Henk Damen

Henk Damen boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Henk Damen.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Henk was een paar jaar geleden nog profvoetballer bij FC Den Bosch. Toen hij door trainer Hans Kraay Jr. werd gevraagd als spits tot diens voetbalelftal FC Ophemert toe te treden, zegde Henk toe, maar als tegenprestatie vroeg hij Hans zijn demo bij enkele kopstukken in de muziekwereld neer te leggen. Zo geschiedde en twee dagen later hing Tony Berk, directeur van Dino Music, al dolenthousiast aan de lijn en werd hij voorgesteld aan Tom Peters, waarna ze gezamenlijk begonnen te werken aan zijn verdere carrière en dat vandaag de dag nog steeds samen doen.

Henk Damen - van profvoetballer naar zanger van het levenslied

Henk Damen’s grote voorbeelden in de muziek zijn de Nederlandse zangers Frans Bauer en René Froger en natuurlijk ook zangeres Marianne Weber. Zijn eerste CD-single uit het voorjaar van 2002, “Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou”, heeft bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied: Henk Damen!

Albums met onvervalste feestnummers waarop de Brabantse gezelligheid die Henk van huis uit heeft meegekregen de boventoon voert.

Hits van Henk Damen zijn onder andere

 • Zolang Sterren Stralen
 • Alle Meisjes Zijn Mij Even Lief
 • Vanavond Is Het Feest
 • Dans Een keer Met Mij
 • Wat Een Lekker Ding
 • Ik Wil Jou Voor Altijd
 • Comment Ca Va
 • Julia

Boeken of een optie plaatsen voor Henk Damen?

Voor meer informatie over Henk Damen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Henk Damen

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 56260 mensen

Specificaties van Henk Damen

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Henk Damen

Henk Damen, 30 jaar jong, heeft een aantal jaar geleden op een ouderwetse manier bij zijn platenmaatschappij een langdurig contract afgedwongen, doordat hij vier jaar geleden “live” ging zingen voor de repertoire mensen van het destijds beroemde Nederlandse label Dino Music, die onmiddellijk onder de indruk waren van zijn talenten en zijn unieke stemgeluid.
 
Henk was een paar jaar geleden nog profvoetballer bij FC Den Bosch. Toen hij door trainer Hans Kraay Jr. werd gevraagd als spits tot diens voetbalelftal FC Ophemert toe te treden, zegde Henk toe, maar als tegenprestatie vroeg hij Hans zijn demo bij enkele kopstukken in de muziekwereld neer te leggen. Zo geschiedde en twee dagen later hing Tony Berk, directeur van Dino Music, al dolenthousiast aan de lijn.
 
Het was Tony die Henk aan Tom Peters voorstelde, waarna ze gezamenlijk begonnen te werken aan zijn verdere carrière. Na een aantal jaren een LTS-opleiding “schilderen” gevolgd te hebben, lonkte niet de schilderskwast, maar werd Henk Damen,16 jaar jong, profvoetballer bij FC Den Bosch, waar hij op zijn 17e het eerste elftal haalde! Na 2 seizoenen in de Eredivisie gevoetbald te hebben, heeft hij toch definitief gekozen voor de entertainment-wereld, door in de weekends op verschillende podia Nederlandstalige titels ten gehore te brengen, meestal in het voorprogramma van bekende artiesten en combineerde hij vooralsnog het zingen met een voetbalcarrière als spits bij de, destijds in de 3e klasse zondag-amateurs opererende vereniging FC Ophemert, waar hij gecoacht werd door Hans Kraay jr. Henk Damen’s grote voorbeelden in de muziek zijn de Nederlandse zangers Frans Bauer en Rene Froger en zangeres Marianne Weber.
 
Zijn grootste hobby’s zijn vissen, voetballen en (vooral) Nederlands–talige muziek. Hoewel hij als profvoetballer regelmatig op TV is geweest, heeft Henk Damen reeds veel TV-optredens gedaan variërend van de Bingo-Loterij van Willeke Alberti tot André van Duin en was Henk te zien in o.a. Hart van Nederland, RTL-Boulevard , Staatsloterij Muziekland, natuurlijk Brabant Party en de Tros Muziekfeesten Op Het Plein. Daarnaast heeft Henk voor de Tros een TV special opgenomen welke in 2005 is uitgezonden. Zijn eerste CD-single uit het voorjaar van 2002, “Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou”, is ‘n titel die in de Mega Top 100 bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak heeft geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied: Henk Damen!
henk_damen
Zijn destijds in 2002 verschenen debuut-album “Zomerliefde”, geproduceerd door Tom Peters, waaraan vele Nederlandse top studio-muzikanten hebben meegewerkt en waarop 14 liedjes staan, die allerlei onderwerpen aansnijden zoals zon, strand, zee en natuurlijk de liefde heeft wekenlang in de Album Top 100 gestaan.  Zijn tweede album Liefde Is…, verscheen 2 jaar geleden(2004) als opvolger van zijn debuut Zomerliefde. Zoals de titel al doet vermoeden is het een album over de liefde in al haar facetten. Zo gaan de titel ‘Voor Jou’ en het liedje ‘Te Mooi Om Waar Te Wezen’ over allesomvattende verliefdheid, verhaalt ‘Verboden Liefde’ over liefde die bedreigd wordt, en bezingt Henk in ‘Mama, De Allerliefste Van De Hele Wereld’ zijn genegenheid voor zijn moeder. 
 
Op dit album bevinden zich ook een aantal onvervalste feestnummers, zoals ‘Zolang Sterren Stralen’, ‘Alle Meisjes Zijn Mij Even Lief’ en ‘Vanavond Is Het Feest’, waarop de Brabantse gezelligheid die Henk van huis uit heeft meegekregen de boventoon voert. Net zoals op het debuutalbum, is componist en producer Tom Peters ook dit keer weer verantwoordelijk voor alle liedjes, met arrangementen van Hans Aalbers & John van de Ven.  Liefde Is… was vooral een persoonlijk album, waarop Henk ons een kijkje biedt in de keuken van zijn leven. Hij zingt liedjes die uit het leven zijn gegrepen, met herkenbare teksten en universele emoties.  “Ik denk dat iedereen wel eens voelt wat ik voel. Het verschil is dat ik erover zing. Heel veel mensen herkennen zichzelf in mijn liedjes, en dat vind ik heel belangrijk“, aldus Henk.
 
Alhoewel hij nog steeds supertrots is op het album in zijn geheel, staan er natuurlijk een aantal persoonlijke favorieten op: vanzelfsprekend ‘M’n Kleine Jochie’, waarop hij zijn liefde voor zijn pasgeboren zoon bezingt; maar ook ‘Mama, de Allerliefste Van De Hele Wereld ’, een eerbetoon aan zijn moeder, dat Tom Peters op speciaal verzoek schreef; en het zigeunerlied ‘La Mama, Mijn Zigeunerkoningin’. Een kant-en-klare verklaring voor zijn toenemende succes heeft Henk niet, maar hij heeft wel z’n vermoedens. “Ik denk dat het belangrijk is hoe je met je fans omgaat. Ik maak altijd tijd voor een praatje en deel altijd handtekeningen uit. Daar komt bij dat ik echt de tijd neem om te groeien als artiest. Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik binnen drie maanden beroemd zou zijn. Ik ben nu zo’n twee jaar bezig en nu pas begin ik te merken dat ik steeds populairder word. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt heel goed je best doet en goede liedjes maakt, dat je je als artiest enorm kan ontwikkelen.”
 
Kenmerkend voor Henk is dat hij zijn liedjes vanuit zijn hart zingt, en met zijn gevoelige stem en positieve uitstraling weet hij bij veel mensen de gevoelige snaar te raken.   Inmiddels begint Henk de vruchten te plukken van de oprukkende populariteit van het Nederlandstalige lied. Hij wordt ook wel getipt als de ‘coming man’ van het levenslied en we zullen in de toekomst dan ook veel van hem horen. Als pasgetrouwd man en trotse vader van de 2 jaar oude Henkie jr., hoeft Henk niet lang na te denken over wat liefde voor hem zelf betekent: “Liefde is het belangrijkste in het leven!” Henk is dit jaar opnieuw trainer-speler van DESO uit Oss en hoopt dit seizoen opnieuw het voetbal met zingen te combineren.
 
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Henk Damen

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Henk Damen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.