Willeke Alberti

Willeke Alberti boeken of inhuren? | JB Productions Esther Gebuis

Willeke Alberti boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Willeke Alberti.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Willeke Alberti begon al op zeer jonge leeftijd met zingen. Op haar 11e maakte ze haar eerste liedje samen met haar vader, de bekende Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Naar aanleiding van de TV special Willeke International wordt Willeke door Willy van Hemert benaderd voor de hoofdrol in een grote nieuwe dramaserie. De Kleine Waarheid gaat in première op kerstavond 1970 en levert Willeke meteen de Televizier ring op.

Willeke Alberti al meer dan 60 jaar in het vak

Het zingen van prachtige liedjes tijdens theatertours en het spelen in verschillende mooie theaterproducties. Willeke is een artiestieke duizendpoot, die zich als een vis in het water voelt op het podium. Want na ruim 60 jaar in het vak, staat Willeke nog steeds zeer regelmatig op het podium.

Willeke Alberti verwelkomt u tijdens haar optredens in een zeer aangename sfeer.

Enkele hits waar je Willeke Alberti van kent zijn o.a.:

 • Mijn dagboek
 • Samen zijn
 • Spiegelbeeld
 • Ome Jan
 • Waar is de Zon
 • Telkens weer

Boeken of een optie plaatsen voor Willeke Alberti?

Voor meer informatie over Willeke Alberti kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Willeke Alberti

Wil je Entertainment inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Senioren Acts om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 77563 mensen

Specificaties van Willeke Alberti

 • Tijdsduur: 1 x 45 tot 60 minuten.
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Begeleiding: 5 personen
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Willeke Alberti

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 10.

VAN ROSSUM, CAFE, RESTAURANT, STADSHOTEL

 • Door: Monique Rietveld
 • Locatie: Woerden
 • Datum:

Het was een onvergetelijke middag voor onze ouderen. Iedereen heeft ontzettend genoten. Er is gelachen, gehuild, gedanst en gezongen. Wat een vakvrouw is Willeke!!!

Waardering:

10

Biografie van Willeke Alberti

Geboren op 3 februari 1945, groeit Willeke op in het naoorlogse Amsterdam. Reeds op elfjarige leeftijd maakte ze haar TV debuut in de musical "Duel om Barbara". In mei 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalt de eerst plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op. Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke -Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willeke's eerste LP wordt in 1965 beloond met de Edison. Van 1964 tot 1968 brengen vader en dochter Alberti voor de AVRO TV hun befaamde Zaterdagavondshows, terwijl Willeke solo op de hitlijsten te vinden blijft met nummers als Morgen ben ik de bruid en Vanavond om kwart over zes ben ik vrij. Naar aanleiding van de TV special Willeke International wordt Willeke door Willy van Hemert benaderd voor de hoofdrol in een grote nieuwe dramaserie. De Kleine Waarheid gaat in première op kerstavond 1970 en levert Willeke meteen de Televizier ring op. De kroon op haar acteerwerk is echter wel de titelrol in de speelfilm Rooie Sien, onder regie van Frans Weisz.

De aandacht voor haar gezin houdt Willeke de daaropvolgende periode wat meer buiten het licht van de schijnwerpers. In 1987 maakt ze een glorieuze rentree met het lied Samen zijn en de LP/CD Vrienden voor Altijd. Ook deze wordt met goud bekroond. Een samenwerking met cabaretier Paul de Leeuw resulteert in 1992 opnieuw in een gouden schijf voor het lied Gebabbel en de CD 'n Beetje Mazzel, met o.a. de hits Ome Jan en Het Wijnfeest, is goed voor een tweede Edison. In 1994 vertegenwoordigt Willeke ons land op het Eurovisie Songfestival in Dublin met het prachtige Waar is de zon dat helaas door de internationale jury zwaar ondergewaardeerd wordt.
Er volgt haar eerste theatertour dat wordt afgesloten met een 3-daags uitverkocht Carré. Madame Tussaud plaatst in Amsterdam een wassenbeeld en in april 1996 wordt Willeke geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Datzelfde jaar vervolgt Willeke haar succesvolle tour van 108 concerten langs vele theaters in Nederland en België. 1998 staat in het teken van haar boek "Verliefd op het leven", een rol in de TV serie Combat en haar nieuwe CD Zeilen op de wind.

Willeke is met haar fantastisch orkest te zien geweest in de theaters vanaf september 1999 tot april 2000 met haar tour, 'Voor Altijd', onder regie van Ruut Weissman. Tevens is er van dit theaterprogramma een CD uitgekomen en een nieuwe CD met de titel 'Liedjes voor Altijd' met o.a. Acda & De Munnik, Ramses Shaffy, Paul de Leeuw, Herman van Veen, Karin Bloemen en vele anderen. Alle medewerkende artiesten staan hun volledige artiestenroyalty af aan het Koningin Wilhelmina Fonds. Verder is zij ambassadrice voor Welzijn van de Sponsorloterij sinds 1999.

In februari 2001 richt Willeke een stichting op, de Willeke Alberti Foundation, wat mede door de Stichting Doen (Sponsorloterij) mogelijk is gemaakt.
De Stichting heeft tot doel om structureel, door het organiseren van uiteenlopende culturele activiteiten, het welzijn en de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. De Stichting heeft dit jaar subsidie gekregen van Stichting Doen om een dertigtal optredens te verzorgen voor verpleeginstellingen en verzorgingshuizen.
Vanaf de start van Willeke's carrière heeft zij vaak de mogelijkheid gekregen uiteenlopende organisaties (Witte bedjes, KWF, Aidsfonds, Rode Kruis, Ronald McDonald, Unicef en Foster Parents) belangeloos te mogen ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen. Met het tot stand brengen van de Stichting Willeke Alberti Foundation is echter een lang gekoesterde wens verwezenlijkt.

Willeke was onder andere samen met Jenny Arean te zien in ‘t prachtige theaterstuk: “KLARENBEEK EN VERBRUGGE” en tevens heeft zij de hoofdrol vertolkt in de musical “HELLO DOLLY”, waar zij samen met Jos Brink en Jamai, van september 2004 tot/met april 2005 regelmatig voor uitverkochte zalen optraden.

In 2006 tourde Willeke met haar 'GOUD' concert naar vele theaters. Dit concert stond in het teken van haar 50ste artiesten jubileum! In 2008 ontving Willeke de 'Majoor Bosshardt Prijs' voor het liefdadigheidswerk van deWilleke Alberti Foundation. Een prijs die Willeke zeer waardeert. Op dit moment speelt ze de rol van Josephine in deTV- serie Goede Tijden Slechte Tijden.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Willeke Alberti

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Willeke Alberti kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.