Biografie van Rogier en Co - Rogier van Oosterhout

Rogier van Oosterhout is geboren op 12 april 1976 in het Brabantse Oosterhout en is na het afronden van een sociaal pedagogische studie in Breda, journalistiek in Tilburg gaan studeren. In 2003 haalde hij hiervoor zijn diploma. Rogier heeft daarna nog 10 jaar met veel plezier in Tilburg gewoond en doet sinds eind 2008 zijn achternaam weer eer aan; hij is namelijk weer inwoner van Oosterhout.

Sinds augustus 2001 werkt Rogier onder andere voor Omroep Brabant. Toen hij destijds op de ZAP!-redactie actief was als programmamaker, ontstond de mogelijkheid om te gaan presenteren. In een van de series uit dat programma, "Midden in het Nieuws", deed hij zijn eerste ervaring op.
Oefening baart kunst, zo blijkt, want op 21 maart 2008 presenteerde hij zijn 600e aflevering. Rogier gaf intussen smoel aan verschillende programma's als Zinderend Zuiden, Carnaval en Route, Oranje en Route, 3 Uurkes Vurraf, Keiebijters Kletstoernooi, Landlopers, Brabant Party, Team Terriërs, GezondTV, diverse series in het magazine ZAP! en een zeer groot aantal bedrijfsjournaals.

Maar Rogier is een duizendpoot en zit niet graag stil. Vooral ook buiten (Omroep) Brabant is hij actief. En werkt hij als zelfstandige voor een groot aantal andere opdrachtgevers. Rogier is trainer, programmamaker, producer, verslaggever en/of presentator voor diverse bedrijfs- en tv-producties. En als je goed luistert, kun je zijn stem horen in vele radio- en tv-commercials, animatiefilmpjes en voice-overproducties van uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder tot 2006 ook 3 jaar voor Net5. Sinds 2003 heeft Rogier er een grote hobby bij; het maken van zelfstandige AV-producties met een aantal net zo bevlogen en enthousiaste collega`s in TVteam. Kijk op www.tvteam.nl

En als hij niet werkt? Dan kom je hem misschien tegen in het theater, op festivals, op een terrasje in een van Brabants prachtige dorpen en plaatsjes, in een museum, of op een bootje in Drimmelen.

Zijn motto is een kreet van Loesje: Leven is het meervoud van lef!