komen. ‘Als We Gaan’, ‘In De Blote Kont’, ‘Over 100 Jaar’ en ‘Laat Maar Waaien’ zitten vooraan in de cd koffer van de feestdeejays!

Ook in het buitenland doen de Lawineboys het enorm goed. Spanje, Hongarije, Gran Canaria, Duitsland (WK 2006), Zwitserland (EK 2008), Mallorca, Oostenrijk, België en zelfs Afghanistan (ISAF) werden door de Lawineboys bezocht.

Toen zich in 2003 de mogelijkheid voordeed om in Hinterglemm (Oostenrijk) een eigen skihut te openen, twijfelden de Lawineboys geen minuut. Inmiddels is het Après Ski Paleis uitgegroeid tot een begrip in Oostenrijk.

Nu, 11 singles (waarvan 9 hoog in de Mega Top 100) en een album verder, zijn de Lawineboys niet meer weg te denken. Tijdens een optreden kennen de Lawineboys maar één motto: ‘Laat de Feestlawine maar los barsten’!!!


Discografie

• 2002 Ski Circus / Slavenkoor
• 2003 Gaudy / Wat Zullen We Drinken?
• 2003 Cantara Pepe / Those Were The Days
• 2004 Feesten Als De Beesten / Après Ski Paleis Tune
• 2005 The Boxer / Eleonora
• 2005 Laat Mij Maar Alleen / Leaving On A Jetplane
• 2006 Op De Buhne Zing Met Me Mee
• 2007 Als We Gaan / Oh, Lonesome Me
• 2007 Wat Zullen We Drinken (Jumpstyle)
• 2008 In De Blote Kont / Over 100 Jaar
• 2008 Lawinegevaar (verzamelalbum)
• 2009 Laat Maar Waaien / Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben