Petra Berger

Petra Berger boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Petra Berger.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Petra Berger zingt met haar adembenemende stem op gevoelige wijze over geluk, liefde, verdriet, schoonheid en passie.

Ze heeft een geheel eigen geluid ontwikkeld. Het publiek wordt verrast door de veelzijdigheid in haar performance en zang.

De hits waar u Petra Berger van kent zijn o.a: " Here And Now ", " In Your Eyes " en " We Can't Let Go ".

Boeken of een optie plaatsen voor Petra Berger?

Voor meer informatie over Petra Berger kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Petra Berger

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 37570 mensen

Specificaties van Petra Berger

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Petra Berger

Petra Berger had al op jonge leeftijd het gevoel dat het haar ‘onontkoombare’ bestemming was om professioneel te zingen en op te treden. Ze vroeg haar oudste zus Lida om samen met haar het duo ‘Chess’ te vormen. Chess scoorde al snel een hit met het nummer ‘Never change a winning team’ , gecomponeerd door Petra’s latere levensgezel Jeroen Englebert, waarna vrijwel meteen een echte doorbraak volgde met het nummer ‘I dreamed a dream’ uit Les Misérables. Chess maakte in 1991 een indrukwekkend album met musical- en filmmuziek. Petra's ambitie om in een musical te spelen leidde ertoe dat zij intussen fanatiek trainingen volgde op gebied van zang, dans en acteren.

Na een auditie bij The Phantom of the Opera belde Joop van den Ende Producties een jaar later met een aanbod voor een rol in Stephan Sondheim's musical Sweeney Todd. Het was 1993. Het seizoen daarna speelde ze in Belle en het Beest in Duitsland en later de rol van Maria in The Sound of Music in België. Daarna gaan de ontwikkelingen razendsnel. In 2000 neemt Petra, inmiddels moeder van twee kinderen, samen met Jeroen Englebert een demo op van Puccini’s O mio babbino caro, die bij platenmaatschappij Universal Music met groot enthousiasme wordt ontvangen. Wat een stem!. En wat een verrukkelijke cross-over tussen pop en klassiek. De maatschappij geeft Petra en Jeroen de vrije hand bij de productie van hun eerste ambitieuze album ‘Eternal Woman’, waarin de zangeres in de huid kruipt van elf legendarische, veelal tragische heldinnen uit de Westerse geschiedenis. Het album bevat prachtige nieuwe composities maar ook eigentijdse bewerkingen van klassieke werken.

Eternal Woman sloeg overal ter wereld aan, waaronder in Mexico, Taiwan, Israël en Turkije, landen met heel uitlopende tradities en culturen. Het album werd razendsnel goud en vervolgens platina. Petra reisde als een wereldster de globe rond, in diverse landen haalde haar aankomst op de luchthaven het landelijke televisiejournaal.

Intussen werkten Petra en haar man aan een tweede album, Mistress, dat de focus richtte op de emoties van beroemde minnaressen uit de geschiedenis. Een even interessant als dramatisch thema, omdat de belevenissen van deze vrouwen – Frida Kahlo, Alma Mahler, Hillary Clinton e.a.- tot in het uiterste zijn gedocumenteerd, veelal door henzelf. Dit album leverde Petra een nominatie op voor de Edison klassiek. Optredens met toonaangevende symphonie orkesten en een glansrijk optreden op de Night of the proms volgen.

Na twee succesvolle tournees, waarin Petra met haar eigen band en koor langs de Nederlandse theaters trok met een spectaculaire compilatie van beide cd’s, besloot zij zich te richten op een nieuw album. Een album, geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en Jurre Haanstra, waar dit keer de wereldgeschiedenis en het leed van bestaande vrouwen geen centraal thema meer zou vormen. Voor dit nieuwe album richtte Petra zich tekstueel op haar eigen waarden en gevoelens – en dan specifiek in het ''Here and Now"... Tijdens de gelijknamige, 3e solo-theatertour ontving zij niets dan lof van zowel publiek als recensenten. Een hoogtepunt in het jaar 2006 was haar optreden met Andrea Bocelli. Met deze wereldberoemde tenor zong zij 2 prachtige duetten tijdens zijn stadion concert in Gothenburg. In 2007 nam Petra een duet op met de italiaanse tenor Alessandro Safina, bekend van zijn grote hit Luna en was zij ook gastsoliste tijdens zijn concerten in het concertgebouw. Voor de tune van het populaire tv-programma Korenslag schreef en zong Petra een nederlandse tekst op de titelsong van haar album Here and Now.

In 2007 en 2008 tourt Petra met een eigen programma" Dichtbij" samen met pianist Jan Vayne langs de nederlandse theaters. Haar veelzijdigheid als zangeres wordt in dit programma nog eens extra benadrukt; van klassiek tot pop, van chanson tot nederlandstalig. In 2008 zal haar nieuwe album veschijnen..
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Petra Berger

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Petra Berger kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.